Tovább szûkül a PC-piac, lassul a táblák terjedése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elmondom, hogy a tabletet millió egy dologra lehet használni, amire a tv-t nem, amire a desktopot nem, és amire a mobilt sem vagy épp a laptopot.Az, hogy ti kellõképpen korlátoltak vagytok és nem tudjátok, hogy lehetne kiaknázni a tableteket adta lehetõséget, az nem a gyártók és a lámák gondja.De, hogy még ezt hangoztatjátok is, minden 2. nap az már inkább :D
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az üléssel meg az a baj, hogy aki pl. ülõmunkát végez az a háta közepére se kívánja, hogy a szabadidejében is üljön arról nem is beszélve, hogy ha pl. a felmenõid között van visszeres lábú ember akkor könnyen lehet neked is a sok üléstõl és/vagy kevés mozgástól.
Megnézek 2 filmet fekve az 2x1,5 óra, annyit feküdni nekem pont elég, azért ülök át néha a kanapéba, ha kell felteszem a lábam és a 3. filmet már úgy nézem meg, jót tesz a nyaknak is egy kis enyhén lefelé nézés a sok fekvés után.
Nálunk a tv fenn van az emeleten, alul nincs, a hálószobában sincs. 3 tv-t nem veszek :)
Mi pl. Big Bang Theory-t nézünk rajta az ágyban. HD minõség, menne a full hd is de minek. Hang bluetoothon keresztük kikötve egy kis hangszóróra és kész.
(és igen, általában én vagyok kárhoztatva az ukrán vendégmunkás szerepre, azaz én tartom az ölemben a tabletet).
7-10-colig mennek a tabletek, ezen belül is a 7 col környékiek a legnépszerübbek.
Egyébként nem filmet kell rajta nézni, nekem a feleségem folyton egy ilyen 7 colosat nyúz (a laptopját be se kapcsolja már), kb. 3 dolgot csinál rajta: facebook, aprod, meg egyéb nõi oldalak nézegetése. Ezekre tökéletesen jó és harmad annyiba kerül mint egy laptop.
Ha filmet akar nézni arra meg van egy 20 ezres médialejátszó csak szépen beledugja a pendrive-ot aztán nézi a nagy tévén a filmet.
(Nem mintha számítana, de jó pár évig más nic-em volt valami gagyi emailcímhez regisztrálva, ami a szolgáltatóval együtt megszûnt, így kénytelen voltam új nic-et regisztrálni. Rejtély megoldva.)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
"Ugyanakkor a táblát be tudom vinni az ágyamba, ne adj isten utazás közben nézhetem a sorozatokat. A 42 colos tévét nehezebben viszem magammal."
Az ég kék, a fû meg zöld. Az OTTHONI használatról volt szó. Buszon/vonaton van értelme, persze sokan vannak, akik behánynak tõle...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Páromnak lett véve, de inkább 2 kiló krumpli kellett volna... szétröhögöm a fejem, hogy mit összekínlódik vele, ha filmet akar nézni rajta.
Iszonyú igénytelenség + visszafejlõdés a nagy és kényelmes kijelzõrõl átállva, valami hipszterfaszság miatt 7-10 colon kínlódni.
- tudomány: "nem hiszek a tudományban"
- ûrkutatás: "a holdra szállás kamu"
- tablet: "a tablet nem jó semmire"
- apple: "túlárazott szar agymosott hülyéknek"
- windows: "hová tûnt a startmenü"
és így tovább.
Könyörgöm, ha már valaki provokálni akar, legalább annyi kreativitást vigyen bele, hogy olyan témát választ, ami nem volt az elmúlt 3 évben hetente négyszer csontra rágva.
A legelterjedtebb 7 colos kategóriában már 20e-tõl kapsz tabletet (mondjuk az olyan is), de 40-50 körül már nagyon fasza ips, 1280x800 asus tabletet kapsz.
10 colban szintúgy 70-80e forintért már nagyon frankó asus, samsung tableteket kapsz, ips kijelzõ 4 magos cpu, stb amit akarsz.
Kíváncsiságból nézegettem az árakat, tényleg, egy Samsung tablet 168.000 forint akciósan?
Egy noname semmi tablet 75 ezertõl kezdõdik.
Nekem ez rohadt drága lenne tévézésére, facebook-ozásra.
Nem is önmagával a tablettel van bajom, hanem, hogy ebbõl is elhúzás lett. Úgy mint az e-book olvasókból. Mindenki azzal kampányolt, hogy majd milyen olcsók lesznek az e-könyvek, ja, most már ott tartunk, hogy ugyanannyiba kerül mint a nyomatott társai.
Ez az egész a profit-maximalizálásról szól. Rájöttek az IT gyártók, hogy jobban megéri és egyszerûbb a nagy, laikus tömeget bekajoltatni, mint csak a geekeknek gyártani.
Röviden: Qrva jól. 10 coll fél méterre tökugyanaz mint 42 coll pár méterre tõlem. Igazad van, tényleg kényelmesebb ha nem kell semmit sem az öledben tartani. Ugyanakkor a táblát be tudom vinni az ágyamba, ne adj isten utazás közben nézhetem a sorozatokat. A 42 colos tévét nehezebben viszem magammal.
Tinman, ha választanod kell a 100 centis tv és ekozott, legtöbb esetben a tv a jobb választás. ha már van tv-d, és nem gond kifizetni 100-200-300 EUR-t egy ilyenre, akkor érdemes meggondolni. Ilyen egyszerû. Semmi sem fekete-fehér.
Vagy esetleg arra gondolsz hogy 2013-baN és LCD TV-k korábaN?
Vonaton/buszon hosszú úton oké, de a 100+ centis LCD tv-k korába? OTTHON? Vicc.
És a 2 órás filmeket, hogy nézed? Tartod magad elõtt? Beteszed a kihajthatós/támasztós tokba és utána? A hasadra teszed? A térdedre? Szólsz a rabszolgádnak, hogy tartsa addig? Hogy kell ezt elképzelni, hogy ne legyen 15 perc után baromi kellemetlen így filmet nézni?
Gyakorlatilag ha az alkalmazás nem úgy néz ki hogy van közepén egy nagy piros start gomb, akkor a felhasználok 50%-a képtelen használni és már jön is a "ez szar" komment...
LZ forever
Egyszerû, nem nekünk lett tervezve, de manapság az átlag a facebookra fel egyének.
Mindent ott rendeznek le. Arra a tábla sok is. Ha esetleg szöveget kell szerkeszteni, hát lefúják a régi PC-rõl a port oszt gyerünk. Vagy elõvesznek egy vezeték nélkülis billt.
Azt, hogy az informatikában mélyebben ügyködõk elviselhetetlennek tartanák? kit érdekel, õk vannak kisebbségben. Táblagépen telepítés: kiválaszt, kattint, használ. Beállítások szájbarágva. "Hülyebiztos".
Táblán már lehet filmet nézni, olvasni. Chat-elni. Mondjuk én a gondolatától is rosszul vagyok, de ez van.
Mondjuk több értelme van, mint a netbooknak, az tény.
És hozzá kell tenni, a laptopokra is néztek ferde szemmel. Én is. De azóta megszerettem. Most a táblákat fikázzuk :D