14
  • Vol Jin
    #14
    Én nyíltan vállalnám fel, ha lenne. Nem is értem, hogy miért kellene titkolnom. Ha két telefon lenne, az S4 és az IP5S, hogy maradjunk a két zászlóshajónál, az iphonet választanám.
  • Vol Jin
    #13
    "Szerintem akkor kezdj el értelmesen fogalmazni és nem lesz ilyen probléma..."

    Nem volt semmi pontatlan fogalmazás, ami bárminemű téves következtetés levonására kellő alapot adott volna neked.

    Simán csak árnyékbokszolsz. Kitalálsz valamit, hogy azzal vitatkozhass, és ne azzal kelljen, amit mondtam.
  • narumon
    #12
    Meg az utálat is.
  • narumon
    #11
    Szerintem akkor kezdj el értelmesen fogalmazni és nem lesz ilyen probléma...
  • Vol Jin
    #10
    A szerelem sokakat vakká tesz.
  • Tetsuo
    #9
    Itt, ezesetben, ha igaz minden, ami a cikkben van, akkor az Apple lopott.
    Valószinuleg perszándék is lesz/van, de az Apple simán megveszi a Lytrot... ha muszáj. Vagy az Apple megvette a szabadalmi hivatalt, ami ugyancsak lehetséges.
  • Vol Jin
    #8
    Szokj már le arról, hogy tényként kezeled a fantáziálgatásod arról, hogy mit gondolok, és akkor elkezdesz árnyékbokszolni.
  • narumon
    #7
    Párszor már elkezdtük ezt a vitát - fingod sincs, hogy működnek a dolgok a világban. Tök igazad lenne, ha az apple csinálná ezt amit mondasz de MINDEN fejlesztés ezen alapul MINDEN fejlesztő cégnél.
    A mi cégünknek is van saját fejlesztése, levédve. (kis magyar cég ha úgy tetszik). Komplett ötlet a miénk? Nem, miért kéne annak lennie. Egyszerűen egy ismert termék minőségével nem voltunk megelégedve ezért okos emberek összedugták a fejüket, hogy hogyan lehetne azt jobbá tenni. Megtették és levédtük. Fenekestül forgattuk fel? Nem - hiszen ugyanolyan terméket akartunk csinálni csak JOBBAT! És itt kezdődik minden. A gumigyártók is ugyanolyan kerek kis abroncsokat csinálnak, csak az a minimális összetétel beli különbség, vagy éppen mintázat, féktávon métereket jelenthet. Akkor most lopnak egymástól? Nem. Az LCD gyártók is különböző megvalósításra törekednek (ki szerint mi a jobb), ettől még nem lopnak egymástól és le is védik. Cipőgyártók is ugyanolyan sportcipőt gyártanak mégis változtatnak a talpon, a varráson, és levédik. Ez lopás? Nem az, hanem technikai fejlődés. Kb egymilliót tudnék még felsorolni. (És te is ha kinézel az ellenző szemüveged mögül (tessék még egy példa a szemüveggyártók)).
    És szerintem te ülsz fordítva a lovon. Nálad minden lopás és minden szemétség amit az apple csinál. Az, hogy ez így működik a világban azt valahogy figyelmen kívül hagyod. (Ugye tudod, hogy a google levédette a keresőmotort? Előtte volt már egy tucat - vagy még több - kereső ami tök hasonlóan működött? Igen. Tök újat hoztak létre? Nem, egy meglévő technikát tettek sokkal jobbá amit utána le is védtek. Loptak? Szerintem nem, szerinted meg igen....
  • Vol Jin
    #6
    Hát ebből nem ez látszik, hanem az, hogy az Appleben összetrombitálták a jogi osztályt, mintha kiugrott volna egy megkeseredett könyvelési munkatárs az ablakon, és néhány mérnököt, hogy miként lehetne más ötletét addig módosítani, amíg a hatályos jogszabályoknak megfelelően továbbfejlesztett újnak lehet beállítani a lopást.

    Nagyjából eszükbe sem jutott volna a technológia, ha nem kopogtat be házalni a meglopott azzal a hóbortos felvetéssel, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében hasznosíthatná az Apple a termékeiben.

    Egyszerűen úgy viselkedtek, mintha valami párt lenne az Apple, te meg valamilyen répatermesztő vidék falvában a helyi alapszervezet leglelkesebb, de negyedvonalbeli aktivistája lennél.
  • Vol Jin
    #5
    Én elolvastam a cikket, te meg átmentél önkéntes védőügyvédbe szerelemből. Amúgy szerintem jók az Apple termékei, és most a cég egy konkrét esetben történt viselkedését véleményeztem. A földre pottyant tablettás dobozkádról nem én tehetek.
  • narumon
    #4
    Ebből látszik hogy fingod sincs a dologról! Ha ugyanis lopás lenne akkor nem tudta volna levédetni! Ennyit erről!
  • heist
    #3
    Te meg mosdatod az evidenciát, nyugi én elolvastam a cikket, lopott az Apple. Bár ez nem meglepő, mindig is ezt csinálta, de hogy még le is védje mint szabadalom, ne ehhez kell már pofa...
  • G_ArchAngel #2
    Ket hasonlo, de nem ugyanolyan technika.

    legalabb olvastad volna el a cikket, de vegre Apple bejegyzes, ahol lehet kopkodni, igaz? :)
  • Vol Jin
    #1
    Na ez mekkora görénység. Beperelik a fél világot lekerekített sarkak meg az ikonok színei miatt, és amikor valaki kopogtat náluk egy műszaki megoldással, ami kézzelfogható technológia, rögtön ellopják és pofátlanul szabadalmaztatják.