Biztonságpolitika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gyorsan kiszámoltam, hogy hány százalék él az adott országból külföldön, de az sg megroggyant mikor előbb fel akartam tölteni a képet,
emlékezetből:
spanyol: 1,27%
angol: 1,78%
német: 2,38%
francia: 1,8%
cseh: 6,5%
lengyel: 10%
román: 13%
mit is írtam korábban?
"ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba"
Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.03.24. 13:30:51
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
2010
A living mit takar?
"In this briefing, “EU migrants” are defined as people living in an EU country who were born in or are nationals of another EU country."
Ennel jobban nem definialja, hogy ebben a kontextusban mi szamit eletvitelszerunek...
ps: Elnezest, mar megint lemaradt a forras
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.24. 13:29:30
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System, a service provided by the Office for National Statistics – based on passport records."
a példád pedig nagyon sántít, mert a te világodban: én nagyon sok különböző városból jövővel találkoztam akikről a cigánykérdést beszéltük, és az ő véleményükre többet adok mint a nagyszerű budapesti statisztikára.
mellesleg: "according to government estimates", szóval ez ilyen hivatalos hasra ütés? 😊
természetesen itt is tartom a véleményem, akármennyi angol vagy német megy külföldre hazai fizetésért dolgozni, az nem jelent letelepedést. Ha otthon olyan munkája lenne, amit elképzelt, nem költözne Spanyolba.
"according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System"
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ez olyan, mintha en azt mondanam - csak, hogy a rezidens szelsojobbosok is ertsek - hogy MO-on nincsenek ciganyok, mivel en nem talalkozom eggyel sem... Namost a te ervelesed is ennyire abszurd!
Ezt továbbra is tartom. Majd akkor ugrik a majom a vízbe, ha a keleti blokkban egyszer csak rendbe jönnek a dolgok, és a London-ban mosogató magyar, szerb, román vagy bolgár hogy fog dönteni? Ott majd kiderül, mihez kötődik jobban, az EU-hoz, vagy az ősiségéhez.
Volt görög évfolyamtársam mesélte, hogy több tíz utcányi görög-negyed van Stuttgart-ban, ahonnan ő jött (lehet, hogy nem Stuttgart volt, már régen volt), pedig ő is német, papíron. Ugyanez megvan a lengyeleknek is.
Franciaországban autók, rendőrőrsök nyújtogatása az afrikai negyedekben megvan? UK-ban arab-negyedek? Soho London?
Az usa-ban biztos vannak be nem gyógyult sebek, de vajon Európában, 70 év után? Kicsit meg kéne már nézni azoknak (az egymáshoz viszonyuló) történelmét, akik az EU-t alapították. Ilyen alapon sokkal jobb az esélye usa-nak egy nemzeti közösség kialakítására, mint itt valaha is lesz.
Mint korábban írtam: üzleti kapcsolat és jószomszédság reális, több nem.
az előző off volt kicsit, azért volt halvány. Nem tartottam annyira védelempolitikának
Sajnos ez nem kártyavár, hanem élő emberek véleménye. Három kollégiumban laktam összesen ahol korombeliekkel (plusz/mínusz 5 év) találkoztam a korábban említett országokból, plusz nemzetközi összejövetelek. (Nyilván összebeszéltek előtte az aljasok)
Amíg első kézből van lehetőségem nap mint nap találkozni és beszélgetni velük, sorry de nem érdekelnek az újságok. Elolvastam ugyan, de majd átküldöm az angoloknak mit szólnak hozzá. Sőt megkérdem, olvassák e ugyan ezt az FT-t.
Azt pedig ne keverjük össze a letelepedéssel, amikor az angolok UK-s fizetésért Spanyolba mennek dolgozni, vagy amikor a németek DEU-s fizetésért MO-ra mennek dolgozni.
Ezt korábban is írtam: "Alkalmi projekteknél szóba jöhet pár hónap külföld de ennyi..."
Egyet hibásan írtam: a munkaerő-áramlást nem szarják le, pont a jelenség miatt. De attól még egyik sem fogja feladni a nyelvét, kultúráját.
Sajnos mar az elejen megdol az egesz kartyavar:
ha ti azt tudnátok, hogy mennyire leszarják az EU-t... ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba
"About 1.8m Britons live in Europe, with Spain boasting an expat population of just over 1m UK citizens, according to government estimates. Of the Britons living in Europe, 400,000 are claiming a state pension from the UK. That compares with an estimate of 2.34m EU citizens living in the UK, according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System, a service provided by the Office for National Statistics – based on passport records." (forras)
Azért a magyarországi vidéki szülővárosomban is van "Chicago", bár tény, hogy kiterjedésben, és önállóságban nem éri el a jenki méreteket.
Német barátaim itt töltöttek kb. 4 évet kis hazánkban és annyira szívesen nem mentek haza. Ez részben az itteni baráti kör miatt volt és mivel itt is német fizetést kaptak.
Egyet meg kell érteni, EU soha nem lesz olyan mint USA. Az ott nem csak egy államszövetség, hanem egy nemzet, közös nyelvvel és kultúrával.
Ennél a pontnál csuklottam egy nagyot. A jenki nagyvárosokban elég gyakori az, hogy egyes nemzetek leszármazottjai egy helyen tömörülnek össze. Kínia negyed, Kis Itália és még lehetne sorolni. Ez hol általános Európában? A jenki kultúra annyira "egységes", hogy még az északi/déli államok fehér lakossága is komoly kultúrális ellentétben vannak. Bár 150+ éve volt a polgárháború, de egyes dolgok nem tűnnek el egyes fejekből...
Milliós vagy tízmiilós talán az a nagyságrend, akik úgy élnek az USA-ban illegálisan vagy az illegalitás határán, hogy gyakorlatilag nem beszélik az ország hivatalos nyelvét. A közös nyelv még csak-csak megvan, de közös kúltúra...? Hát, izé...
OFF
Miért halványak a karakterek amikets használsz?
ON
azt hiszem az érdektelenséggel találtad el legjobban a lényeget
külföldi utaim során találkoztam jópár EU-polgárral, szóval többségében németekkel és angolokkal, picit kevesebb spanyollal, franciákkal de mondjuk pár svéddel és finnel is.
ha ti azt tudnátok, hogy mennyire leszarják az EU-t... ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba, pont leszarják a szabad munkaerő-áramlást. Alkalmi projekteknél szóba jöhet pár hónap külföld de ennyi... Mindegyik ragaszkodik a saját nyelvéhez, kultúrájához, stb...
Volt egy spanyol haverom németben, itt dolgozott fél évet, majd mikor már jött volna lassan az előléptetés visszament Madrid-ba, mert kapott egy jó állást a német tapasztalata miatt.
Skandinávia meg egy zárt világ, Dániát magába foglalva. Szívesen jönnek ide, mert nekik olcsó az alkohol, meg úgy általában minden. Ennyire érdekli őket Közép- és Kelet-Európa.
Az angolokról nem is beszélve. Ennyire EU-szkeptikus (fásult) népségnek tényleg ki kéne már inkább lépnie. Nem értem mire várnak ki.
Egyet meg kell érteni, EU soha nem lesz olyan mint USA. Az ott nem csak egy államszövetség, hanem egy nemzet, közös nyelvvel és kultúrával. Az EU soha nem lesz ilyen, (remélhetőleg).
Üzleti kapcsolat és jószomszédság lehet, semmi több.
Mint fénykorunkban a játszótéren. Haverkodás, közös várépítés, csajozás. Aztán mindenki ment haza.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Hogy mennyire tartozik a védelempolitika topikba a zufó ? Képzeld el, hogy hogy a baromfiudvarodba csak a rókák ellen állítottál fel csapdát, és a tyúkjaid még is eltűnnek.... Hát ennyire.. (már ha érted).. <#wink>#wink>
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
ugyanazt a Juncker-t idéztem, amit Bayer is. (most nézem a videót)
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.03.23. 18:27:35
gyorsan belelapozgattam, telis-tele van hivatkozásokkal, természetesen javarészt linkekkel, itt nem lesz "mellépofa"...
bemelegítő: Kapitel 1: Szimulált sajtószabadság, kiadó-i élmények
első oldal
Die Wahrheit – exklusiv für Journalisten?
Wie kann es sein, dass unsere Leitmedien die Europäische Union und den Euro als Zukunftsprojekt feiern, obwohl europaweit Millionen Menschen der EU und dem Euro kritisch gegenüberstehen? Jean-Claude Juncker, langjähriger Regierungschef Luxemburgs und heute EU-Kommissionschef, sagt uns, wie das funktioniert:
»Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert. Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter – Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt.«48
hivatkozás von Herrn Ulfkotte
Akiknek most nem annyira megy a német, itt a fordítás:
Az Igazság - kiváltságos az újságíróknak?
Miként lehet az, hogy a vezető médiumaink az európai Unió-t és az Eurót a jövő projektje-ként ünneplik, és mégis Európa szerte milliók ellenzik az EU-t és az Eurót? Jean-Claude Juncker, aki évek óta Luxemburg kormányzója és ma az Európai Bizottság elnöke, a következő képen magyarázza, hogyan működik ez:
"Kitalálunk valamit és előterjesztjük az ülésteremben, majd kicsit várunk, hogy mi lesz a reakció. Ha semmi jelentősebb felszólalás (felhördülés) nincs, vagy abból kifolyólag, hogy valójában a többség nem is értette miről született döntés, semmi ellenjavaslat nincs, akkor folytatjuk amit elkezdtünk - szépen lépésről, lépésre, míg vissza nem lehet már fordítani."
Hát így születnek döntések ebben az EU-ban, Jean-Claude Juncker szerint.
Együltemben elolvasnám legszívesebben, csak az a fránya idő...<#szomoru1>#szomoru1>
Mevásárolt ujságirok ! 2.
Én véginéztem az adást pont erről beszélnek !
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.23. 14:32:16
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Értem én de legalább idézni megtanulhatna mintahogyan azt is, hogy ennek (NWO, UFO) saját topicja van és ezeket az agymenéseket ott kellene megbeszélni a hozzá hasonló hívőkkel, utána lesz lehetőségük megveregetni egymás vállát, mondván, hogy ma is volt miért felkelni.
/on
és a saját írásodra emlékszel még? (#1461)
Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.03.23. 09:57:10
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Egyébként meg...
Bár csecseneket gyanúsítanak az orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov meggyilkolásával, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ennek ellentmond az, hogy Nyemcov információkkal segítette az amerikaiakat a szankciós listák összeállításakor. A lap arról is ír, hogy Nyemcovot Soros György pénzzel támogatta.
A lap nemzetbiztonsági körökből úgy értesült, hogy a Krím annexiója után Nyemcov segített annak a listának a megalkotásában, amellyel az USA orosz tisztségviselők beutazását tiltotta meg az Egyesült Államokba, illetve a vagyonukat is zárolták. Az érintettek között voltak parlamenti tisztségviselők és Vlagyimir Putyin elnök közeli barátai is.
Más magyarázat nem is lehet az amcsik technikai fölényére mint, hogy UFOk élnek köztünk......áááhhhh
Pataki Atilla is megmondta, hogy elvitték az UFOk, akkor most az is igaz? Vagy neki is elhisszük minden bizonyíték nélkül minden szavát.
Az út az NWO topicba, beszállunk a Batmobilba és irány erre: --------------->
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.22. 09:27:39
A gyengébbek kedvéért ( tisztelet a kivételnek ) link : Ami a Híradókból kimaradt !!!
Az egypolusú világrendből kezd a világ szép lassan többpolusuvá átalakulni és az USA meg akarja a hegemoniáját minden áron őrizni erről szól a nóta ( pláne a FED ) !
Egy kis geostratégia link :Repedések az Atlanti Falon !
Ő is öreg egy kicsit de a világon a legjobb bitonságipolitikai szakértők között tartják számon mindenhova hivják Kinába is !! 3. perctől érdekes amit mond .
Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.03.22. 02:05:39
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.21. 22:21:50
Na de mi van Paul Hallyer rel ? Ex kanadai védelmi miniszter, neki már kell legyen némi "haditechnikai" tapasztalata... <#ravasz1>#ravasz1>