Továbbra is kémkednek az okostévék

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BalyiBoy!

Ha kiveszem a batteryt a telefonbol, akkor mi van?
A valaszod az email cimemre kerem, ha lehet:
[email protected]
Kedves "matrix222", szeretnem ha megmagyaraznad ezta 8 merfoldes laptop dolgot.
Ne ide irj, hanem az email cimemre:
[email protected]
Koszonom,
Kedves matrix222!
"Ma egy egyszeru laptoppal, 8 merfoldes korzetben barkinek az adatait meglehet nezni. Ahoz nem is kell az internetre kosd a gepedet. "
Ezt meg hogyan képzeljem el?
Rajtakaptam az éjjel az okosTVmet, hogy beleset a spájzba...meg a födöket emelgette a konyhában, és a kukában is kutakodott a házelött, és rámordult a kóbor kutyára.
Ma egy egyszeru laptoppal, 8 merfoldes korzetben barkinek az adatait meglehet nezni. Ahoz nem is kell az internetre kosd a gepedet.
BaliBoy
Te olvastad már az egyes aplikációk telepítése elõtt, hogy mihez kérnek hozzáférést?
Az teljes mértékben irreleváns, hogy mennyit netezel, ha a háttérben mindenféle információt küld a telefonod rólad.

Azt hiszed a GPS nem jelent problémát??? Ha nem kapcsolod ki, (mintha kilehetne egyébként...) minden egyes szokásod rögzítve van. Hányszor mész moziba, hányszor keresed fel a kedvenc vadász boltodat, hányszor és mikor sz@rsz a wc-n... és a sor kimeríthetetlenül hosszú.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy

Ebben részben igazad van, de nekem a telefonom egész nap a zsebemben van, a kamera nem nagyon lát semmit. Itthon meg fiókban tartom. Persze a GPS koordinátákat osztja, de azzal nincs mit tenni. Ha éppen megyek atombombát venni, otthon hagyom.
Netezni csak olvasgatok rajta, szal a böngészõ adataimmal sem mennek messzire. Email meg csak céges ügyben, az meg legyen a cég baja.

Viszont a TV egész nap a nappaliban van, mindent lát, ami a lakásban történik. Mármint látna, ha okos cucc lenne, és kamerás. Mondjuk akkor - mint mondtam - nem adnék neki netet, meg leragasztanám a kamerát, mikrofont, azt csók.
barret
Hát igen,az okos telefon az igazi kém!

Bérbe vehet? reklámfelület...

BaliBoy
Hogy az okos TV információkat küld.... nem emiatt kellene izgulni. A zsebeitekben lapuló okos eszköz 1000-szer rosszabb! Az okos telefonok jelentik az igazi veszélyt a személy adatokra illetve az emberi, alapvetõ szabadsági jogokra nézve. Mindenkinek javaslom, hogy internet kapcsolat a telefonokon csak addig éljen amíg ténylegesen használja is!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Jobb ma egy papagáj, mint holnap egy túzok? Vagy valami ilyesmi...:-D

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Upsz, látom papagáj lettem Sry! 😊
Túl azon, hogy sose vennék okos TV-t, amíg lehet hagyományosat kapni (és szerintem ezzel minden értelmes ember így van, max a degenerált kretének izgulnak az ilyesmire), nos nem kell bedugni a LAN kábelt, nem kell megadni a Wi-Fi jelszavát...
maga az adatgyûjtés az egy dolog, de ha nincs fizikailag a netre csatlakoztatva kábellel, illetve a wi-fi jelszóval védett, akkor hogy küld el bármilyen adatot?
egyébként meg ezért is jobb az élet az "okos" dolgok nélkül.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams