9
  • gforce9
    #9
    Minek vezérelni távolról? Az embereknek napirendjük van úgy a munkahelyen, mint otthon. Hozzá kell igazítani és kész. Ezt kitalálták már jópártíz éve. Hálózat nélkül, egész épületre levetítve.

    Egyébként azt a plusz elektronikát le is kell gyártani és szervizelni ha elromlik. Azt is számold bele. Valamint a rengeteg eszköznek plusz infrastruktúra igénye lesz a neten, amit szintén mi fizetünk. Egy koszos termosztátot magam kicserélek, de ha a hiperszuper grafikonos távolról elérhető rendszer mondja be az unalmast, akkor már nem ez lesz a helyzet. A legtöbb mai vezérlőelektronikához hozzá se nyúlhat az ember csak a szakszervíz. Én meg nem szeretem magam hozzákötni egy céghez. Ráadásul gondoskodni kell a hálózat biztonságáról is, hogy azért ne minden hülye tudjon beletúrni, aki lel hozzá valami hacktoolt a neten. Ha pedig központi szerveren keresztül megy a vezérlés, akkor törni fogják, mint ahogy törnek mindent. Köszönöm nem kérem. Ez parasztvakítás a köbön.
  • szasko
    #8
    Már bocs, de csak nekem hasíccsa a fülemet a cím?

    " Komoly költségmeg­takarítást eredményezhet a dolgok internetje "

  • resystance
    #7
    Ez egy globális seftelés, üvölt róla. Senki se higgye, hogy ha ez meg is valósul (előbb utóbb), majd mi fogunk nyerni vele. Tudtok mondani valamit, amivel ez így volt? (Az angol wc nem számít ide)
  • KopaszIsten
    #6
    Grafikon. Na arra aztán qrvára szükségem van.

    (Bocs a duplikációért. Megszakadt a net, és duplán lett elküldve.)
  • KopaszIsten
    #4
    Ha minden a netre lesz kötve, akkor majd fainul mindent ki tud kukkolni az állam. De jó is lesz. :S
  • Cat #3
    "A fűtést, hűtést sima helyi szenzorokkal szabályozni lehet és ugyanazt tudja."

    Dehogy tudja. Egy egész épületről beszélünk, ahol távolról is vezérelheted ezeket a dolgokat, lehet időzíteni a fűtést, grafikonokat készíteni a hömérsékletgörbéről stb. Ezt te nem csinálod meg hálózat nélkül.

    Másrészt egy érzékelő egy Watt alatti fogyasztását ne hasonlítsd már össze akár csak egy 25 négyzetméteres szoba egy fokkal melegebbre való fűtésének költségével.
  • gforce9
    #2
    Nálam 1 db ilyen eszköz nincs és nem is lesz.

    "Az intelligens épületek miatt csökkenhet az energiafelhasználás"

    A fűtést, hűtést sima helyi szenzorokkal szabályozni lehet és ugyanazt tudja. Szerintem az ilyen rendszerek a plusz beépített elektronika és az állandó online jelenlét miatt nemhogy energiamegtakarítást, hanem globális pazarlást jelentenek.
  • resystance
    #1
    Máris gyűlölöm az IoT-t.