15
  • vakondh
    #15
    totál autistának érzem magam, mindenféle zseni vonal nélkül...
  • Kelta
    #14
    Tinman

    Alig párat :) úgy 20 év alatt, mióta autista gyermekem van, és ilyen speciális iskolába jár, és pár százzal találkoztam csak....lehet hogy ez kevés a tapasztalathoz.

    Ez nem igaz, elég soknak van speciális képessége, csak nem tud élni vele, vagy ki sem derül igazából.....

    lehet hogy zsákutca? persze, de ezt írtam is...hogy lehet valami téves mutáció...ugyanis folyamatosan változunk, kísérletezik velünk a természet, az evolució nem állt le :)

    tényleg vannak középsúlyosak, és igazán súlyosak is?? nahát nem mondod.. :):)

    Ezt is írtam, hogy alap szükségleteket nem tudnak....még...de ha kialakulna, hogy a zsenialitás mellé eltudná rendesen látni magát..akkor sikeres mutáció lenne...ha nem, hát nem jött be :)
  • ostoros
    #13
    Ez meg nem igaz. Azok az autisták akik nem értelmi fogyatékosak is egyben, nagyon jól elvannak önmagukban, pont hogy az érzelmekkel van bajuk. Ha másik ember kerül a közelükbe egyből nem viselkednek normálisan, mert nem tudnak interakcióba lépni velük.
  • ostoros
    #12
    Azért lehet előnye a dolognak. még kiderülhet, hogy recesszíven öröklődik, és bár az egyénnek nem hasznos, a csoportnak hasznos lehet ha van egy két különleges egyed a soraikban. Mint a szúnyogoknál: Tudtátok, hogy ha a szúnyog elpusztul, akkor olyan vegyületet választ ki, ami időlegesen riasztja a többi szúnyogot? Neki már nincs haszna belőle, de a rokonai jól járnak.
  • Tinman #11
    Nem láttál még autistákat ugye?

    Ezt az Esőemberes faszságot el kéne felejteni. Rendkívül kevésnek van valamilyen olyan speciális képessége, mely kiemeli az átlagból, ha van is gyakran teljesen haszontalan a képesség. Igen, van kivétel is, de egyáltalán nem ez a jellemző!

    Innentől fogva pedig rá lehet mondani az egészséges emberekre is, hogy xyz-nek milyen különleges képessége van, nézd már, hogy rajzol/fest/számol/etc.

    Az autizmusnak különböző szintjei vannak és a középsúlyosak sem piskóták, de a súlyosak az igazi mély víz.

    Evolúció? Ha az, akkor ez egy büdös nagy zsákutca.

    Legtöbbjük teljesen képtelen önellátásra, sokuk kommunikálni is alig, vagy rendkívül korlátozottan képes. Kiteszed 1 napra az erdőbe és ott hal meg azon a szent helyen, de előtte még többször maga alá piszkít.
  • Archenemy
    #10
    "Lehet hogy az autizmus csak az evolució, vagy a természet egy kísérlete, mutációja, az emberiség mássá, jobbá alakulása miatt, csak még a kezdeti kísérleti résznél tartunk"

    Valóban elég elvetélt kísérlet, hiszen az autisták jellemzően nem szaporodnak :)
  • Kelta
    #9
    Így igaz..de gondolj bele, ha az elmaradott terület általánossá fejlődik..közben meg a zsenialitás megmarad, vagy fokozódik.....:) Alfák lesznek :):):)
  • zola2000
    #8
    Tehát: egy bizonyos területen zsenik, más területeken elmaradottak.
  • Kelta
    #7
    Lehet hogy az autizmus csak az evolució, vagy a természet egy kísérlete, mutációja, az emberiség mássá, jobbá alakulása miatt, csak még a kezdeti kísérleti résznél tartunk :)
    Olyan képességek alakulnak ki (matematika és fizika tudományai területén, vagy az agy memoria készsége terén), de a hétköznapi dolgok ezért háttérbe szorulnak, de majd hozzá alakulnak idővel..
    lehet hogy csak egy evoluciós zsákutca, ki tudja? :)
    Nagy tévedés, hogy csak kevésnek van kivételes képességei, majdnem mindegyiknek van..de vagy nem tudja kihasználni, vagy nem értik, vagy az egyéb hétköznapi képességek hiány amiatt, elő sem jön.
    hát pár száz év múlva kiderül :)
  • kissssss
    #6
    jonyeasyrider

    akinek nem inge az nem veszi magára.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #5
    Az autisták nem zsenik, max közülük néhánynak vannak olyan képességeik, melyek minket lenyűgöznek, közben más, teljesen hétköznapi területeken meg nagyon fejletlenek.
  • jonyeasyrider
    #4
    mester1987, SENKI sem kötelez, hogy olvass az SG-n. S még hozzá is szólsz, idődet töltve... s még én is most hozzászólok... ÚRISTEN :(
  • ostoros
    #3
    Nem meglepő. Sokszor megterhelő, ha az ember folyamatosan agyal. Néha jó csak úgy bámulni egy kicsit a világba.
  • MANOWAR
    #2
    :D No.1
  • mester1987
    #1
    Néha itt az sg-n pörgetik túl magukat az autisták, bár ezek a fajták nem zsenik attól még.