27
  • broman191
    Vicces az "xyz-class Display" által kimutatott különbség, hogyha megcsinálták volna tisztességesen reálisan reprezentatív módon, nem látszana ilyen számottevően a különbség...no de nem a valóságot kell eladni, az rontaná az eladásokat... :)
  • Tetsuo
    Ez tök jó. :-) Azt sem tudtam, hogy a proximity érzékelő tudja zonásan is állítani a kijelzőt.
  • tomboy013
    1.: Anyád a hülyegyerek.
    2.: Értelmezd amit írtam te sötét idióta. Egyébként, hogy hozzászóljak az okos hozzászólásodhoz. A fullHD-t azt nagyon látod ám egy 5 collos kijelzőn... De a fullHD nem parasztvakítás ugye? Komolyan beszarok egyes gyerekeken... Egyébként én is azt írtam, hogy felesleges a nagyobb felbontás ha esetleg gyengeelméjű lennél és nem tudnád értelmezni amit írtam, ami szemmel láthatóan megtörtént. Ezt a stílust a bunkó paraszt stílusod miatt kapod. Szövegértés 1-es, ülj le fiam!

Sry a többiektől a hangnem miatt, de az ilyen buta gyökerek úgy néz ki csak a saját szintjükön értenek.
  • Cat #24
    Igen, ahogy a közelségérzékelő (ami a fülhöz rakva is megakadályozza az akaratlan megnyomást) jelez, kikapcsolódik a kijelző.

Szerintem ha téged valóban nem érdekel a vastagság, egy ilyesmi kell neked (ebbe beleraktak egy bazinagy akksit is, egyébként az ablakos borítás ennél sokkal vékonyabb): http://www.youtube.com/watch?v=NVLKCz34Dm4
  • Vol Jin
    Alatta a kitakart területen nem fogyaszt a kijelző?
  • Vol Jin
    A digitális hangrögzítésnél azért kell nagyobb mintavételezést használni, mint a legnagyobb frekvencia, mert ahogy a nevében benne van mintavételezés történik, és nem a hangot rögzítik, hanem egy pillanatnyi állapotát. Mint a mozgóképnél, állóképek használatával. A 4K az baromi sok ekkora látószögre.
  • Cat #21
    Dél-Koreában nagyon mennek a kis ablakos fóliák, melynél nem fogyasztja a teljes kijelző az akksit. Ez védi a kijelzőt, és az ablakocskában láthatók a legfontosabb dolgok (óra, dátum vagy hogy épp hív valaki.)

• Vol Jin
    Egyre többen panaszkodnak a mobiltelefonjukra, hogy kifagy, meg beszélgetés közben hív valakit, meg rábök egy névre, és egy teljesen más nevet hív fel, beszélgetés közben kifagy, hívják, de nem csörög, elfelejt rezegni, stb.

Ezek nem telefonok, hanem PDA-k, amikkel szerencsés esetben lehet telefonálni. Az aksi meg egy napig se bírja, bezzeg a régi nokia elment két hétig egy feltöltéssel, és aggódtunk az aksi miatt, ha ez egy hétre lecsökkent.

Én egy hibridet terveznék, ha gyártó lennék. Úgy nézne ki, mint egy mai érintőképernyős telefon, de ha megfordítom, nem hátlapja lenne, hanem egy hagyományos telefon klasszikus billentyűzettel. Alapban ez a része működne, de ha PDA-zni akarok, akkor megfordítom, a standvíból felkeltem, és használom. Természetesen nem két elkülönülő készülék lenne, hanem egy integrált rendszer. Elérhető lenne az érintőkijelzőn a névjegyzék, amit szerkeszthetnék, stb. Mivel a PDA és a nagy kijelző csak akkor zabálná az áramot, ha használom, és a processzora sem működne folyamatosan, mert a telefonrészt lekezelné egy gyengébb is, nem merülne le azonnal. AKár mondhatná azt is, hogy merülök, a PDA felfüggesztve, ami felülbírálható, ha tényleg szükséges.

Ilyen telefont kellene fejleszteni, nem értelmetlen szemmel nem látható kijelzőfelbontást.
  • Tetsuo
    De, az átlagember látja. Nem mindig, de bizonyos esetekben jelentős a különbség, pl. "blurozatlan" betűk ill. vékony ferde vonalak, ívek esetén vagy nagyon sűrű minntázat megjelenítésekor.

A moire effektus esetén sem kell, hogy elkülönítse a szemed a pixeleket, jóval nagyobb PPI esetén is létrejöhentnek torzulások, interferenciák a pixelek és a sűrű minta között, aminek eredménye már látható.

A digitális hangtechnikában is jóval a hallható tartomány és elméleti felbontás fölött dolgoznak, mert az aliasing lejöhet (és durván le is jön) a hallható szintre.

Már sok resetben kiderült, hogy míg másokat hülyézel, te vagy az igazi hülye. Ráadásul miért lenne baj neked, ha más az, inkább használnád ki, te szerencsétlen! :-D
  • Whysper
    Én egy értelmes Akkumulátorra vágyom és nem nagyobb felbontásra! 8))
  • Vol Jin
    " Emberek emberek... Igazából nem lepődök meg, mindig akadnak hőzöngők akik 1-2 év múlva úgyis megveszik az UHD-s telefonokat, de ma még megjátsszák az élharcost az ellen. Jönni fog még attól is magasabb felbontás akkor meg majd ez lesz ez alap az meg a szar, mindig ez van.."

4K-t azt nem látod a szemeddel egy 5 colos kijelzőn, ezért parasztvakítás. A szemednek van egy felbontása. Ez biológia. Ha összeszarod magad akkor is egy korlát. Ha szabad szemmel nem látod az atomokat egyenként, akkor parasztvakítás egy olyan kijelző, amin minden pixel egy atom.

Úgyhogy kommentelgessél még csak hülyeségeket, azt tanúsítod, hogy átverhető hülye vagy.
  • Tetsuo
    Ehh, sírtok itt ezen a sz@ron, de mindennel ez van. Ezt hívják kapitalizmusnak.
    Nem a hasznosság a lényeg, meg az erőforrásgazdálkodás, hanem a több bevétel.
    A dagadt, angolszász vérpistikék a nagyobb számokra izgulnak, hogy az összezabált busz hátuljában tudják mondani, nekik komolyabb van. Ezért növekednek veszettül a marketing-technológiai számok, hogy mellette mást nem is "fejlesztenek".
  • M2 #15
    Én örülök hogy jön a QHD, mert így akkor a "gagyi" HD megjelenhet az olcsó kategóriákban. Nekem meg annál több nem kell. Így marad a zsebemben 100-150 ezer forintocska. :-)
  • Szefmester
    Gondolom ez a 4k is amolyan parasztvakítós marketing huszár ötlete mint az 1TB vinyók (jó pár éve ugyebár van különbség a mérnöki és az informatikai átváltásoknál, a gyártók meg a mérnökit írják a dobozra mert az nagyobb). Valaki rájött hogy a 4k az lehet szubpixel mennyiség jelző is, nem csak a teljes natív felbontásé, és így máris többszöröse lesz a felbontás mint ami valójában.
  • tomboy013
    Nekem bőven elég a HD kijelzős Lumia 920-am, már így is megközelíti a 15,4-es laptopom felbontását és azzal is tökéletesen elvagyok :D Egyébként régen már a HD/full HD felbontásra is sokan károgtak, hogy felesleges meg parasztvakítás és tessék, ahogy jön az UHD meg QHD már a sima HD meg fullHD nem parasztvakítás csak az ettől nagyobb felbontások. Emberek emberek... Igazából nem lepődök meg, mindig akadnak hőzöngők akik 1-2 év múlva úgyis megveszik az UHD-s telefonokat, de ma még megjátsszák az élharcost az ellen. Jönni fog még attól is magasabb felbontás akkor meg majd ez lesz ez alap az meg a szar, mindig ez van... Nemhogy örülnétek neki, hogy jönnek az ilyen telefonok legalább lenyomják a HD/fullHD kijelzős telefonok árait....
  • Vol Jin
    Nem ezt mondtam vazzeg? Legyen vastagabb, és akkor nagyobb aksi is belefér, ami tovább bírja 10-12 óránál. Ugye ezt a 12 órát kerekítik egy napra az emberek, mert amint haza érnek, megy a töltőre. Ugye, reggel 6-tól, amikor kiesik az ajtón melúba menet az ember, és este 6, mire haza tántorog, az 12 óra.
  • igazamvanvagyig
    Közben meglett a gyógyszerem.....

4 k mobil simán várhatnának még pár évet vele.Lehetne vastagabb és akkor hosszabb üzemidejű aksi is beleférne meg fm rádió is (ugye kimaradt a gs4 ből pl) meg amúgy is már ehy full hd is elég hülyén mutat egy 480p you tube video.
  • igazamvanvagyig
    Magyarúl mindenki túdja,hogy hol a helye a társadalomban.Ha 150k keresek suzukit veszek.ha 250 akkor vw ha 500 akot mercit és akkor nem esek pofára ha vátót kell cserélni 1,5 milláéert vagy turbót 500k ért..Lakásoknál ugyan ez.Na az amcsik ezt átlépték azért lett a válság mert a csoró többnek akart látszani mint ami és aki a mekiben dolgozott (nem rosszból mondom, semmivel sem kevesebb mint a másik,nem ezen van a hangsúly) az is olyan palotát akart mint egy fiilmsztár és nem tudta fizetni a hitelt.
  • igazamvanvagyig
    Ha nem ejtenék le akkor nem cserélnének olyan sürün mint most.Ha az akksi tovább mükődne akkor nem vennének pót aksit sem és egy csomo olyan dolog ami hátráltatná a piacgazdaságot és a fogyasztói társadalmat.Ugye nem akarsz 3. világháborút?
    Ui drága mobilt olyan vesz akinek jó a jövedelme és az megveheti havonta.Akinek nem az nem vesz.Jobb fele.Na azért vesz egy csoró 15 éves audit,mig egy nyugati ha nem tud újat venni akkor inkább vesz egy új astrát pl..De hogy ezt megértsük kell még 70 év.
  • Vol Jin
    4K egy tenyérnyi felületen? Ez akkora parasztvakítás, mint az állat.

Én adok egy remek ötletet a gyártóknak, ha már kínjukban nem tudnak mit kitalálni. Pont leszarja mindenki, hogy milyen vékony az a retkes telefon, nem kell annyira vékonyítani, mint amibe belekergették magukat a gyártók.
    Mondjuk, ha egy centivel vastagabb lenne, annak kapásból három előnye lenne.

1.) Meg tudná fogni a felhasználó, és nem ejtené le állandóan.
    2.) Nem lenne olyan törékeny szar a készülék.
    3.) Bele férne egy normális akkumulátor, ami tovább bírná 12 óránál.
    4.) Ráadásul cserélhető lenne. Nem kellene beforrasztani, amit mindenki utál.
    5.) Ez nem is három előny volt kapásból, hanem négy.
  • Sir Cryalot
    hja és ugye azt meg már csak halkan szabad megemlíteni hogy amint megmozdul a kép már alább is hagyott a csoda* a blur effekttől (* "szuperammó" ) :)
  • anubys1984
    Azt még megértem, hogy a 1080p-s telókat el tudják adni, de lesz, aki beveszi, hogy a 4k-nak jobb lesz a képe? Vagy mostantól mikroszkóppal a fejükön fognak rohangálni az emberek?
  • CairoJack
    Inkább a kamerákat és az akksikat fejlesztenék. Ennek így konkrétan nulla az értelme. Nekem nem 4k, hanem 4 colos teló kéne. Jah, bocsi, olyan nincs. Egy mai telefon vagy vagy hulladék minőség, vagy 5 col fölötti. :(
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Minél nagyobb a felbontás, az android annál lassabban fut a telón, uhd lol.
  • Skyline
    Az 1080P-s kijelzőnek sincs semmi értelme, nemhogy 4k legyen. De vegyék a birkák.:)
  • asgh
    4k még egy 50"-os TV-nél is parasztvakítás, telefonnál meg egyenesen agyrém.
  • Tetsuo
    Én azt nem értem - és magyarázza már el valaki, légyszi - hogy miért sokkal gyengébb minőségű a Samsung S3 mobilon egy weboldal képe, mint egy egyszerű HD monitoron?'
    Az adott felbontás különbsége és semmi egyéb nem indokolja a sokkal rosszabb látványt.
    Pl. NEM mobilos nézetben van a böngésző és Chrome van használva mindkét készüléken...
    Valahogy a színátmenet van redukálva, mintha jóval kevesebb színt tudna csak megjeleníteni az S3 kijelzője, pedig nem. Bizonyos esetekben teljesen szép képet ad, de gyakran csak így butítva, tömörítve mutat sok képet, pl. asszem az sg-ét pont nem.
    Olyan, mint amikor a Google új képkeresője nem tölti be rendesen a képet, csak egy előnézetit, majd ráklikkelsz és kiderül, a weboldalon nincs is ilyen kép. :-)