5
  • ostoros
    #5
    Az a baj, hogy az EU vezetése elhitte, hogy így együtt már elég nagyok vagyunk, nem kell törődni a világ többi részével. Így aztán ahelyett, hogy a közös érdekeinket képviselnék az EU-n kívüliekkel szemben, az EU-n belül kezdték el lenyomni a gyengébbeket.
    Csak hogy itt jön a meglepetés: az EU határainál nem ér véget a világ.
    (Amúgy röhejes is, hogy azt várják, hogy az EU határain fekvő országok hagyják figyelmen kívül az ebben rejlő lehetőségeket, és kizárólag az EU felé nyaljanak, miközben ott vannak a határon túli potenciális kereskedelmi lehetőségek. De azok nem léteznek, mert a határországok csak maradjanak perifériák, (ütközőállamok) és nehogy az önállóság szikráját is fel merjék mutatni. (Ugye hogy leoltották Orbánt is, hogy a kormány megpróbált EU-n kívülről befektetéseket szerezni)
    A keleti EU tagállamok persze jól látják ezt, és ezért erőltetik a további keleti bővítést (pl. Horvátok,Románok) mert nem akarnak periféria ország lenni, nem akarnak a HATÁR lenni. Csak hogy valakinek muszáj. Muszáj, ha az EU nem változtat a politikáján, és nem fogja fel, hogy hiába próbálkozik, nem zárkózhat be a világ elől.
  • SlickAdam
    #4
    ahha, szoval ezert - sokkal - dragabbak a muszaki kutyuk EU-ban, mert sok ceg trukkokkel szinte semmi adot nem fizet. varjunk csak... !
  • ostoros
    #3
    Hát meglehet.
  • gforce9
    #2
    ÁÁ ezt a magyar példa alapján csinálják. Rájöttek hogy a NAV-on keresztül lehet legjobban lopni. Rögtön lecsaptak az ötletre :)
  • ostoros
    #1
    Már ideje volt. A kérdés az, hogy ha mi akarnánk csinálni ugyanezt, akkor milyen gyorsan ölnék meg a miniszterelnököt? Persze tudom, amit szabad Jupiternek...