22
  • cateran
    Kicsit korulneztem, hogy mire cserelhetnema fostalicska Nexus 5-osomet (kerulje messzirol mindenki, tipushiba, hogy veletlenszeruen eldobja a halozatot nullara vagy meg annal is lejjebb, emergency calls onlyra...)
    Mivel a hocipom tele az Androiddal, az Apple-ert meg nem rajongok, megnezegettem a Lumiakat..egesz sszimpatikusak voltak, amig ki nem derult (par perc guglizas utan) hogy olyan alapveto dologgal nem rendelkeznek a Windowsos telok, hogy usb tethering.....mehetnek hotspotba, de usb-n nem tetheringeznek.....En nem tudom mifele szakemberek dolgoznak mind a Googlenel, mind a Microsoftnal, de szerintem batran rugjak ki oket a picsaba (az egyik piacra dob 1 durvan tipushibas szart, meh elofordul..a masik meg 1 alapszintu featuret sporol ki..az 1 dolog, hogy nekem kellene, de mint kiderult a Nokia request listan is a csucson van, ugyhogy nem csak nekem hianyzik..)
    Pontosabban -elvileg- letezik ra megoldas:
    "Depending on the WP8 phone you have, you may be able to get wired tethering working. I managed it on my Ativ S. The process is actually very similar to WP7 for Samsung phones, using the Diagnosis app (##634#) and then *#7284# to be able to switch the USB mode. "QC RmNetComposite", and then you have to find the appropriate drivers. I had to install them manually - Windows Update searching didn't work - but the drivers worked fine. I'm attaching the ones I used here; use Device Manager to install them (worked for me on Win7 x64; click through the warning about signatures)."
    Nevetseges....egyik ceg szarabb, mint a masik...fillerbaszo parasztvakito szarragok gyulekezete
  • mousee
    "Ha az MS több szabadságot adna és nem lenne kötelező a csempe..."

Ha ezt megengednék, akkor elbukna a konzisztens asztali/mobil/tablet OS koncepció, ami szerintük a jövő.

Az elképzelés nagyon jó, viszont a valóság azt mutatja, hogy ami jól működik mobil eszközön (mert valóban, a csempe nagyon jól működik, más kérdés hogy szerintem (és szerintem ezzel nem vagyok egyedül) undormány ronda), azt nem kéne erőltetni desktopon.

Mindenesetre én drukkolok a WP-nek, perpill a nokiák a legjobb ár/érték arányú telók a piacon, ha most terveznék telót venni, elgondolkodnék a WP-n, mivel ami nekem fontos egy telóban az az, hogy sokáig bírja akksiról (erről írhatnátok pár sort akinek WP-s telója van, hogy melyik meddig bírja, cél a jelenlegi BB-m 2-3 napjának túlszárnyalása napi átlag fél-1 óra telefonálással, kb ugyanennyi netezéssel, és folyamatos gmail/fb chat/viber mellett), legyen jó fényképezője, és lehessen SD kártyával bővíteni.
  • csimmasz
    Minden elismerésem azoknak akiknek tetszik a csempés oprendszer.
    Mivel ez ízlés dolga ezért ezen nincs mit rugózni.
    A wp az egyik egy stabil op rendszer ezt komoly szakértőtől hallottam aki minden platformra fejleszt a cégünknek alkalmazásokat, azt hiszem ezzel sincs gond.
    Akkor.mégis mi lehet a gond?
    Őszintén szólva nekem a Bada oprendszer is nagyon tetszett csak sajna nem volt rá komunikációs app mint a skype, viber, vhatsapp, stb.
    Ha az MS több szabadságot adna és nem lenne kötelező a csempe, én biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb lenne a felhasználói bázisa.
    Nem azt mondom hogy semmi csempe mert ők annó azt gondolták, hogy majd ezzel forradalmasítják a mobilok megjelenését, mint ahogy az Apple csinálta annó, a gond csak annyi, hogy az almával ellentétben nem figyeltek oda arra, hogy az embereknek tetszik e egyáltalán.

Az androidos lagolás nálam is előfordul néha de egy középkategóriás telefont ezer féle appal megterhelve mindenféle csicsával és kényelmi funkcioval együtt azt hiszem bocsánatos bün.

Csak halkan megjegyezném a wp statikus megjelenése vajon mekkora erőforrást igényel, ha mindent lekapcsolok az androidon akkor ez sem fog soha megnyikkanni se.
  • tomcsa4
    "Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon használod ki és ezért fontosabb a laggmentesség."

Miért ha kihasználá, akkor nem érdekelné, hogy akadozik a telefon?

Más: Isten mentsen, hogy az MS lemondjon a csempékről. A WP a legstabilabb és a leggusztusosabb oprendszer, ami valaha kijött. Ráadásul az informatív csempék meg hasznosak is.

Ha lenne Dual-simes WP, akkor a minden napokra is azt vettem volna!

Ja és a laggdroidban van valami. Elég szomorú, hogy négy magos szörnyek kellenek, míg a másik két mobil OS-el elég az 1-2 mag is.
  • Shiny Copperpot
    +1 a csempének. Az iOS-t és a droidot nem tudtam megszokni, a WP bejön. Kár, hogy viszonylag sok hibát elkövettek a bevezetés során, ha okosan csinálnák / csinálták volna, már meglehetne a piac ötöde. Persze, mindig utólag okos az ember... :)
  • Vol Jin
    Szerintem a csempe letisztultabb formavilág. Használhatóságban sem szenved hátrányt. Az MS későn lépett piacra, sok az android és az ios vezérelte telefon, és akik beleszerelmesedtek a meglévő készülékeikbe, identitásból is szapulják az új versenyzőt. Megemlíthetném a divat szót is, csak az túlságosan felhergelne embereket egy bővebb kifejtés után.
  • Vol Jin
    Hát szerintem gyakoribb, hogy egy WP cikkben az android nevében a WP-t fikázzák, mint fordítva. Tudom, hogy vannak mainstream divatáramlatok, meg minden, de szerintem megfér egymás mellett a kettő. Nekem a WP személy szerint kellemesebb látvány.
  • sanyicks
    nincs itt kérem semmi látnivaló. Az m$ mindig így csinálja. Először fizet, majd átveszi a hatalmat a kifizetett erőfölénnyel, és persze a zárt megfejthetetlen cuccaival, úgy hogy szabadulni ne tudj tőle. Megcsinálta már ezt az irodai alkalmazásokkal, a játékokkal, és magával a desktop vindózzal...
  • mousee
    Presztízskérdés, nem hiszem hogy meglépnék, vagy ha igen, akkor az még odébb lesz. Amíg a droid tarol, addig az MS önti a (droidból összetrollkodott) zsetont a WP-be. Nincs veszítenivalójuk.

Akkor lesz móka, ha megbarmolják picit a szabadalmakat, akkor lenne ám rohadt nagy pofára esés, és nem csak MS-nek.
  • csimmasz
    Én anyit szeretnék kérdezni, hogy mikor jön el az a pont amikor azt mondja az MS, hogy ok, ez a szar csempe nem váltotta meg a világot, próbáljuk meg, hátha az emberek jobban szeretik a droid és iOs megjelenését, nosza tegyük a csempéket opcionálissá.

Lehet azon a napon megindulna a WP szekere?
  • tomboy013
    A laggdroidot valahol láttam és megtetszett azért hívom úgy, meg valljuk be van benne igazság =) Ez miért jelentené, hogy szar? Elhiszem, hogy szeretsz kötekedni a Windowsos híreknél, de felnőhetnél már. Másik dolog, hogy ki mondta, hogy csak hívásra használom? Legtöbbször azt csinálom, de attól még netezek is sokat rajta, meg fényképezek stb. stb., használom amire egy okostelefont lehet. Nekem az olyan marhaságok nem fontosak, hogy milyen launcher legyen rajta, meg a sok biz-baz ami igazából időhúzáson kívül sok mindenre nem jó. Én azt nem értem, hogy miért jönnek rögtön egy Microsoftos hírhez kötekedni akik nem szeretik a céget? =D Én se az androidos cikkeknél beszélek arról, hogy miért jobb a WP(sőt sose szoktam droidos hírhez hozzászólni mert leszarom), mindig idejön 1-2 okos aki elkezdi fújni, hogy droid így droid úgy, őszintén ki nem szarja le, hogy mivan a droiddal egy Microsoftos hírnél. Ha szarnak tartod, vagy nem érdekel nem kell idejönni, ennyi. Bár amennyi cikknél mi vitáztunk már ezen, tök felesleges neked bármit is mondani úgyis itt fogod rontani a levegőt mint mindig... Szép napot mester
  • Narxis
    Jah persze, sosem mondtad csak akkor amikor laggdroidnak nevezted meg ilyenek. Ha csak hívásra használod akkor minek okostelefon? Vagy milyen meló az ami telefonon zajlik? :D Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon használod ki és ezért fontosabb a laggmentesség.
  • Vol Jin
    A Samsung nem a WP7-el adott ki telefonokat? Hát azokból én se vettem volna, mert a WP8 már be volt jelentve, és ismert volt, hogy nem kompatibilis a WP7-el, csak ugyanúgy néz ki, és nem is lesz frissíthető 8-ra. Ez így nem pálya. Gondolom nem kell kifejteni, hogy miért. Mellesleg szerintem a Samsung már komolyabb cég, mint az MS. Mármint folyamatosan növekszik, a kenyérpirítótól a tankhajóig mindent gyárt, az MS pedig egy jelenleg szűkülő piacú szoftvercég és konzolgyártó. Nekem nem tűnik úgy, hogy a Samsung rászorulna az MS pénzére. Elvileg bármelyik létező telefonjára hónapok alatt portolhatná a WP-t, ami nem jelentene nagy költséget neki. Ha nem teszi, akkor az annyit jelent, hogy nem lát benne nagy fantáziát, vagy úgy ítéli meg, hogy érdemes kivárnia.
  • tomboy013
    Sose mondtam, hogy szar az android attól mert folyton a WP pártján állok. Tudom, hogy jó rendszer mert nem véletlenül ekkora a piaci részesedése. DE! Nem vagyunk egyformák! Hogy miért tetszik a WP? Mert 2 és fél éve WP-s telóm van és iszonyatosan stabil és megbízható, egy kezemen meg tudnám számolni hányszor fagyott ki (fagyás is csak a tört óta fordult elő a gyári szofton soha!). Olyan munkát végzek ahol a meló nagy része telefonon zajlik és egyetlen egyszer sem hozott kellemetlen helyzetbe azzal hogy bármi probléma lett volna hívás közben. Nálam az ilyen dolgok nem számítanak hogy mennyire lehet testre szabni, vagy hogy mennyi mindent lehet vele megoldani. Amire nekem elsődlegesen szükségem van az a stabilitás és a megbízhatóság. Az egy másik dolog, hogy szerintem a külleme a legízlésesebb az összes mobiloperációs rendszer között. Egyébként annak idején pont emiatt döntöttem az Omnia 7 mellett. Szerintem maga a telefon is gyönyörűen letisztult. Még a mai napig dicsérik és folyton kérdezik, hogy: "ez Nokia?" Van még 1 fontos szempont egyébként amibe a WP üti a droidot számomra. Az pedig a rezzenéstelen működés. 1-2 szar alkalmazás akad a telefonon amúgy minden egyéb teljesen folyamatos. Nincs sehol egy röccenés. Főnököm máskor megkért, hogy állítsak már be mindent faszául az éppen akkor vásárolt S3-on. 5 percen belül felidegelt a sok apró rezzenés és az vaci új telefon volt. Bár nekem elég fura szemem is van az tény mert a legapróbb akadást észreveszem, de most mit csináljak engem idegesít. Lehet, hogy az iOS jobb alternatíva lenne számomra, csak az is ikonos és szerintem ronda a kezelőfelület, ezért már tuti nem döntenék amellett. Szóval nem akarok támadólag fellépni csak lehet számotokra érthetetlen de engem megnyert magának az MS ezzel az oprendszerrel. Szerintem egyébként nem a Nokia név adja el a WP-s telókat, hiszen mire azok kijöttek a Nokia már fél lábbal a sírba volt a symbian miatt. Akkorra szinte már csak üzleti ügyfelik voltak, magánszemélyeknek simán droidos, iOS-es vagy valamilyen más rendszerrel ellátott telefonjuk volt. A Nokia már akkoriban nem volt nagy húzónév. Az olvasottak alapján ez a személyes véleményem.
  • tomcsa4
    Az én kedvencem is a WP. A 7.8 is jó (igaz az Androidhoz képest nagyon le van maradva, viszont gyors és stabil), a WP8 GDR3 már kezdi behozni a hátrányát.
    Ismétlem, androidos Alcatelem van, de a WP a kedvencem. (iOS-t két éven át használtam, a hetes már nem volt a kezemben. A hatos még bejött.)
  • tomcsa4
    Nekem van a fiókomban WP-s Samsung (Omnia W, dísznek vettem, használt - 1 éves - állapotban) és baromi szép, kiválóan van össze rakvam, ráadásul nekem a képernyője is tetszik. Igaz a színek túlzottak, tehát nem élethűek, viszont nagyon szép a megjelenített kép.

Én sokat foglalkozom mobilokkal és megkockáztatom, hogy a piacon a legszebb képernyőket a Samsung csinálja a mai napig. (Alcatelem van ennek ellenére.:))
  • Narxis
    Nem fogsz érdemi választ kapni. Elkezdi majd sorolni, hogy miért szar a droid és ő ezért választotta a WP-t. Ne próbálj összefüggéseket keresni benne.
  • Narxis
    Elég gáz, hogy a WP-nél gyártó által generált szolgáltatás és tartalom kell ahhoz, hogy vonzó legyen. Androidnál sincs olyan hű de nagy támogatás a Samsung részéről főleg a közép és alsó szinten.
  • fecg21
    "Érdekes módon a Nokiának megy a WP-s telók eladása" megy...na persze.....elhiszem hogy nem szimpatikus os számodra az android, de a részedről ezt a görcsös wp imádatot nem értem. Én tettem egy próbát a wp8-al-őszintén, de most komolyan, mit lehet ezen szeretni?
    Eszembe sincs kötekedni/trollkodni, és vitát indítani sem, csak megjegyeztem.
  • mousee
    A nokiákat a neve adja el, nem a WP. Ilyen egyszerű.

Én nem vagyok a WP ellen, sőt, a múltkor már kifejtettem hogy szurkolok hogy megdőljön a droid dominancia, és legyen igazi verseny. Amit látok az az, hogy az MS kapkod összevissza, harcol minden százalékért, és dönti a megszámlálhatatlan (amúgy android szabadalmakból összetrollkodott) pénzét a WP-be. A 7-8 váltás az early adopterek pofánköpése volt, most pedig jött egy olyan hír is, hogy a 9-es WP-nek megint más lesz a felülete (közben kiderült hogy kamu, de ki tudja, nem volna meglepő a dolog), ha azt vesszük alapul, hogy a 8-asba is visszajött a start gomb, ki tudja, rebesgetik a 8.2-be meg akár a start menü is visszaköltözik.
  • tomboy013
    Érdekes módon a Nokiának megy a WP-s telók eladása. Talán ha a Samsungok nem olyan gagyin néztek volna ki mint a többi samsung telefon, meg valamennyi támogatást is kapott volna a Samsungtól a platform akárcsak a Nokia esetében akkor lehet több kelt volna el belőlük. Mondom ezt úgy hogy Omnia 7-es Samsungom van. Talán az volt az egyetlen normálisan összerakott Samsung WP-s telefon csak mikor az kijött még kb használhatatlan volt a WP7, pláne Samsungéknál. Nem véletlenül fut most is Lumia 800 ROM a telefonomon és teljesen jó még így is, hogy csak WP 7.8
    A másik dolog, hogy ezt a hírt azért nem kell tényként kezelni.
  • mousee
    Tipik MS megoldás. Vegyünk részesedést...

A samunak volt WP-s telója, kutyának nem kellett, droidosok mellett még hibahatáron sem mozgott az eladásuk. Kérdés hogy ez a pár milliárd dodo mennyi ideig szól. Samu lenyeli a kesst, 1 évig kiad 2 WP-s modellt, aztán 1 év után megint visszaveszi a kínálatból.

Mókás dolog, hogy az ms eljutott a drágán adomtól az olcsóbban adomon át az én fizetek csak vidd-ig a WP-vel :D