33
  • immovable
    #33
    Harcolj ellenük. Ne szedj soha gyógyszert. Kemény vagy kibírod.
  • keembo
    #32
    4.) "Senki sem mondta, hogy gyógyszert szedni kötelező." > ahogy én sem említettem, viszont az utolsó reménysugár fele hajló ember nem feltétlenül objektíven dönt, miközben mellette haldoklik az egyik szerette. Gyógyszeripari háttérismeret ide vagy oda.

    Ez egy kiaknázható terület. Nevezhetjük reménykedésnek, vagy hiszékenységnek. És ezt ki is lehet használni. Papíron megéri? Meg. (nyilván a visszaélőnek csak...oh, hogy egoizmus? Az egészségügyben? Az kizárt!)
  • keembo
    #31
    Ügyes.
  • Molnibalage
    #30
    Aha. Szóval a gyószeripar tehet arról, hogy az emberek nem objektívek...? Nem semmi öcsém...
  • keembo
    #29
    1.) "Te jelentkeztél" > Nem értem miért okoz neked örömet minden szó kiforgatása, bagatelizálása. Jelentkeztem, jelezve azzal, hogy az egyik hozzászólóval egyet értek. Úgy véltem jól is esik neki, ha mellé állok ebben a vitában, hisz tudom rossz egyedül szemben az árral. Le lett konteósozva - ez mára igen ügyesen szitokszóvá lett kovácsolva, hála a tényleg ökör teóriáknak - holott nagyon egyszerű a képlet. A kifejlesztett gyógyszernek vissza kell hozni a K+F-be fektetett pénzt, lehetőleg busásan. Ilyen egyszerű, itt is a profit a hajtóerő, nem a mosolygó rákos gyerekek.

    2.) "te szóltál le olyan embereket" > igaz, általánosítottam, de konkrétan nem neveztem meg embereket (jelen esetben is inkább a cégek lenne az idevaló kifejezés)

    3.) "mert számodra a 2x2 is túl nehéz..." > ismeret nélküli bagatelizálás, habár a TV-s kijelentéssel én is ezt tettem, szóval ebben legyünk mondjuk kvittek.

    4.) "Senki sem mondta, hogy gyógyszert szedni kötelező." > ahogy én sem említettem, viszont az utolsó reménysugár fele hajló ember nem feltétlenül objektíven dönt, miközben mellette haldoklik az egyik szerette. Gyógyszeripari háttérismeret ide vagy oda.

    És ha belegondolsz ezen reménykedő emberek tömege is komoly hajtóerő a kutatásokat tekintve, jönnek is a töltelék hírek kéthetente, hogy áttörés a rákkezelés/gyógyítás területén..."csak még egy kicsi"...ez megy sok éve. Ha feleakkora mellbedobással munkálkodna az emberiség ezen, mint anno az űrversenyben, akkor már rég lenne eredmény. Vagy talán van is (lehetőségek nem kizárása != konteó)...

    És hogy számomra amúgy mennyire hitelesek ezek a tudományos hírek, publikációk? Egy példa nem túl régről:
    Dr. Györgyey János előadása a GMO botrányról


    És lám, ez pont egy olyan dolog, amit a sötét féle konteósok/sötétzöldek kaptak fel, a mai napig van visszhangja. Rettentően káros dolog. Szóval ha nagyon konteó téma ugrik be neked rólam, tudd, hogy sok szarságon szörnyülködök ezekkel kapcsolatban, illetve próbálom (végiggondolni és) ignorálni őket.
    És valahogy az n+1. áttörést a rákkutatás terén sem tudom már komolyan venni.

    5.) "Egyesek még mindig képtelenek önállóan dönteni?" > Azért egy nem beszámítható, agydaganatos öregember életéről akkor se lenne szívem dönteni, ha nem családtag lenne. Ezeken azért töprengj el, kérlek szépen.

    Én is tévedhetek, rosszul láthatok dolgokat. Ha gondolod reagálj a fentiekre, elolvasnám és a legkisebb ignoranciaszintemmel igyekszem majd végiggondolni.
  • Molnibalage
    #28
    Senki sem mondta, hogy gyógyszert szedni kötelező. Egyesek még mindig képtelenek önállóan dönteni? Nem akartak szenvedni..? Akkor miért nem hagyták abba a gyógyszer szedését? Az én nagyfateron nem kezeltette a rákját, gyorsan el is ment.
  • Molnibalage
    #27
    Te jelentkeztél, ja és te szóltál le olyan embereket, akiknek tudományos tevékenyégéhez közöd nincs, mert számodra a 2x2 is túl nehéz...
  • sanyicks
    #26
    Nem nézel tv-t? Pedig mindent benyelsz amit ott mondanak. Akkor újságok? :D
  • keembo
    #25
    Nem azt állítottam, hogy nincs működő gyógyszer, de azért egy náthát ne vegyünk egy kalap alá egy rákkal vagy cukorbetegséggel. Azt a kategóriát egy átlagos felnőtt ember szervezete gyógyszer nélkül is legyőzi.
  • keembo
    #24
    Akkor biztos valami tudományos fórumon tanultad ezt a vitastílust, hogy "leköpöm az összes konteós hülyét.", "Szokásos balfasz válasz egy balfasz embertől.". Talán érthető, hogy először a kora esti/esti kereskedelmi csatornák műsorainak színvonala ugrott be.

    Két nagyszülőmet ápoltam halálukig. 10 féle gyógyszer naponta és azt az ideálisnak nem mondható állapotot sem sikerült velük rövid távon tartani, ami az idekerülésükkor volt rájuk jellemző. Jó, talán nem a legjobb példa a betegeskedő öreg, de ember-ember. A gyógyszer ez esetben arra volt jó, hogy utolsó reményként elköltsön rá az ember havi 12-20e Ft-ot és talán - köszönhetően nekik - meghosszabbodott vele egy család, de főleg két beteg ember szenvedése (de szvsz gyógyszerek nélkül is ugyanez lett volna, tekintve a rohamos romlást).

    De ugyan miért is lenne jó a piacnak, ha egy nyugdíjas tovább él, holott nem termel GDP-t? Csak viszik azt a nyugdíjat...

    De hozhatnám példának a nyugati egészségügyet, ahol simán hagynak megdögleni a kórház előtt, ha nincs pénzed/biztosításod. Nos, nagy vonalakban kb. ennyire akarják, hogy meggyógyulj.

    Ezzel nem a kutatókat/magánembereket (orvosok, ápolók) ócsárolom, hanem a rendszert amiben/ami alá dolgoznak. Aztán persze lehet szemellenzősen káromkodni és fröcsögni, a stílusod alapján sajnos te is csak akkor fogod ezeket a tudatodba vésni, amikor az egyik szeretteddel történik hasonló.
  • Molnibalage
    #23
    Szokásos balfasz válasz egy balfasz embertől. Mindig a TV-vel jönnek a magadfajta idióták. Kár, hogy nem nézek én olyat.
  • Oliwaw
    #22
    Nem vagyok hívő és nem érdekel a gyógyszeripar de
    "köpjön szembe az összes rákkutató, aki éjt-nappallá, milliárdokat erre fordító intézményekben dolgozva azért küzd, hogy az eddigi halálos kimenetelű betegséget kezelhetővé tegye"
    Teréz anya már meghalt (de még ő sem volt érdek nélkül való) És ne feledkezzünk meg az aztalosokról, pékekről, mérnökökről stb. akik mind azért küzdenek, hogy neked jobb legyen.
  • Irasidus
    #21
    Nem tudom te hogy vagy vele, de én meggyógyulni szoktam a gyógyszerektől, és nem rászokni! Akut betegségek meg léteztek a gyógyszerek előtt is, de gondolom nem véletlen nem említesz egyetlen betegséget sem, mert úgy kiderülne, hogy sem a betegségről sem a gyógyszerről nem tudsz sokat. De így általánosságban, nagyon okosan hangzik a gyógyszeripar, meg a profitorientáltság szó...
  • keembo
    #20
    A fenébe, most aztán jól megmondták nekem interneten. :C Kemény világ ez...

    Btw marhára nem kéne a konteót idehozni, a gyógyszeripar nem profitál hosszútávon a gyógyítással, a tartható számukra az, ha csak kezelnek. Persze azt is vaskos pénzekért. Ebben semmi teória nincs, a tényeket kéne realizálni és közben az Ezo TV-t meg kikapcsolni, kedves Molnár Balázs úr. De remélem ezért most nem leszek agyonverve az interneten...mert félek.
  • xyl
    #19
    Amergin üzenetére válaszul: (#11) A "pontosan azért ..." részhez: Nem pontosan azért. Az ember már csak olyan, hogy azt szereti csinálni, ami neki jólesik és azt nem, ami nem esik jól. Úgyhogy hiába egészséges a sport és egészségtelen a túlzott húsevés, meg a dohányzás, meg az ital, ha ezek esnek neki jól, akkor ezeket csinálja. Vannak persze nagyon öntudatos emberek, akik tudják, hogy ami nekik nem esik jól, az azért hasznos, sőt még teszik is azt, ami nem esik jól, de a legtöbb ember nem ilyen. Az, hogy a gyógyszerek nagy bizniszt jelentenek, az tény. Az, hogy az embert nem gyógyítják meg, csak kezelik, az is tény. De itt is legalább felerészben az illető a hibás. Sokan vannak, akik ahogy jobban érzik magukat, máris abbahagyják a kezelést. Állandó vitám van családom tagjaival is emiatt, főleg az antibiotikumok használata során. Szóval nem kell mindent szemellenzősen látni.
  • KisVejneKoska
    #18
    Minden konteóst meghívok egy hétre szeretettel egy laborba követni a munkákat. Véleményeket utána is lehet alkotni :)
  • Molnibalage
    #17
    Sorakozzatok fel és szívesen leköpöm az összes konteós hülyét.
  • keembo
    #16
    Akkor én is jelentkezek egy szembeköpésre, mert amit Amergin lent leírt az szóról szóra így van. Bár ne lenne igaza...
  • immovable
    #15
    Látom megjelent néhány idióta konteós, aki mindenhol összeesküvést lát, bár ha köhint egyet rögtön szalad az orvoshoz. Ejj de buták. :(
  • Ahoy
    #14
    Persze egy csökött agyú proli, ezt soha nem fogja megérteni. Csak egyszer mennél el megnézni egy fél-egy éves kísérletsorozatot mondjuk, mennyi iszonyat sok munka van akár egy ilyen peptid felderítésével, vagy rák őssejtek áttétadó képességének vizsgálatával. Áh mindegy, ezt te nem értékelet, mert fogalmad sincs milyen erőfeszítések vannak mögötte. és nem is fogod, csak böfögsz. Igyál egy sört, és kapcsold be az RTL klubot inkább.
  • Ahoy
    #13
    Kívánom neked, hogy köpjön szembe az összes rákkutató, aki éjt-nappallá, milliárdokat erre fordító intézményekben dolgozva azért küzd, hogy az eddigi halálos kimenetelű betegséget kezelhetővé tegye, enyhítse a fájdalmat, a tüneteket, netán meggyógyítsa... Komolyan, látva azoknak a lelkes munkáját akik ezt végzik, legszívesebben adnék neked egy k*rvanagy sallert.
  • KopaszIsten
    #12
    Hm. T-sejt. T-vírus. Csak nehogy bezombuljanak.
  • Amergin
    #11
    Már bocsánat, de a 60+ korosztályban a rák inkább arat, mint a 40+ korosztályban és talán pontosan azért, mert a hatvanasok már 20-30 éve szedték az "mindenféle gyógyszert" a mindenféle bajukra. Nem meggyógyultak, csak "kezelve lettek".
    Azonkívül "összeesküvés" ide vagy oda: a kapitalizmusban a betegség a biznisz nem pedig az egészség. Az egészséges embernek nem lehet gyógyszert eladni, ergo (a gyógyszereket gyártók üzleti szempontjából) soha nem szabad megyógyítani egy betegséget, csak kezelgetni szabad, mert abban van a biznisz!
    A rákot már most is jól lehet "kezelni". Korai stádiumban, illetve ha nem rosszindulatú a daganat és nem képződtek áttétek, akkor kikezelhető (ugye figyeltétek a megfogalmazást?)
    DE ha nem kezelhező ki, a delikvens akkor is rá fogja a kezelésre költeni az utolsó petákját is, de lehet, hogy az egész családja összes vagyona rámegy a "kezelésre". Mi ez ha nem a legtutibb biznisz?
  • Molnibalage
    #10
    A balfasz / konteó oldalakat odébb találja...
  • zolis
    #9
    Jobs nem véletlenül abba halt bele, hogy hülye hippi volt és nem hitt annak fránya orvostudománynak?
  • torreadorz
    #8
    Ha összeesküvés szempontból nézzük, a gyógyszercégeknek akkor is mindenképp megérné. Ugyanis a rák jelenleg alig gyógyitható, cserébe gyorsan öl és pont a fizetőképes korosztályt támadja.

    Tehát a gyógyszergyártók szempontjából nagyobb biznisz van egy 40 évesben aki még 20-30 évig szedhet mindenféle gyógyszereket a mindenféle bajaira, mint egy 40 évesben aki fél-1 év múlva elpatkol rákban.

    Összegezve, a gyógyszergyártók szempontjából a legjobb egy sokáig élő de félig egészséges ember, és a legrosszabb egy rövid ideig élő egészséges vagy beteg.
  • fszrtkvltzttni
    #7
    Igen, nagyon sok fajta daganatellenes szer és kezelés érhető el a magyar egészségügyi rendszeren keresztül, TB támogatva. Nagyon sokan meg is gyógyulnak feltéve, hogy időben orvoshoz fordulnak.
  • fszrtkvltzttni
    #6
    Nem gondolod, hogy Jobs megvette volna a gyógyszert gyógyszergyárastul, ha csak ezen múlna?
  • Willenbrock
    #5
    Mindjárt tutira gyógyítható lesz a rák, reload 11001.
  • Csacsis
    #4
    Csak akkor lesz belőle valami, ha a gyógyszercégeknek megéri. Ha túl olcsó lesz, akkor kuka, főleg akkor, ha tényleg működne... Túl pesszimista vagyok a témában?
  • ddt500
    #3
    Persze. Van 2 hónapos várólista egy CT felvételre.
  • Zodd
    #2
    Mindjárt itt a T-vírus is. Oszt mehetünk a kaptárba :).
  • lamer the true
    #1
    Remek.

    Remélem már van a Magyar kórházakban is valami. Hisz minden évben vagy 10 forradalmi felfedezést olvashatunk a rák ellen.