4
  • asgh
    #4
    Azért egy NSA botránnyal a háttérben nem biztos, hogy ilyen technológiákat fejlesztő cég részvényeibe fektetnék.
    Ha egy tárgy privát adatok közzétételére alkalmas, akkor az adathasználat menedzselése a felhasználóra hárul, amit ráadásul nem is nagyon tud másra delegálni, hiszen pont azért beszélünk privát adatokról, mert azokat nem célszerű mással megosztani. Ez a menedzselési feladat a hétköznapi tárgyak hálózatba kötésével egyenes arányban nő egészen addig, amíg az embereknek elegük nem lesz belőle, hogy önként pakolják tele lehallgatókészülékekkel a háztartásaikat.
  • MANOWAR
    #3
    Na ne mar pont te szoktal atgondolt normalis hsz-eket irni altalaban.(sry a szemelyeskedesert)
    a) Masodlagos vagy elojelzo fusterzekelok alkalmazasa fontos es elterjedt az amerikai kontinensen (a sima kotelezo) hiszen nem a kozpontit kapcsolja be hanem meg a baj elott felebreszt, sms, etc (szomszedra, hazkezelore racsorogsz...). Az erzekeles az egestermek fajtajatol es koncentraciojatol fugg. Nekem inkabb az a bajom ezzel, hogy sokan elfelejtik (vagy nemtudjak, nem erdekli oket, vagy a gyarto nemtunteti fel mert nem kotelezi ra torveny), hogy milyen anyagok vannak egy ilyen erzekeloben. Enyhen reaktiv (ha kell leszedem es meglesem nektek, kb 2 honapja vettem ezevi gyartmany) amivel nincs is semmi baj ha a plafonon csucsul, mert ugye gyerek, allat, nem erintkezik vele, de az eleg gazos amikor nem gondol arra, hogy egy kavefozobe, kenyersutobe, etc.-be pakoljak bele. Vagy gondoltak ra es mas szisztemaval mukodik ugyan ekkora hatasfokkal? Lehet.
    b)Olyan alapon, hogy a vasarlassal elfogadod ezt a feltetelt is (hogy erre milyen hatalyos jogszabalyok vonatkonak a jo isten sem tudja), ami megint nem gond szerintem ha anonim (ok ok ip, telo, stb. tehat megsem az), de ha hitelkartyaval fizetsz ugyan ott vagy (leszel), ezt a helyi halozatot mennyire helyire gondolod lakason belul (ertelmit veszti a funkcio), orszagon belul =
    c)Tokmindegy, hogy milyen uton kapjak meg az adatokat, a telodon levo appon at vagy a keszulek kuldi. Ami "talan" aggaszto esetleg ironikus lehet, hogy egy ilyen csoda kutyuvel szandekos lakastuzet okoznak mondjuk pont a tuzjelzojevel, gondolom ezeket a felelmeket akarta eloszlatni a hackercsapataval. (szepen ossze lehet jatszani a biztositokkal)
    d)jaja jol latod
    e)szinte minden ebbe az iranyba tendalodik (nem is szinte)
    szvsz
  • barret
    #2
    Remélem kamerát is szerelnek a füstjelzőbe!
    Akkor azt is meg tudják figyelni,milyen márkájú kávét
    fogyasztok:D Újabb lehetőség pl irányított reklámok
    sugárzásához.
  • kvp
    #1
    Felmerulo problemak:
    a) Egy fustjelzo nem arra valo, hogy sima integetessel ki lehessen kapcsolni es nem szabad olyanra kesziteni, hogy a fozest osszekeverje egy tuzesettel.
    b) Egyaltalan milyen alapon van meg a cegnek barmilyen adat a vasarlok rendszerebol? Normal esetben (pl. siemens termek) a felhasznalo megveszi, beszerelteti es a keszulekek a net kozelebe sem mennek, hiszen a helyi halozaton mukodnek.
    c) Ha jol ertem akkor ezek olyan fustjelzok, amik csak akkor mukodnek ha van netkapcsolat a gyarto ceg kozponti adatbazisa fele?
    d) Komolyan gondoljak?

    A nemet cikkbol:
    "Noch mehr verschiedenste Daten erfassen die kleinen "Motion Cookies" von Sense, die in dem "Mother"-System der Firma verknüpft sind. Sie können zählen, wie oft man zur Kaffeemaschine geht und mit diesem Wissen berechnen, wann neue Kaffeekapseln nachgekauft werden müssen, erläuterte Gründer Rafi Haladjian in Paris. Oder si kontrollieren, dass ein Kind sich die Zähne putzt. Die "Cookies" können verschiedene Bewegungen und Situationen auseinanderhalten und beispielsweise auch die Umgebungstemperatur messen."

    Igen, ezek tenyleg komolyan gondoljak, hogy a lakasok mozgas es egyeb detektorairol az osszes felhasznaloi adatot osszegyujtik a sajat kozponti rendszerukben. Tehat meg arrol is lesz adatbazisuk, hogy ki hany kavet ivott, mikor ment a mellekhelyisegbe, stb. Es arra szamitanak, hogy az atlag europaiak tenyleg azt akarjak, hogy egy amerikai ceg ismeretlen nemzetisegu operatorai (a tarsalapito libanoni) minden mozdulatukat figyelhessek?