37
 • who am I 7
  #37
  Mert itt akkora okleveles geekek vannak, hogy már a billentyőzethez sem kell érniük, az egész internettett feltörik a názával együtt szabad akaratuk erejétől.Összerosálom magam komolyan a nagy geekek... akik kb 1 biten tudnak gondolkodni, ugyanúgy mint a lámák.A maga nemében bizonyos tagok, ugyanolyan királynak hiszik magukat.
  Elmondom, hogy a tabletet millió egy dologra lehet használni, amire a tv-t nem, amire a desktopot nem, és amire a mobilt sem vagy épp a laptopot.Az, hogy ti kellőképpen korlátoltak vagytok és nem tudjátok, hogy lehetne kiaknázni a tableteket adta lehetőséget, az nem a gyártók és a lámák gondja.De, hogy még ezt hangoztatjátok is, minden 2. nap az már inkább :D
 • narumon
  #36
  Azért vicces, hogy még mindig itt tartunk, hogy jönnek a trollok és beírják, hogy miért szar a tablet, és tök nevetséges érveket hoznak fel. Azt eddig is elfogadtam, hogy NEKIK nem jó - no de mást lehülyézni azért mert nem azt és nem úgy akarja csinálni mint ők? No ez a korlátoltság teteje.
 • narumon
  #35
  Szvsz mindegyiken van.
 • Nos
  #34
  ebayen :)
 • Nos
  #33
  Egyébként tanulni is tök jó egy hd tableten, főleg ha a pdf olvasódban tudsz használni ceruzát aláhúzásra. A nook hd-ból a kicsit már 18ezerét megkapos a facebookon, az is 1440*900. A hd+ 1920*1200, az 36-tól jön, már egy ideje gondolkozok rajta, tanuláshoz ideális lenne, és biztos jobb, mint a laptopon, vagy a hdtvn olvasgatni a pdf-et.
 • WoodrowWilson
  #32
  Elvárnám egy ilyen kütyütől, hogy legyen rajta egy hdmi kimenet, és akkor meg van oldva a probléma.
 • Narxis
  #31
  Gondolkoztam én is a 10''-os tableten de amikor megláttam az már túl nagy volt nekem, a 7-est egy kézzel is tudom tartani.
 • Narxis
  #30
  Van nagy képernyős TV-m amire usb-n keresztül egy HDD-ről tolhatnám a filmeket csak egyik se szinkronos, nincs türelmem várni a szinkronra ezért felirattal nézem, esetleg felirat nélkül eredeti nyelven ha valami könnyedebb pl. animációs filmről van szó. Lehet valami feliratszerkesztő progival megoldhatnám, hogy nagyobb legyen a felirat, franc tudja, nincs bajom a tablettel ezért nem szenvedek vele.

  Az üléssel meg az a baj, hogy aki pl. ülőmunkát végez az a háta közepére se kívánja, hogy a szabadidejében is üljön arról nem is beszélve, hogy ha pl. a felmenőid között van visszeres lábú ember akkor könnyen lehet neked is a sok üléstől és/vagy kevés mozgástól.

  Megnézek 2 filmet fekve az 2x1,5 óra, annyit feküdni nekem pont elég, azért ülök át néha a kanapéba, ha kell felteszem a lábam és a 3. filmet már úgy nézem meg, jót tesz a nyaknak is egy kis enyhén lefelé nézés a sok fekvés után.
 • Narxis
  #29
  :DDD pontosan
 • Narxis
  #28
  Nekem nem.
 • yamato41
  #27
  Kinek a pap, kinek a paplan. Netfüggőknek jó, igényteleneknek jó. Ha annyi pénzem lenne, hogy minden más a sorban előtte lévőt (pl. fasza 10"-os e-book readert) és maradna még pénzem, akkor egy egy prémium kategóriásra talán beruháznék. De még az 50-60 ezres kategória is rettentő kicsi használhatóságú.
 • Bigfoot75
  #26
  Mérd ki egyszer. ha az öledben tartod, netán az ágyban felhúzott térddel, akkor az 40-60 cm között lehet.

  Nálunk a tv fenn van az emeleten, alul nincs, a hálószobában sincs. 3 tv-t nem veszek :)

  Mi pl. Big Bang Theory-t nézünk rajta az ágyban. HD minőség, menne a full hd is de minek. Hang bluetoothon keresztük kikötve egy kis hangszóróra és kész.
  (és igen, általában én vagyok kárhoztatva az ukrán vendégmunkás szerepre, azaz én tartom az ölemben a tabletet).
 • torreadorz
  #25
  Tabletben a 11 col és felette már óriásinak számít. Olyan mint laptopban a 17 col vagy felette.

  7-10-colig mennek a tabletek, ezen belül is a 7 col környékiek a legnépszerübbek.

  Egyébként nem filmet kell rajta nézni, nekem a feleségem folyton egy ilyen 7 colosat nyúz (a laptopját be se kapcsolja már), kb. 3 dolgot csinál rajta: facebook, aprod, meg egyéb női oldalak nézegetése. Ezekre tökéletesen jó és harmad annyiba kerül mint egy laptop.

  Ha filmet akar nézni arra meg van egy 20 ezres médialejátszó csak szépen beledugja a pendrive-ot aztán nézi a nagy tévén a filmet.
 • asgh
  #24
  Ennyire futotta? Mikor reggeltem? Lehengerlő érvek.

  (Nem mintha számítana, de jó pár évig más nic-em volt valami gagyi emailcímhez regisztrálva, ami a szolgáltatóval együtt megszűnt, így kénytelen voltam új nic-et regisztrálni. Rejtély megoldva.)
 • tomcsa4
  #23
  Nézd Tinmam, arra nem gondoltál, hogy nem mindenki keresi a mozi élményt otthon. Narxis nézi rajta a Windows 8 hater videóit, hát lelke rajta.
 • Tinman #22
  Fél méter... ok, ki tartja fél méterre tőled a tabletet? Ukrán vendégmunkások?

  "Ugyanakkor a táblát be tudom vinni az ágyamba, ne adj isten utazás közben nézhetem a sorozatokat. A 42 colos tévét nehezebben viszem magammal."

  Az ég kék, a fű meg zöld. Az OTTHONI használatról volt szó. Buszon/vonaton van értelme, persze sokan vannak, akik behánynak tőle...
 • Tinman #21
  3 évben? Még nincs is 3 éve, hogy regeltél ide :-D
 • Tinman #20
  Jah, nem próbáltam, mivel van. Sajnos.

  Páromnak lett véve, de inkább 2 kiló krumpli kellett volna... szétröhögöm a fejem, hogy mit összekínlódik vele, ha filmet akar nézni rajta.

  Iszonyú igénytelenség + visszafejlődés a nagy és kényelmes kijelzőről átállva, valami hipszterfaszság miatt 7-10 colon kínlódni.
 • Tinman #19
  Ennyire futotta? Egy kis nyelvtani nácizás? Lehengerlő érvek.
 • heist
  #18
  11,6 coltól néztem, bár szerintem még az is nagyon kicsi, de ott már láthatsz is valamit...
 • asgh
  #17
  Az a fárasztó az SG-ben, hogy már a cikk címéből 100%-ra meg lehet jósolni, hogy milyen témába fogják széttrollkodni a hozzászólásokat:
  - tudomány: "nem hiszek a tudományban"
  - űrkutatás: "a holdra szállás kamu"
  - tablet: "a tablet nem jó semmire"
  - apple: "túlárazott szar agymosott hülyéknek"
  - windows: "hová tűnt a startmenü"
  és így tovább.
  Könyörgöm, ha már valaki provokálni akar, legalább annyi kreativitást vigyen bele, hogy olyan témát választ, ami nem volt az elmúlt 3 évben hetente négyszer csontra rágva.
 • Zombee
  #16
  Tableten filmet nézni borzalmas. Hiába lehet ágyba vinni, kényelmetlen.
 • torreadorz
  #15
  Valamit nagyon elnéztél.

  A legelterjedtebb 7 colos kategóriában már 20e-től kapsz tabletet (mondjuk az olyan is), de 40-50 körül már nagyon fasza ips, 1280x800 asus tabletet kapsz.

  10 colban szintúgy 70-80e forintért már nagyon frankó asus, samsung tableteket kapsz, ips kijelző 4 magos cpu, stb amit akarsz.
 • heist
  #14
  Itt szerintem az ár-érték arányról van szó. Engem már rég nem érdekel, ki mire használja, mert biztos van akinek elég.

  Kíváncsiságból nézegettem az árakat, tényleg, egy Samsung tablet 168.000 forint akciósan?

  Egy noname semmi tablet 75 ezertől kezdődik.

  Nekem ez rohadt drága lenne tévézésére, facebook-ozásra.

  Nem is önmagával a tablettel van bajom, hanem, hogy ebből is elhúzás lett. Úgy mint az e-book olvasókból. Mindenki azzal kampányolt, hogy majd milyen olcsók lesznek az e-könyvek, ja, most már ott tartunk, hogy ugyanannyiba kerül mint a nyomatott társai.

  Ez az egész a profit-maximalizálásról szól. Rájöttek az IT gyártók, hogy jobban megéri és egyszerűbb a nagy, laikus tömeget bekajoltatni, mint csak a geekeknek gyártani.
 • Lack
  #13
  Barátnőmnek van tabletje, meg pár ismerősömnek is. Gyakorlatilag éppen netezésre, tartalomfogyasztásra (pl. utazás közben) elmegy, ha valakinek nincsenek nagy igényei. Én személy szerint 10k-t sem adnék egyikért sem.
 • Bigfoot75
  #12
  Jaj, már megint ez a "hogyan lehet 10 collon nézni a filmet?"
  Röviden: Qrva jól. 10 coll fél méterre tökugyanaz mint 42 coll pár méterre tőlem. Igazad van, tényleg kényelmesebb ha nem kell semmit sem az öledben tartani. Ugyanakkor a táblát be tudom vinni az ágyamba, ne adj isten utazás közben nézhetem a sorozatokat. A 42 colos tévét nehezebben viszem magammal.
  Tinman, ha választanod kell a 100 centis tv és ekozott, legtöbb esetben a tv a jobb választás. ha már van tv-d, és nem gond kifizetni 100-200-300 EUR-t egy ilyenre, akkor érdemes meggondolni. Ilyen egyszerű. Semmi sem fekete-fehér.

 • [email protected]
  #11
  Jaja, főleg ahogy döbörög a tableten a tárhatású hang. Az ám az igazi mozi feeling. :D
 • WoodrowWilson
  #10
  Azért feltételezem, hogy a kanapéban süppedve kényelmesebb egy nagy tv-n nézni a filmet. De én az asztali gép előtti ülést is preferálnám filmnézéshez egy 24 colos monitoron (mondjuk nem tudom, hogy ez miért nem kényelmes) ahhoz képest, hogy egy bélyeget nézegessek.
 • GregSB
  #9
  Az meg látszik hogy soha nem próbáltál még tableten semmit csinálni, csak elképzelésed meg előítéleted van róla. Nagyon is kényelmes filmet nézni rajta, pl a kanapébaN süppedve az öledbeN tartva.
 • GregSB
  #8
  2013-ba befele menet? LCD tv-k korába érve?

  Vagy esetleg arra gondolsz hogy 2013-baN és LCD TV-k korábaN?
 • bakvarnyu
  #7
  Én a tökömmel szoktam megtámasztani Baromi unalmas már ez az "igazoljuk a tablet létjogosultságát" téma.
 • Tinman #6
  Baromi jó lehet 7/10 colon filmet nézni 2013-ba...
  Vonaton/buszon hosszú úton oké, de a 100+ centis LCD tv-k korába? OTTHON? Vicc.

  És a 2 órás filmeket, hogy nézed? Tartod magad előtt? Beteszed a kihajthatós/támasztós tokba és utána? A hasadra teszed? A térdedre? Szólsz a rabszolgádnak, hogy tartsa addig? Hogy kell ezt elképzelni, hogy ne legyen 15 perc után baromi kellemetlen így filmet nézni?
 • Narxis
  #5
  Én most vettem ősszel egy Nexus 7-et(2nd gen) és eléggé meg vagyok elégedve. Azon nézem a filmeket, sorozatokat és közben fekszem a pihe-puha ágyamban vagy a fotelban, néha csak böngészgetek rajta vagy youtubeozok. Meg néha játszom is.
 • torreadorz
  #4
  Egyetértek. Plusz mivel nekem van alkalmazásom a Play-en, azt is tudom hogy milyen az emberanyag, hát nem túl sok ember van ott aki ért az informatikához alapszinten is, tényleg ilyen facebook generáció szerű.

  Gyakorlatilag ha az alkalmazás nem úgy néz ki hogy van közepén egy nagy piros start gomb, akkor a felhasználok 50%-a képtelen használni és már jön is a "ez szar" komment...
 • Ferrer
  #3
  Nekem van netbookom is meg táblagépem is, egyiket se tartom feleslegesnek. Előbbin futtatok bármilyen szoftvert, szöveget szerkesztek, böngészek + egy kézzel felkapom bármikor, utóbbin filmet nézek a buszon, facebookozok meg olvasok esténként. Meg időnként játszok is.
 • SzikraHuszár
  #2
  Nehezen láttam be én is, de van létjogosúltsága a táblagépeknek.
  Egyszerű, nem nekünk lett tervezve, de manapság az átlag a facebookra fel egyének.
  Mindent ott rendeznek le. Arra a tábla sok is. Ha esetleg szöveget kell szerkeszteni, hát lefúják a régi PC-ről a port oszt gyerünk. Vagy elővesznek egy vezeték nélkülis billt.
  Azt, hogy az informatikában mélyebben ügyködők elviselhetetlennek tartanák? kit érdekel, ők vannak kisebbségben. Táblagépen telepítés: kiválaszt, kattint, használ. Beállítások szájbarágva. "Hülyebiztos".
  Táblán már lehet filmet nézni, olvasni. Chat-elni. Mondjuk én a gondolatától is rosszul vagyok, de ez van.
  Mondjuk több értelme van, mint a netbooknak, az tény.
  És hozzá kell tenni, a laptopokra is néztek ferde szemmel. Én is. De azóta megszerettem. Most a táblákat fikázzuk :D
 • heist
  #1
  Ezt a táblának nevezett bohóckodást még mindig ennyien bekajolják?