28
  • zola2000
    #28
    Nekem bejön kábelen a cctv (china central television) angol kiadása, ők is foglalkoznak a szmoggal, szal...
  • errorista
    #27
    OMG2
  • Molnibalage
    #26
    Semiféle konteót nem bizonyítottak be. Eddig is tudtuk, hogy mindenki figyel mindenkit és a "barátok" egymás ellen is folytatnak megfigyelést és lehallgatást. Azt, hogy ez egyeseknek új és meglepő, az nem az én problémám...
  • Zero 7th
    #25
    Említettem már azt az elméletemet, hogy én vagyok Isten, és a világon csak és kizárólag az létezik, amit én személyesen tapasztalok? Tehát Kína nem létezik addig, amíg oda nem megyek, és megszűnik létezni, amikor eljövök onnan. A róla szóló hírek csak hírként teremtődnek, folyamatában, nincs mögöttük valós esemény.

    A legjobb ezzel az, hogy cáfolhatatlan. :P
  • uwu420
    #24
    Ezek a kommentek MUHAHA
    Láttam már ezt-azt, de mindig rácsodálkozok a paranoid pszichopata NWO-s faszságokra.
    Nincs is Kína... LOL
  • vik3
    #23
    http://index.hu/tech/hoax/2014/01/21/megsem_nezik_oriasteven_a_pekingiek_a_napfelkeltet/
  • Hunnenkoenig
    #22
    "utópia" = ideális, tökéletes hely.
    Barkobazzatok ki az "utopisztikus" szo jelenteset. Peking ezek szerint minden csak nem utópisztikus.

    Ti valoszinüleg a "futurisztikus" filmekre gondoltatok.
  • errorista
    #21
    OMG, van aki meg konteozik Assange es Snowden utan?
  • errorista
    #20
    "Ismervén az euroatlanti média hazudozásáradatát, nem lennék meglepve, ha az egész egy nagy kamu lenne"


    http://www.thewire.com/global/2014/01/no-chinese-arent-watching-sunsets-tv-because-smog/357196/
  • wkm
    #19
    Persze, ezt a hírt sem a nyugati média lőtte el, hanem Kína hirdeti magáról... Bírom, amikor valaki játssza a hülyét.
  • Molnibalage
    #18
    Meg mint tudjuk a diktatúrák arról híresek, hogy azt hazudják, hogy a saját hibájukból a helyzet rossz és nem azt, hogy "minden ponpás".

    Atyaég...
  • Tetsuo
    #17
    Mindenki hazudik.
    A médiának nem érdeke az igazmondás, hanem inkább a hülyítés és a nézettség felsrófolása.
    A politika is beleszól sok esetben, még a "független médium" esetén is.
    Az embereket pedig nem érdekli az igazság.

    Itt persze más a helyzet, mert a politika nem nyer olyan nagyot az ilyen hírekkel, mint amekkorát vesztene, ha kiderülne a hamisítás.
    Csak poén volt.
    Ahhoz meg nem kell komoly Photoshop, ha az óriási energiaigényt elmaradott erőművekkel szolgálják ki és elb@szott sz@r lesz tőle a metropoliszok levegője.
    Most inkább a másik oldalról mehet a dezinformálás, hogy a heti töbszáz halott nem is a szmogtól hal meg stb.
  • wkm
    #16
    Nyilván ugrana, ezt nem vitatom. Viszont nem csak az hazugság, hogy ha az ellenkezőjét állítja valaki, hanem az is, amikor erősen túloz a sajtó (tehát kb folyamatosan, így igyexik a figyelmet felkelteni), mert ezzel a valóságtól jelentősen eltérő képet fest az olvasó búrájába.
  • Zero 7th
    #15
    És gondolod nem ugranának rá az "ellenforradalmárok", és lenne vele azonnal tele a net, ha a kínai kormány ekkora pofátlant hazudna..?
  • wkm
    #14
    Hát azért a kínaiak, és különösen az kínai állami vezetés pont nem az igazmondásáról híres, mint ahogy a tömegmédia is csak akkor ferdít keveset, ha zsiráf születik az állatkertben.

    Szóval ha valaki fenntartásokkal kezel híreket, akkor az azért nem bűn.
    De ha valóban független források is megerősítik a hírt, akkor azért lehet neki hitelt adni.
  • Zero 7th
    #13
    Ezt paranoiának hívják, a skizofrénia kísérőtünete szokott lenni, és vannak már jó gyógyszerek a kezelésére.
  • Narxis
    #12
    Halgatyónak nem ártana már egy alapos orvosi kezelés sajnos.
  • Molnibalage
    #11
    Az konteós zsenik miért nem húznak el a rákba...? Tényleg csak kamu lehet az egész, amikor a kínai kormány ad ki közleményt és híreket, hogy ezerszámra zárnak be üzemeket. Biztos mind ott tartozókodó külföldi is benne van.

    Agyrém...

    Halgatyónak teljesn sikerült meghülyülnie...
  • Cat #10
    "Amit írsz, pont nem cáfolja az állítást, hiszen ezek is lehetnek a nyugati világ kreált "bizonyítékai". ;-)"

    Tavaly egy hetet voltam Pekingben, személyesen is hasonlót láttam. No persze nem ilyen durvát, biztosan rátesz az, hogy sokan fával/szénnel fűtenek, de meglepődnétek mennyire durva a helyzet. Volt alkalom, hogy egy nagy parkban nem látszott a másik végén lévő torony, vagy egy dombról lenézve nem lehetett semmit látni. És nyáron, délben a ködre se lehet fogni.
  • torreadorz
    #9
    Persze az 500-as légszennyezettségi érték meg csak úgy van, nyilván nem azért van "köd".
    Amúgy amikor egyszer évekkel ezelőtt ismerősőkkel beszélgettünk Kínáról már akkor mondtam hogy szerintem konkrétan kinyirják magukat azzal hogy az iparukat semmiféle környezetvédelmi vagy egészségügyi szabályzás nem köt. Rövid távon lehet hogy olcsóak, de majd amikor a lakosság fele rákos meg mutáns lesz, az nem lesz olcsó
  • ostoros
    #8
    Az a baj ezekkel a képekkel, hogy nem csak szmog, hanem sima köd is lehet. Elvégre tél van.
  • gforce9
    #7
    A keresés így valóban nem reprezentatív, szerintem is jól látod. Én ha ilyesmit keresek, akkor helyi emberek felvételei után szoktam keresgélni. Privát képek, videók, ilyesmik. AMit Cat linkelt ott a találatok java lényegében a híroldalak képei. Azonak meg hinni nem érdemes tényleg, mert a nézettségért a csillagot is lehazudják az égről.
  • Tetsuo
    #6
    Cat, lol.
    Amit írsz, pont nem cáfolja az állítást, hiszen ezek is lehetnek a nyugati világ kreált "bizonyítékai". ;-)
    Persze, ilyen mennyiségben nem valószínű... de érted.
    Asszem az orwelli 1984-ben van a háború, amiről folyton közölnek híreket, de simán lehet, hogy nincs is. Na, ez is ilyen. :-D Lehet, hogy Kína sem létezik. Az ismerőseid, akik "ott jártak", szerepet játszanak előtted, becsapnak téged mint a Trumann Show főszereplőjét. ;-)
  • Cat #5
    "Ismervén az euroatlanti média hazudozásáradatát, nem lennék meglepve, ha az egész egy nagy kamu lenne, a felvételek estefelé készültek volna egy esős napon."

    Mielőtt behánysz egy ilyet ide, üsd be a google-ba, hogy "beijing smog" vagy "pollution", és nézd meg a képeket. Persze kipróbálhatod más településekkel is, pl. shanghai, harbin stb.

    Képek
  • halgatyó
    #4
    Ismervén az euroatlanti média hazudozásáradatát, nem lennék meglepve, ha az egész egy nagy kamu lenne, a felvételek estefelé készültek volna egy esős napon.
    De ha mégis tényleg így lenne: ez így is fog maradni, amig a kínaiaknak nem jön meg az eszük és nem kezdenek az iparuk és energiatermelésük gyors modernizálásába. Minél hamarabb kezdik el, annál jobb.

    1.) A megaváros építésű őrületet véglegesen felszámolni, a megaváros-buzikat befalazni. Emberi léptékű (max. 200ezres) városokat előnyben részesíteni.

    2.) A közlekedési szükségletek OKAIT feltárni és kezelni.
    Pár ötlet:
    -- az Európában már a 19. században is alkalmazott munkáslakás-építési rendszert, ahol a gyárak, üzemek KÖZELÉBEN voltak a munkáslakótelepek (nem panelházak, hanem sorházi jellegű vagy 4-6 lakásos házak)
    -- Erősíteni a távmunka arányát (így sok iroda is kiváltható), de sok fizikai ülőmunka (pl. varrás, műszerész, stb) is végezhető lenne otthonról, az anyag körbeszállítása egy mikrobusszal sokkal kisebb közlekedés-szállítási terhelést jelentene, mint az emberek szállítgatása oda-vissza 20-30 km távolságba. És az embereknek is jobb lenne.

    3.) Energiatermelés átállítása a szénről a szaporító reaktorokra. Ez az, amit már 20 évvel ezelőtt el kellett volna kezdenie az emberiségnek. A kínaiak most készülnek újra elkövetni azokat a hibákat, amiket az euroatlanti blokk már régóta egyre fokoz.

    4.) Az ipart és az épületek fűtését elektromos alapra helyezni (hőszivattyú) Ez gyorsan megoldható. Nem kell minden lakásba fűtőberendezés, olcsóbb (kezdetben) a központi hőszivattyús fűtés.
  • MANOWAR
    #3
    Peking állandó lakossága 2012 végére elérte a 20 millió 690 ezret, wiki szerint 2010 22 milla ~ 17e negyzet km-re, Bp 1,75 milla 525 n km-re:
    1300 fő/km² Peking
    3305,23 fő/km² Budapest
    Azt se lehet mondani, hogy nincs eleg helyuk a varosban sokkal jobban alnak mint pl mi, de amikor a gyarak a varos kulperemeire epultek meg "okes" volt de mostanra kinotte a varos es azok szepen folytatjak a smog okadasat vele aranyosan nottek az auto tulajdonosok is. Katasztrofalis, ha lenne ideg a tudoben kivetel nelkul mindenki uvoltene a fajdalomtol. :)
  • Relixo
    #2
    Előbb talán a helyesírást kéne megtanulni mielőtt osztod az észt.... "tilcsák" Gratulálok.
  • lapaleves
    #1
    szerintem azonnal tilcsák be ott is azt az 5.000 öreg dízelautót, mert azok miatt van az egész.