19
  • Jakuza1
    #19
    Mar bocs de eddig is hasonlo nezeteket vallottak.
    Idezem az alaptezist:

    "A neandervölgyi ember (Homo sapiens neanderthalensis) vitatott besorolású emberféle. Egyes vélemények szerint az emberfélék (Hominidae) egy kihalt faja. Más vélemények szerint nem faj, hanem alfaj (H. sapiens neanderthalensis) és nem kihalt, hanem keveredett az északra hatoló Homo sapiens sapiens alfajjal, létrehozva a paleoeuropid rasszot. Mintegy 200-250 000 éve jelent meg és kb. 28 000 évvel ezelőtt tűnt el. Európa és a Közel-Kelet egyes területein élt, az utolsó időkben a mai emberrel (Homo sapiens) egy időben és helyen. Köznapi nevén az ősemberek közé tartozik. A neandervölgyi emberek génállománya megtalálható az európai lakosságban (1% - 4% közötti mértékben) ami egy közös ősre is visszavezethető. A kutatók nem tudnak megegyezni abban, hogy történt-e hibridizáció, vagyis keveredés a mai ember őse és a neandervölgyi ember között."
  • Jakuza1
    #18
    "Ez arra utal, hogy nagyon ritkák voltak a két faj közötti kereszteződések, Sankararaman becslése szerint mindössze négy alkalommal történt meg."

    Talalgatas. Raadasul az ilyen kisaranyu keveredes a fajoknal egyaltalan nem jellemzo, foleg ha utodnemzesre is kepesek es hasonlo fajok.
  • Vol Jin
    #17
    "Igen, a Toba katasztrófa de ez azután volt.
    Pont erről beszélek, az egész "egy faj vagyunk" cucc most repült ki az ablakon, a cikk szerint a négerek külön faj, elég masszív táptalaj a rasszizmusnak."

    Nem külön faj. Az európaiak és ázsiaiak ősei összesen négy alkalommal párosodtak sikeresen a neandervölgyiekkel. A négerek meg köztünk négy zabigyerek a különbség.
  • gforce9
    #16
    Hát igen. A rasszizmusnak semmi köze semmiféle fajisághoz, biológiához vagy bőrszínhez. Az az emberek fejében alakult ki.
  • wraithLord
    #15
    Most csak Neandervölgyiekről volt szó, de volt egy csomó más Homo faj, amelyekkel szintén keveredhetett (és keveredett) bármely környezetükben élő Homo sapiens (sapiens) populáció.
    Azóta pedig az eurázsiai Homo sapiens sapiens populációk is keveredtek az afrikai Homo sapiens sapiens populációkkal.

    Minél távolabb van földrajzilag két populáció egymástól (és/vagy minél izoláltabbak egymástól), annál inkább különbözik a génkészletük az eltérő környezet (beleértve a környező populációkat is) miatt, nincs értelme a sokezerből egyetlen egy eseményt kiragadva ilyen következtetéseket levonni.

    Amióta van genetika, genetikai jellemzők alapján döntjük el, hogy melyik élőlényt miként érdemes rendszerezni a saját magunk által, saját magunknak kitalált rendszerben... Ezt a rendszert pedig nem a rasszizmus megalapozására, hanem az élővilágban való rendszerteremtés céljából - a tudományos munka számára - találták ki.
  • haxoror
    #14
    Igen, a Toba katasztrófa de ez azután volt.
    Pont erről beszélek, az egész "egy faj vagyunk" cucc most repült ki az ablakon, a cikk szerint a négerek külön faj, elég masszív táptalaj a rasszizmusnak.
  • Vol Jin
    #13
    Amikor a kereszteződés történt pár ezer ember élhetett a Földön. Genetikai mintájból arra következtetnek, hogy 70 ezer éve egy katasztrófa, talán egy klímaváltozás miatt a populáció ezres nagyságrendre esett. Minden ma élő ember ennek a falunyi lakosságnak a leszármazottja. A neandervölgyiek sem lehettek többen, de ők kipusztultak. E cikk szerint négy sikeres kereszteződés volt. Lehetett több is, de azok lehettek sterilek is, ha valóban két különböző fajról van szó. Akik Afrikában maradtak, ebből kimaradtak. Az ázsiaiakban és az európaiakban ez a négy alkalom nyomott hagyott. Nem olyan kevés az a négy, ha összesen pár ezer ember utódai vagyunk, akik nagy területen szóródtak szét. Talán sok törzs kompletten kihalt egy betegségtől, vagy az időjárástól. Most nézőpont kérdése, hogy a négerek az áriák, vagy a négerek maradtak ki egy evolúciós lépésből az ázsiaiak és az európaiakkal szemben.
  • haxoror
    #12
    Na ez az, a négerek az "igazi" emberik mi meg hibridek vagyunk, most akkor egyelőek vagyunk? Vagy mégse? Vagy mivan?
  • Vol Jin
    #11
    Ez bizonyíték a fehér ember felsőbbrendűségére, mert mindannyiunkban van egy kis Chuck Norris. :-)
  • Vol Jin
    #10
    Ha cigányokra gondolsz, ők Indiából származnak. Nagy Sándor, hogy rohadna meg ahol van, amikor elette a fene Indiába magával cipelt a volt Perzsa birodalomig egy törzset, akik zenéléssel, mulatságok szervezéséből éltek, amolyan mutatványos szórakoztatóipari társaságot pár tízezres populációban, hogy szükség lesz rájuk a mulattságoknál. Ott is maradtak Perzsiában, csak amikor összeomlott a Macedón birodalom elzavarták őket, és elkezdtek kóricálni. A mai Oroszország, Ukrajna területén is elidőztek pár századot, majd valahogy kikötöttek Egyiptomban, és onnan jöttek a Német-Római császárság fénykorában Európába. Ezért a Fáraó népe elnevezést kapták, és innen ered a gipsy kifejezés az egyiptomira utalva. A Német-Római Császártól, Nagy Károlytól menlevelet kaptak, így végig csörtettek Európán a Spanyolokig. Egy részük beolvadt, más részük a szélrózsa minden irányába szétszóródott. AZóta sem találtak haza Indiába.

    Na bennük ugyanúgy van neandervölgyi gén, mert az megtalálható az európai és ázsiai népek mindegyikénél. A négerek maradtak ki egyedül a keveredésből a neandervölgyiekkel.

    Amúgy a mai napig él köztünk egy neandervölgyi ember.

    A linken található egy kép, amin rekonstruálták a neandervölgyi ember koponyájából az arcát:

    Neandervölgyi ember rekonstrukciója

    A képen egyértelműen Chuck Norris látható! :-D
  • halgatyó
    #9
    Asszem, némely honfitársunk ugyancsak tartalmaz idegen géneket.
    Egy kis jávai majomember, némi kleptopithecus, meg egy adag görény:-D
  • Vol Jin
    #8
    Miből gondolod, hogy a neandervölgyi nőt baszta a cromagnoni?
    Mi van, ha a neandervölgyi a nagyobb magasságával, és tömegével egyszerűen fogta a kisebb rokonát, és izgatás nélkül betolta a méhszájig?
  • errorista
    #7
    define specius
  • OGMontana
    #6
    Én valahogy tudtam, hogy nem lehetek egy fajú a fekákkal.
  • halgatyó
    #5
    Milyen érzés lehetett megdugni egy neandervölgyi csajt?
    Honnan tudják, hogy csak 4-szer történt meg?
  • Eneff
    #4
    Az evolúcijjó csak egy hazugság!!4 A tévedhetetlen tudomány mindig téved!!4
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    @Nexus6

    Pl. a házimacska (silvestris catus) és a szervál macska (Leptailurus serval) is külön faj. Közös utódaik mindenek, csak nem meddőek. (az utódokat 100 ezerért lehet kapni szavanna macska néven)
  • NEXUS6
    #2
    "Ez is bizonyítja, hogy a modern ember és a neandervölgyiek valóban két különböző faj"

    Ha két faj és nem fajta, akkor hogy tudnak szaporodó képes utódokat létrehozni!? Márpedig tudtak, mert ezt bizonygatja a cikk. Az öszvér pl nem faj, hanem hibrid, mert nem képes szaporodó képes utódot létrehozni.

    Vagy hogy ezvan?
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #1
    "- zárt le a témát Reich." ??? beszél magyar-e?