5
  • echo
    #5
    Sokkal később értjük meg a dolgok hatásait, mint ahogy már előállítjuk azokat. Pont ez a veszély a génkezelt dolgokkal is. Most nem látunk semmit gondot, de lehet 20 év múlva mire annyira erősek lesznek a hatások, hogy észrevegyük már nagyobb lesz a probléma, hogy simán visszaforíthatnánk. már alkalmazkodni lehet csak a megváltozott helyzethez.
  • ostoros
    #4
    Sajnos ez a cikk csak valami origós átvétele. Ha valaki fellapozza a Wikipediát,akkor rájön, hogy vannak nagyobb üvegházhatású gázok, mint például a kén-hexafluorid, ami a szén-dioxid hatásának 22 800 -szorosa, száz év alatt.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_gas
  • ostoros
    #3
    Na az előzőt jól benéztem, tárgytalan az egész.
  • gforce9
    #2
    Hát igen, sokmindent leír a cikk csak épp azt nem, hogy mennyi van belőle a légkörben, mondjuk a co2-höz viszonyítva. Így viszont nem túl informatív.

    Lehet van olyan molekula, mondjuk a dinitrogéntitánclorid23 ami 45milliószor nagyobb üvegházhatást okoz mint a CO2 csak épp a légkörben összesen 10db ilyen molekula van :)
  • lapaleves
    #1
    abból, hogy csak most találták meg, gondolom valami elképzelhetetlenül rettenetes mennyiség van belőle, legalább 2-3 kövérgáznyi co2-nek megfelelő vagy ilyesmi.