4
-
#4 Egyáltalán megnézted amit linkeltem? A Japán mozis toplistán 2013ban a 13. helyen van csak az első amerikai film valami wreck it.
A koreaiban a 3. helyen valami iron man3 majd a 13. helyen valami Gravity.
Mondjuk a Japán és Koreai filmek tényleg jók, a kínai filmek nem annyira szerintem. -
Cat #3 "de úgy tudom, hogy mind Japánban, mind Koreában elsősorban hazai és nem amerikai filmeket néznek."
Ez nem igaz.
"A kínai filmesek óriási bánata, hogy maguk a kínaiak is inkább az amerikai filmeket szeretik nézni a sajátjaik helyett. Emiatt korlátozások léptek érvénybe. Évente 20 külföldi filmet vetíthetnek a kínai mozik. Ha akármennyit behozhatnának, az egy pillanat alatt megölné a kínai filmet. Nagyjából fele-fele a megoszlás az amerikai és a kínai filmek bevétele között, úgy hogy kínaiból hét-nyolcszáz készül, ennek a fele kerül nagyjából mozikba, amerikaiból pedig csak húszat vetíthetnek"
http://www.filmkultura.hu/arcok/cikk_reszletek.php?kat_azon=1371 -
#2 Itt lehet nézegetni:
www.boxofficemojo.com/intl/japan/yearly/
www.boxofficemojo.com/intl/korea/yearly/
De pl Thaiföldön is felfutóban van a minőségi hazai filmgyártás egyre inkább, csak nem olyan látványosan mint Japánban és Koreában, csak annyit akartam írni, hogy szerintem a kvóta nélkül sem nagyon tudnának betörni amerikai filmek a kínai piacra. -
#1 A cikket úgy lehet értelmezni, mintha valószínűleg csak a kvóta miatt néznének Kínában elsősorban kínai filmeket, de úgy tudom, hogy mind Japánban, mind Koreában elsősorban hazai és nem amerikai filmeket néznek.