13
-
sascha #13 Igen, mert a Google és az Apple kiscica. Ugyan már... -
#12 Igazad van! Nekem is ez a bajom velük. Ez az M$ rémálom, amiből lassan felébred a világ. Tanulni kell(ene) belőle... -
T2k #11 Ez mind remek, de hol van most az a sok vérpistike, aki 2 éve vérvörös fejjel üvölti hogy a WP meg fog bukni sőt már meg is bukott? -
tomboy013 #10 Nagyon is jó ha van alternatíva, nekem pl. nem tetszik a többi rendszer így jó, hogy van WP. -
Shiny Copperpot #9 Egyetértek, egy egészséges egyensúly hasznos lenne a gyártóknak is és a piacnak is. Mondjuk én elégedett vagyok a telefonjaimmal (WP7 és 8), de tisztában vagyok vele, hogy vannak hibái.
sanyicks: A mobil piacon ezt nem az MS csinálná meg, hanem az Apple csinálja. :) Jelenleg pont azon dolgozik mindhárom, hogy saját "ökoszisztémát" alakítson ki.
Mivel kb. egy súlycsoportú cégekről van szó, ha a piac beállna egy egyensúlyi helyzetbe, szerintem ezzel a módszerrel egyik sem tudná megfojtani a másikat. -
fonak #8 A mobil piacon sose lesz a Microsoft vezető szerintem, de ha próbálkoznak (már jó ideje, a WinCE-vel kezdték), az egyáltalán nem baj. Az mindig jó szerintem, ha vannak alternatívák. -
sanyicks #7 Az egészségtelen az ha valahol az m$ jelen van, na az tényleg nem jó senkinek. Ha egyenlő arányban lennének jelen a piacon, az m$ nagyobb fokozatra kapcsolna a lefizetésekkel, jönnének a mobilos win only formátumok, zárt dokumentálatlan api-k, és ugyan az történne mint desktopon. -
#6 Én nem szeretem a WP-t, de örülök neki hogy jön fel, csak annak nem, hogy nem az android kárára. Sajnos egészségtelen "túlerőben" van a droid, és ez nem jó senkinek sem. Igazság szerint a legjobb az lenne, ha egyenlő arányban lennének jelen a piacon a rendszerek, akkor lenne igazán innováció, mert valódi konkurencia lenne, nem úgy mint most. Befejeztem az álmodozást. -
sanyicks #5 a nagypofájú androidos gyártók mindig arról szóltak hogy jó marketinggel eladják a feleannyit sem érő hardvert, egy szanaszétgányolt saját UI-s biztonságirésekkel, memory leakkel telenyomott androidjukkal.
Ha gyors androidos készüléket akarsz, akkor a gugli cuccai közül lehet válogatni, meg a kínai cuccok közül, ők ugyan is nem basszák szét az OS-t, mert nem arra verik magukat hogy ilyen olyan UI-juk van.
A WP növekedése pedig annak köszönhető hogy nokia. A nem geekeknek a nokia "A telefon", minden más szar, bár soha nem használtak mást. a 3310 után megveszik a következő nokiát, nem érdekli hogy milyen rendszer van rajta, csak az hogy nokia. -
coolbboy83 #4 Bizony iPhone-t használok már régebb óta, de most egy Nokia Lumia megfogott, lehet egy 1520 bejátszik majd :-) de még egy 929 is elég lenne igazság szerint - majd eldöntöm, kell e Phablet - mert az iPad Mini-t már nagyon megszoktam olvasni, és este netezni. -
caius marius #3 +1 -
torreadorz #2 Ennek ehhez semmi köze nézd meg a táblázatot (az eredeti oldalon lévőt ott több van).
Az látszik hogy egy-két ország kivételével az Android legalább annyival vagy jobban növelte a részesedését mint a Windows phone!
És a táblázatból az is jól látszik hogy a Windows phone nem az android hátrányára növelte a részesedést (ugye ez nehézis lett volna ha közben az Android is nőtt), hanem a back berry és ios hátrányára és egyebek hátrányára.
Ebből pedig egy tény következik:
A windows phone növekedése annak köszönhető hogy azok akik a nokia korábbi okostelefonjáról (symbian) váltanak, azok próbálnak márkahüek maradni és továbbra is nokiát választani (ami most már ugye windows phone), illetve a backl-berry-sek egyforma arányban váltanak Androidra és Win phone-ra.
Ennyi, a levezetésed egyszerüen false. -
Komolytalan #1 Az emberek csalódtak az olcsó - értsd 50eFt alatti - Androidos készülékekben. Míg WP-s telefonoknál a legolcsóbb készülékek is teljesen röccenésmentesen dolgoznak, és az alsó meg a felső kategória között csak 3D játékokban, illetve fényképező, felbontás, stb különbségek vannak, addig Androidnál egy 40 és egy 150eFt-s telefonnál maga az oprendszer futtatási sebessége is nagyon különböző. Olcsó Androidos telefonoknál még a hívás fogadás/kezdeményezés is tarthat kényelmetlenül sokáig - bármilyen Win8-as telefonnál ilyen egyszerűen nincs.
Android vonalon sajna az sem igaz már, hogy a neves gyártó (Samsung, LG) modelljei egy bizonyos színvonalat biztosan megütnének, mert ők a gagyihoz, használhatatlanul lassúhoz nem adják a nevüket. De igen, adják. Másik oldalról a WP-hez kb minden értelmes alkalmazás megvan már, így az Android előnye ilyen téren is annyira redukálódott, hogy 8 akármi közül választhatsz, vagy 2 közül (amely 2 valószínűleg a 2 legsikeresebb Androidos portja).