4
  • MerlinW
    #4
    Keveritek a szezont a fazonnal. A "számítógép" nem egyenlő a konfigurációval. Laikus/desktop nyelven leírva a számítógép az alaplapi funkciók, processzor, memória. Semmi más. A VGA, audió, egyéb eszközök már perifériák a "számítógéphez". Tehát a fenti képen az egy számítógép.
  • xyl
    #3
    Pedig ezek a kérdések nem annyira elvetemültek, mint amennyire elsőre tűnnek. Az ipari számítógépeken még mindig keresettek az olyan portok, eszközök, amik egyébként már kikoptak forgalomból. Nagy szervereknél a konzol még mindig soros porton működik. Soros porti kommunikációt még mindig nagyon sok eszköz használ. A hobby CNC-sek kedvence a párhúzamos port. Persze, tudom, USB a nyerő, meg vannak átalakítók, meg minden..., de ha sok mindent át kell alakítani, akkor pont az egyszerűsége veszik el a dolognak.
    Pl. mi van akkor, mondjuk ha van egy milliós nagyságrendű CNC marógéped, ami még mindig érték, de az eredeti vezérlőprogram floppyn van, ISA kártyát használ, Windows 95 alatt fut - és közben a gyártó bebukott, csak hogy bonyolítsam?
  • Orwellke
    #2
    @duke nem tudom hogy vagy vele de szerintem mar a legtobbunk nem is hasznal dvd irot/olvasot. lassan egy merevlemez olcsobb lesz mint 1 dvd. Soros port minek? nem 95-ben elunk illetve minek flopi? :D szerinte egy ilyen kis kutyu jol jonne de meg par 10 ev szerintem mire forgalomba kerul
  • duke
    #1
    "vagyis idővel elérhető lesz egy asztali számítógép teljesítménye"

    Hat nem rossz, de azert volna par kerdesem. Hanyszoros sebesegu dvd iro van benne ?
    Hany parhuzamos es soros port van rajta. Van benne 1.2 -es flopi, vagy csak 1.44 -es van ?