Emberi jogokat követelnek állatvédők a csimpánzok számára

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érettem én,
De ez tesz minket emberré. nem függünk senkitõl, lehet önfenntartó gazdálkodást csinálni úgy, hogy hasított kövekkel faragunk fát, amivel kapirgáljuk a földet stb. Akkor meg a természettõl függünk nem? 😊

Azért tartunk itt, mert mindenki csinál valamit, amibõl összeáll egy komplex rendszer.
Mi ebbõl a tanulság?

Aki kenyeret akar pirítani, az ércbányászat helyett rakjon tüzet.<#nevetes1>

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Így van. Valamikor a 80 as években, egy hapsi csinált egy kísérletet, hogy az emberiség hol tart a civilizáció és a technológia útján. Elhatározta, hogy maga fog készíteni egy egyszerû, mindennapi tárgyat, saját kezûleg , ami nem volt más mint egy kenyérpirító. Ehhez, ércet kellett bányásznia, olajat finomítani, stb.., úgy, hogy mindent maga csinál. Tudtommal akkor a kísérlet nem sikerült. Arra jutott, hogy annyira függ(ünk) másoktól, más technológiáktól, iparágaktól, hogy önmaga képtelen kivitelezni, ezt az egyszerû szerkezetet.
Egy video errõl (valószínûleg megismételt próbálkozás):
http://www.ted.com/talks/thomas_thwaites_how_i_built_a_toaster_from_scratch.html

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

"Igen azt pont tudok..."

Szerintem nem úgy gondolta, hogy PC alkatrészekbõl.<#ravasz1>

Igen azt pont tudok, de mivel baromi sokan vagyunk ezen a földön, bizony kénytelenek voltunk szakosodni, mivel mindenki nem érthet mindenhez.

Te tudsz plutóniumot elõállítani? Nem. van aki pedig nem tud olyat, amit te tudsz.
De alapvetõen minden ember (legalább is nagyon sok) képes faragni egy dárdát, hogy mivel? késsel amit mások készítettek, mert azt õk pont nem tudnak.

Agyagból bármikor készítek neked tányért, virágcserepet, de nem tudok bányászni.
Nulláról indultak az õseink anno, hiszen a számítógép elõtt ki kellett találni, hogy hogyan bányásszunk vasércet, mi az, hogy elektromos áram, hogyan lehet generálni, mi a NYÁK stb... Butának tûnik az ember, de ha belegondolsz talán nem is annyira buta.
például TE tudsz számítógépet építeni? nulláról indulva hányan tudnak?
Tudod mi a szégyen?

Az, hogy amikor a blahán kizuhant az ember meztelenül és meghalt az úton, az autósok kerülgették, a nagy tömeg facebookra posztolta a fényképeit és egy ember ment oda segíteni...

Te melyik lennél?
Nem, nem értem.
Megérted a csimpánzokat teljes mértékben, mert õk szerinted nem akarnak az emberekhez tartozni, mert az -hogy trendi legyek- gáz!

Hogy mondhat ilyet egy ember, hogy szégyell embernek lenni. Butaságot írtál amire butaságot reagáltam, hogy felfogd. nagyon-nagyon sokan vagyunk természetes, hogy vannak hülyék, erõszakosak, drogosok, bûnözõk, de ekkora mennyiségben nagy dolog az, hogy sikerült egy viszonylag civilizált társadalmat felépítenünk.

Én büszke vagyok arra, hogy ember vagyok. sajnálom, ha ezt nem érted. Szégyelld magad.
Én azt szégyenlem, hogy az ilyenek mint te is embernek számítanak. Érted már?
De bizony tud. Mi a szarral írod ezt? Talán made by csimpánz billentyûzettel? Minden ami körülvesz, és ami miatt élsz emberek munkája...

Egyébként, ha képesek kijárni a 8 (10-12) általánost, akkor szerintem kapjanak!

Csak ugye a többség - különösen az amcsik - feledik el a marha nagy szabadságban, hogy a jogokkal együtt jár a KÖTELESSÉG! De ezt valahogy nem szokták feszegetni...
Hülye vagy!
Ha szégyelled, hogy ember vagy, akkor öld meg a családodat és magadat is!
esdedeki: ott a pont!!!!
Bdzsana: +1
az emberek túlnyomó része már régen nem tud eszközöket készíteni ...
... és ebbõl a zöld még bizonytalan. A maradék viszont biztos :-)

Szerintem a csimpánzok nem akarnak emberek lenni. Megalázónak érzik az összehasonlítást.
Megértem õket!
röosokõokwur23ö8r9u2rt8 gsidjgwsg weügföw2
fgwetfig2öt
tfiujq239u TÖ 2TÖ öiw tö tió
t
w
wi
wtifw

- nyilatkozná a csimpánz

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

"De ember. Tudtad, hogy a csimpánz az ember mellett az egyetlen emlõs amely képes eszközöket készíteni?"

Most ember vagy nem ember? Önmagadat cáfoltad a második mondattal. Egyébként, ha szerinted ember, akkor miért nem ír ide egy csimpánz és áll ki emberi jogaiért?

//FACEPALM!!!!
Eleve azért hívják csimpánznak, mert nem ember. <#nevetes1>

Ha Anettkának és Gyõzikének is vannak emberi jogai, akkor nonszensz hogy egy csimpánznak nincsenek.
Narxis
De ember. Tudtad, hogy a csimpánz az ember mellett az egyetlen emlõs amely képes eszközöket készíteni?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Emberi jogot a csimpánznak? <#ijedt>

Hé ostobák, csimpánz nem ember. <#papakacsint>

Emberre támadó állatokat elõszeretettel végeznek ki manapság is, ami mondjuk kutyáknál még érthetõ, mert velük szemben vannak bizonyos elvárásaink, de pl. egy éve egy ajtót nyitva felejtõ gondatlan gondozót elfogyaszó állatkerti tigrisen álltak példás bosszút a németek, nem szaroztak, jól lelõtték, nyilván így majd a többi kétszer is meggondolja, kit néz kajának.

Tanulság: az emberi hülyeségre nincs orvosság, én elítélem az állatkínzás minden formáját az ösztönös viselkedés büntetésétõl a kísérletekig, de szerintem az egy világraszóló baromság, hogy emberi jogokat kéne adni nem emberi lényeknek. Az õ védelmükre vannak más, az épelméjûek számára emészthetõ megoldások is, inkább ezekkel kéne foglalkozni.
Szóval, ha a csimpánz embert öl, akkor mehet a villamos székbe? Nem semmi.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Ugyanez igaz egy értelmi fogyatékosra is, aki nem fogja fel - ugye? Egyébként a bûn nem ismerete...

wraithLord
Én ugyan nem értek hozzá, de lehetséges, hogy a jogi személyekre nem csak a szabadsághoz való jog vonatkozik? Mielõtt elagyalná az egyik csimpi a gondozóját, nem ártana felvilágosítani róla, hogy az büntetõeljárást von maga után súlyos testi sértés formájában...
Csimpánzjogokat az állatvédõknek inkább. Amúgy szép dolog az állatvédelem ésszerû határok között. Kifejezetten utálom ha egy állatot kínoznak viszont a gyógyszerek tesztelésénél kikerülhetetlen a szerepük. De lehet én vagyok a hülye akkor viszont szavazati jogot csimpinek 😄
"Le akarjuk dönteni azt a falat, ami az emberek és a nem emberi élõlények között húzódik a törvény szemében."

/facepalm

Hé osztan a házi légyrõl sem feledkezzünk meg!
Abban a kis szárnyas teremtményben érzõ szív lakozik!
Így van, azokkal sem szabadna akárhogy bánunk! De! A kutya, macska nem az emberfélék családjába tartozik, viszont ha jól tudom a gorilla, vagy orangután igen... Vagyis olyan érzelmileg és értelmileg magasan fejlett lények (Hominidae) - akik történetesen igen közeli rokonaik (rasszizmus?), és szerintem jogosan illetne meg egy magasabb szintû - akár ember jogi - védelem...

Szerintem ez a kutyára, macskára, nyúlra és még folytathatnám, hogy mi mindenre igaz. Vagy írhatom azt is, hogy az ember is csak egy nagyon okos és intelligens állat.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Egy nagyon kicsi matekkal megállapítható, hogy az egy fõre jutó csimpánz nyugdíj magasabb mint az emberekre jutó fizetés/nyugdíj Magyarországon. Van fogyasztásuk azoknak a csimpiknek, hogy ennyibe kerül a tartásuk. Több milliárd forint érték 300 darabra vágva 😄
Támogatom. Ahogy rokonainkkal bánunk az embertelen, a fõemlõsöket nem szabadna állatként kezelni, mind érzelmileg mind értelmileg több van bennük mint az elsõre gondoltuk. Ez tény, annak ellenére is, hogy nem olyan intelligensek mint mi.

lassan már egy majom is tudja kezelni az ipont, uh. nem is csoda.

Szavazati jogot is nekik! Hátha értelmesebbek a döntésben mint a jelenlegi "intelligens" létformák.
Csita a fajtársai nyugdíjba vonulását má' hogy ne engedné meg?

iSS!

Nagy az isten állatkertje.

Na erre mondják azt, hogy sötétzöld. 😄

← ElőzőOldal 2 / 2