4
  • Molnibalage
    #4
    Ebből 9,10,11,12,14,15,16,17 Hold misszió volt.

    Ezt hogyan hoztad ki?

    Az A8 már megkerülte a Holdat.

    Az A9-nél tesztelték földkörüli pályán a holdkompot, az A10-nél megközelítették a Holdat 15 km-re és a holdkörüli szét és összekapcsolódást próbálták ki.

    A11 leszállás, A12 lsezállás, A13 - szerencsés kudarc, A14-17 leszállás.
  • Ender Wiggin #3
    nem a kínai piacon kellett volna alkatrészt venni...
  • Macropus Rufus
    #2
    a Kínai medencés űrséta:

    http://www.youtube.com/watch?v=lBL98p0wZ7g

  • Macropus Rufus
    #1
    "Az összeállításban felidéztek kudarccal végződött amerikai, japán és indiai próbálkozásokat is."

    ez amolyan ált.isk. mentalítás. Mivel ők is hibáztak ezért a mi hibánk sem olyan vészes. --a gond ott van, hogy ha jól emléxem az amcsiknak az Apollo programban 15 hajója indúlt volna az űrbe. (az Apollo 1 után egyből a 4-es jött)Ebből az egyik még a kilővőn eléget, a másik meg nem szállt le a Fra Mauro-ra, egyet meg törőltek. Tehát 15 sikeres indításuk volt. Ebből 9,10,11,12,14,15,16,17 Hold misszió volt.
    És mindegyik sikeres. A Kínaiaknak ez volt az első és gond van, ami nem gáz. Sőt inkább tipikus, hogy az első próbálkozások nem sikerűlnek, éppen ezért nem kellene párhuzamot vonni egy olyan ország űrpogramjával aminek 8 sikeres leszállása volt és egy sikertelen sem. Arról nem szól a kínai hír, hogy míg idáig eljutottak addíg hány kudarcuk volt nekik :)

    Arról sem nagyon beszéltek, hogy kína első űrsétájáról közzé tett hivatalos videó nem az űrben, hanem egy medencében készűlt. A felvételen számos, felfelé emelkedő bubi látszik.
    Szerintem egy ilyen nemzetnek nem kellene párhuzamot vonnia senkivel :)