9
  • xyl
    #9
    Teljesítmény... Annyit lehetne csinálni, hogy legyen egy egységes feszültség, egy maximális teljesítményre méretezett csatlakozó, innentől kezdve a töltők lehetnének különbözőek, legfeljebb be kellene építeni valamilyen védelmet, ha az adott töltőről túl nagy áramot akarok felvenni, és hogy a felhasználó is értesüljön a dologról berakni egy LED-et, és odaírni mellé, hogy Overload. PC tápegység is többféle teljesítményben létezik, de egységes a feszültség és a csatlakozó. (Mondjuk, aki azokat a csatlakozókat kitalálta...)
  • gforce9
    #8
    Már régóta kellene lennie egy szabványnak arra, hogy a töltő 1 db legyen, az eszköz meg lekommunikálja a trafóval, hogy épp mire van szüksége. A kisteljesítményű eszközökre lenne rajta usb csatlakozó, a nagyobb igényekhez meg valami combosabb, lényeg, hogy az eszköz beszélje meg a töltővel, mire van szüksége. Így egyféle töltőt kellene gyártani, nem 70 félét. És egy lakásban nem 15 féle adapter lenne, csak 2-3 ugyanolyan, mert egyszerre több eszközt úgyse kell tölteni.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #7
    "Miért nem jó nekik egy usb kimenetes tápegység?"
    A teljesítmény fogalma mond valamit?
  • barret
    #6
    Nocsak! Felreppent egy újabb kacsa?
    Ez senkinek nem érdeke...(gyártók)
    Mondják ezt most,mikor még a jól bevált usb
    csatlakozót is változtatni akarják?
    Miért nem jó nekik egy usb kimenetes tápegység?
    A legtöbb telefon már tölthető róla.

  • Poostcard
    #5
    A notebook azért még távol van a kipusztulástól. Az egyre vékonyabb és kisebb házak miatt is változatosak a töltők, bár biztosan vannak anyagi vonzatai is.
    Szerintem ez a terv csak akkor lenne életképes, ha megalkotnának pl. 2015-re egy egységes szabványt ami részleteiben is kidolgozott és mondjuk 2016-tól ilyen töltőcsatlakozókkal jöhetnek ki csak notebookok. Nem lenne nagy lépés ebbe a táblagépeket is belefoglalni, biztosan megoldható lenne egy váltókapcsoló beiktatása a töltőn lévő egységre.
  • Cifka1seggfej2
    #4
    cifka miklós egy fasszopó, aki kisistennek képzeli magát
  • Magiszter
    #3
    Már éppen ideje volt! Persze még 2-3 év míg elterjed amikorra is rájönnek hogy más töltési megoldást építenek a gépbe... mittomén... USB 3.1-en keresztül (100w-ig).

    Amúgy én meg azt támogatnám hogy az Apple MagSafe töltőjéhez hasonló töltők legyen. Hihetetlen praktikus jószág :)
  • torreadorz
    #2
    Ráadásul semmibe nem fájna az egységes töltő csak akkor nem lehetne még egy pluszbőrt lehúzni az emberekről.
  • goldmember
    #1
    mire épp kipusztul a notebook, addigra elkészül hozzá az egységes töltő.