4
 • NEXUS6
  #4
  Érdekes az USA 19-20. szd-i történelme.
  Ha azt nézzük, hogy először az olcsó mindenhonnan beáramló, viszonylag jól képzett munkaerő, illetve az olaj emelte fel. Akkor mára ezekből nem sok minden maradt, és csak idő kérdése, amikor minden területen lehagyják, azok akinek van olaja, ásványkincsi, vagy olcsó jól képzet munkaereje.

  Ahogy az európai tudósok tömegesen mentek át amcsiba, a jobb feltételek miatt, úgy mennek majd az amcsi tudósok bárhova, ahol jobbak lesznek a feltételek. Márpedig ott lesznek jobbak, ahol több a pénz.
  Az USA 10 évvel korábban elkezdett építeni egy olyan gyorsítót, ami ráadásul nagyobb teljesítményű is lett volna, mint a LHC, de abbahagyták, mert nem volt rá pénz. A Higgs-bozontot, így nem ott találták meg, a beruházás nem amcsi cégeknek adott jövedelmet, nem amcsi egyetemek vannak rákötve a kapcsolódó informatikai rendszerre, hanem európaiak.

  Ennyi.
 • MANOWAR
  #3
  Szerintem meg egyreszt ez csak humbuk, masreszt meg az eletben nem fognak annyiert gyartani barmit is mint a kelet. USA kezd egyre jobban gyengulni mindenben. Persze, hogy kiemelt szerep az IT hiszen nincsenek a helyzet magaslatan, bar egy ket utokepes kartyajuk lehet de azok bevezeteset a vilag piacra veszelyesnek talaltak(jak) - ahogy Japan, Ruszki vagy Kina.
  Erdekes fejlemenyekre lehet szamitani a kovetkezo evekben szinte minden teren.
 • CairoJack
  #2
  Na remek. Ha amcsiba kerül a gyártás, akkor már alapból úgy fognak megtervezni minden chipet, hardvert, hogy már a gyártósoron integrálják bele a kémkedésért felelős áramköröket. Akkor nem kell utólag vacakolni a kémszoftverekkel, hardveresen fog menni minden. Csúcs. :(:(
 • sanyicks
  #1
  persze. Az IT-vel háború nélkül lehet gyarmatosítani(ami lehet nagyobb haszonnal kecsegtet mint az eddigi legnagyobb biznisz, a fegyverbiznisz), emellett még a lehallgatás is egyszerűen megoldható, folytatva az ipari kémkedést, és még USA birodalmat fenyegető elemeket is ki tudják szűrni, ráküldeni a drónokat, esetleg "öngyilkosság" elkövetésére bírni :)