16
  • kvp
    #16
    Ez a robot nem tul hatekony, ugyanakkor viszonylag serulekeny es a keszitoi meg mindig nem tanultak meg, hogy az igazan veszelyes emberek (merenylok) soha nem tunnek veszelyesnek, se irl, se a neten. Az emberek ijesztgetesere viszont tokeletes, meg ha ez elterjed, akkor a google glass-t is konnyebben engedik, mert ha a robot felvehet barmit es minden publikus, akkor ezt barki megteheti.

    ps: A hiroldalak meg mindig ugy neznek ki, mintha valaki megette volna az osszes stylesheet-et.
  • wraithLord
    #15
    Az "->" nyíl akart lenni... A fórumon az is...
  • wraithLord
    #14
    Egyszerű, használd az SG fórumot. Az ugyanolyan, mint volt. Ide pl. úgy lehet eljutni, hogy SG fórum főoldala -> Tudományos hírek fóruma -> a hír címe.

    Azért ezt-azt már javítottak az új oldalon, úgy látom. De még mindig nem látszik az alagút...
  • ostoros
    #13
    Tudja valaki, hogy lehet megjeleníteni a többi kommentet, hogy ne csak a felső tízet lássam? Köszi.
  • Sir Quno Jedi
    #12
    Amúgy néztem róla egy összeszerelési videót (még az alpha verzióról) és ugye tényleg segway alapnak tűnik. A hátsó kis farok-görgőjére támaszkodik alapból, de gondolom ha nekilódul, akkor az ugye felemelkedik, hiszen megdől a segway és így nem akadályozza a robit. Ha lelassít, akkor megen lekerül a földre magától a kis kerék és így nem fogyaszt áramot az ácsingózással, illetve alig a lassú cirkálással. Lassan kúszva is rohadtul dülöngél viszont, még aránylag egyenletes terepen is, ami gáz. Valami plusz egyensúlyozó rendszer kéne bele a segway-en kívül (mivel az oldalra nem segít ebben).

    Ez az egész kütyü csak egy önjáró szenzor tömb. Rengeteg normál és infra kamera, lézeres 3d leképező és egyéb érzékelő, mikrofon stb. (pl. hallgatja az ambient zajokat és ha emberek sikoltanak stb. azonnal reagál) A rendszámtáblákat is le tudja olvasni, direkt erre van olyan magasságban is egy érzékelője. Cirkál szép lassan (ócsóé) a parkolókban, bevásárló központokban, iskolákban, múzeumokban és gyűjti az infót. Ha valami gázosat érzékel (pl. lopott autó), azonnal riasztja a zsernyákokat, tűzoltókat, mentőket stb. Nem alszik, nem veszti el az éberségét és nem korrumpálható. Számos előnye van az élő erővel szemben. Azonban nem helyettesíti, csak kiegészíti azt.
  • Sir Quno Jedi
    #11
    http://www.youtube.com/watch?v=83-bpqogngg
  • Sir Quno Jedi
    #10
    http://news.cnet.com/8301-11386_3-57614255-76/this-crime-predicting-robot-aims-to-patrol-our-streets-by-2015/
  • Cat #9
    "Azért azt kurvára megnézném, ahogy ez a műbroki 30km/h-val teper végig ármilyen terepen"

    Tekintve, hogy Segway platfomra épített rendszerről van szó, ez az állítás biztosan igaz. Más kérdés, hogy ez nem a cég érdeme, hanem a Segwayt dicséri.
  • barret
    #8
    Elég egy rongyot a tetejére dobni,és máris kussol...
    Addig sem okoz baleseteket!
  • CairoJack
    #7
    Ez egy dalek vazze... amúgy látom épül szépen az Orwelli világ...
  • wolruf
    #6
    Hátőőőő. Chopping Mall című film esetleg? :)
  • MANOWAR
    #5
    "30 km/h maximális sebességgel közlekedő gép" ha ez a szerencsetlen elkezd teperni en meg a sarkon pont arra fordulok be ugy telibe vag a 130 kilojaval, hogy bele is halok, vagy ekkora sebbessegnel "megbotlik" es kornyezetet elpusztitja...
    De nagyobb rendezvenyeket, stb. lehet jo otlet teleszorni veluk. Mondjuk egy sokkoloval adnak neki nem tudom meddig birna, vagy egy kis savat kapna.... akkor mar inkabb inteligens kamera rendszereket kellene tovabb fejleszteni.
  • wraithLord
    #4
    Lehet, hogy olcsóbb az üzemeltetésük, de a rendőröket ritkábban szokták kinyírni, mint ezeket (előreláthatólag) bűncselekmény elkövetése előtt (esetleg közben) szétverni, más módon működésképtelenné tenni...
    Valami fizikailag kevésbé tehetetlen robottal is előállhattak volna. Igaz, valahol el kell kezdeni.
  • Cyborg00
    #3
    :-D Annyival a régi centrifugám is ment :-D
  • verge175
    #2
    Azért azt kurvára megnézném, ahogy ez a műbroki 30km/h-val teper végig ármilyen terepen... valahogy nem tudom elképzelni. Laborban, esetleg, ideális körülmények között.
  • Cyborg00
    #1
    Érdekesen néz ki.