26
  • Sajátvéleményem
    #26
    Szerintem eddig is butaság volt a sokféle windows. esetleg, 32, vagy 64 bites.
    A win8 se való asztali gépekbe, csak hordozható kütyükbe. Ha nem kapkodnának állandóan az új oprendszerek után, akkor kevesebb bukás lenne, és kevesebbet anyáznák őket. Lásd a Vista csúfos bukását, A win7 meg jól sikerült. win8 meg a hordozhatók között arat sikert.
  • Szefmester
    #25
    "Mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával."

    Kb ez a szint számomra a mobilos netezés, így nem is szoktam különösebben, és azt is inkább csak otthon a routeren át.
  • AgentKis
    #24
    Az egeret meg nem kellene elfelejteni. Szerintem egy okostelefon is sokkal használhatóbb lenne egérrel, mint tapicskova kattintgatni félmilliméternyi linkekre...
  • AgentKis
    #23
    Szerintem a winRT és a windowsPhone vonal összegyúrható. A PC-s vonal pedig szigorúan külön kezelendő, a csökkenő részesedéssel együtt is.
  • TripTucker
    #22
    Megőrült ez a világ vagy mi van? Először a Winamp most meg a Windows? Még jó, hogy nem win-nel kezdődik a nevem.
  • Namelesske
    #21
    Barmok. Ezzel elkéstek olyan 5 évet.
  • MsUser
    #20
    Erőlködnek rendesen, mitévők is legyenek az MS-nél.
    Merthogy a google elgondolása valós fenyegetésé nőtte ki magát, a Mobil piac képében.
    Elvette gyakorlatilag az átlag felhasználókat, és lassan ha így halad az egész rendszer akkor helyettesíteni is képes lesz majd az irodákban és akkor kampeca.
    De ez egy komplett rendszer+OP. ami rugalmas gyors "fejlesztés szempontjából" és vele együtt az ARM felfelé ívelése "hardver oldal" egyszer csak kiegyenlítődnek a Win és x86 különbségek és könnyű lesz választani.

  • enyac
    #19
    Az én esetemben öngólt rúgott a Microsoft - 2-3 évig nem fogok tőlük Windowst venni. Az ok egyszerű: egy Dell Inspiron 1545-ös notit nyúzok, ami Intel GMA 4500-as videóval van szerelve - az Intel döntésének értelmében pedig ez már "elavult" termék, így nem készül hozzá Windows 8-as driver, a Windows 8-assal érkező legacy pedig nem ismeri az OpenGL-t, ami nekem nagyon kell. Megvettem a Win 8-at, aztán amikoer ez kiderült, vissza is vittem, vissza is kaptam a pénzem. Új operációs rendszer miatt nem fogok új gépet venni. Miért tenném? Valóban 2009-es a gép, de könyörgöm! Általános célra tökéletes, mint a villám, úgy pörög. Core 2 P8600-as proci van benne, ami 2.4 GHz-en pörög (CPU Mark: 1518 pont, TDP: 25W). Szóval nálam házszámot tévesztettek, pedig nekem bejön a Windows 8 (8.1). Venném, használnám, de nem kell a pénzem, akkor pedig menjenek a .... ;-)
  • CairoJack
    #18
    Szerintem alapvetően nem lenne rossz gondolat, hogyha nagyon átgondoltan tennék le az asztalra, úgy, hogy a konzervatívabb felhasználókat ne zavarja, ugyanakkor mindenki ott és akkor tudja használni azt a részét az OS-nek, ahol, amikor és ahogy szüksége van rá.
    Viszont amíg minden átlóg mindenhova, minden nehézkes, kezelhetetlen, beállíthatatlan, testre szabhatatlan, addig tényleg egy agyrém.
  • dyra
    #17
    agyrém ez a közös platform. Olyan mintha a trabantot meg a forma1-es autót is terepre akarnám használni, miközben egyik autót sem arra találták ki. De majd ők addig szerelik amíg mindkettővel így vagy úgy el nem megyek a legnagyobb buckákon is.
  • Narxis
    #16
    A Microsoft megint jobban akarja tudni, hogy mi a jó az embereknek. Remélem hatalmas bukta lesz.
  • CairoJack
    #15
    Nah jó, lehet ez még a kretén Ballmer utóhatása. Várjuk ki, hogy mit hoz az új nagyvezír, nincs értelme egy pletyka alapján temetni az MS-t.
  • CairoJack
    #14
    És ezért beáldoznák az egyik legjelentősebb részlegüket? Arról nem is beszélve, ha a Win eltűnik, vagy eljelentéktelenedik, akkor más fronton is keménye meg fognak rogyni.

    Van logika abban amit mondasz, de ez így jókora kockázat. Sokkal nagyobb, mintha a már jól bevált módszert tökéletesítenék.

    Pl mobil fronton sincsenek akkora bajban, mint amekkorának látszik, mert egyfelől az androidos szabadalmakból több jön be nekik, mint a saját telefonok eladásából, másfelől a WP egy alapjaiban jó rendszer, szerintem jókora növekedési potenciál van benne, csak kicsit át kéne fazonírozni, hogy vonzóbb legyen. Fél éves munka kb, ha komolyan nekidurálnák magukat. Asztali windows-on ugyan ez van. A koncepció jó, mégis a lehető legrosszabbul van kivitelezve. Ott is az van, ha megcsinálnák normálisra, akkor asztali fronton is lennének eladások, és tablet fronton is robbanhatnának.

    Erre elmennek egy olyan irányba, ahol eddig csak és kizárólag buktak? Nagyon remélem, hogy ez az egész csak pletyka, vagy félreértették Julie szavait, mert ez nem lenne jó, se nekik, se nekünk felhasználóknak.
  • tomcsa4
    #13
    És miért gondoljátok, hogy az ARM verziót fogják tovább vinni? Amikor az asztali procik is közelítenek a mobilokhoz. Persze ez még sok év lehet. Az intel jövőre 14 nanométeres csíkszélességgel jön ki, szóval elképzelhető, hogy nem a számítógépekben lesznek ARM alapú procik, hanem a mobilokban lesznek x86 elven működőek.
  • asgh
    #12
    Az MS-t nem a windows eladások érdeklik első sorban, hanem az általuk kontrollált szabványok. Ha kimaradnak a mobil informatikából (mert jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy kimaradnak), akkor az MS feladja a legfontosabb célkitűzését, hogy minden lényeges informatikai területen megkerülhetetlen legyen. Jelenleg a mobil technológiában a Google a megkerülhetetlen tényező és ez nem a processzor technológián, hanem az üzleti modellen múlik.
  • CairoJack
    #11
    Caro:

    Tökéletesen igazad van, de pont most néztem meg, hogy az új Atom Z3770-es processzor 3-szor akkora teljesítményű, mint a 6 évvel ezelőtti laptopom (+ egy dedikált VGA), ami akkor egy csúcs közeli laptop volt.
    És én ezzel a laptoppal elég jó kis játékokkal játszottam.

    Ez már az a szint, amim minden létező program kényelmesen elfut, leszámítva az extrém dolgokat, mint pl a mai játékokat, vagy számítás intenzív progikat, mint pl a videóvágás, renderelés. De ezeket nem épp tableten vagy telefonon kell futtatni.
    Szóval szerintem a mostani Atom generáció már full tablet érett, és full windows érett, nem kell attól tartani, hogy aránytalanul gyengébbek.
    Persze 4-8 watton nem lehet hozni azt a teljesítményt, amit hoznak a 60-100 watt TDP-s modern procik, de azért az akkor is brutál, hogy sokszor erősebbek, mint 5-6 évvel ezelőtt egy 70 wattos proci.

    Szóval szerintem ahelyett, hogy az asztali ökoszisztémát próbálnák meg átültetni ARM-re, a pont hogy az X86-ot kell átvinni tabletbe, és erre már adott a lehetőség. Csak egy normálisan kezelhető Windows kéne, és felpörögnének az eladások. De amíg a Windows akkora hulladék, mint a W8, addig minden fronton marad a bukó...
  • Caro
    #10
    Mindig is lehetett volna gyártani passzívan hűthető x86 procikat, csak jobban megérte az aktív hűtés, mert akkora teljesítményről kellett volna lemondani.
    A baj pedig pont ez: lehet hogy az 5-10 éves asztali alkalmazások futnának egy passzív hűtésű x86-on, de mi van a maiakkal? Mert azokat is tudni kell futtatni, és sajnos a programozók egyre kevésbé takarékosabbak a hardverrel. Mert megtehetik.
    Az Intel régóta temeti az ARM-ot, nekik is volt ARM részlegük, de eladták, mindent feltettek az x86-ra. Ez azóta sem jött be nekik...
  • CairoJack
    #9
    Ahogy én látom, semmi értelme sem lenne az ARM-re való váltásnak. Ha rosszul tudom javítsatok ki, de jelenleg a csúcs ARM, az S800-as Snapdragon kb. ugyan olyan teljesítményt nyújt, mint egy Atom proci (az atom a tesztek 90%ában picit erősebb, a maradékban a S800 erősebb egy leheletnyit), kb ugyan annyit fogyaszt (egy picit itt is az atom a jobb, de marginális a differencia), és kb ugyan annyiba kerül a legyártása.
    Akkor mi értelme lenn a váltásnak?

    Igazából eddig az volt, hogy az X86-osokat állandóan felfelé tápolták az ultra mobil szegmenst meg évekig csak altatta az Intel.
    Arra jó volt az AMR, hogy betöltse ezt a lukat, de ahogy fejlődik a gyártástechnilógia 1-2 év és passzívan hűthető core procikat is lehet gyártani. Semmi értelmét nem látom az ARM-re való váltásnak, cserébe az egész ökoszisztémát bukná az MS.

    Most jól értem a logikát? Van egy piac, ahol világlsők, 90%-os dominanciával, és fel akarják adni egy olyan piacért, ahol az elmúlt 2-3 évben labdába sem rúgtak? Pont az ARM-es RT történelmi léptékkel is gigantikus bukása a legjobb bizonyíték, hogy legacy nélkül a Windows nem is windows igazán.
  • tomboy013
    #8
    Ez még rengeteg idő mire ide eljutunk és nem lenne rossz ötlet ha minden eszközön mondjuk az asztali Windows 8 tudna futni. De a mobil és tablet windowsok asztali gépen és laptopon szerintem se lenne jó. Remélem okosan csináljak mert amúgy szeretem a windowst mindegyik eszközön.
  • slickboy
    #7
    Lassan eljutunk oda, hogy manáger hölgy bejelenti: Jelenleg 1 Windows verzió van, de ez a jövőben csökkenni fog! :D
  • CairoJack
    #6
    Az "Ha" nincs Win legacy akart lenni.
  • CairoJack
    #5
    Hát ha ezek komolyan gondolják, hogy az egész asztali infrastruktúra átáll ARM-re, akkor komplett idióták. A 32-64 bites váltás sem ment még végbe, pedig egy kerek évtizede zajlik.
    És adjuk fel a jó kis programokat, 20 évnyi játékot (mert én szívesebben pötyögök manapság 10 éves játékokkal, mint a legújabb vackokkal).

    Hát nem hiszem, hogy ezt komolyan gondolhatják. Ha mégis akkor mindennél ostobábbak.
    Azt el tudnám képzelni, hogy lenne egy asztali OS-ük, x86-on, meg lenne egy mobil, amit telefonokon, olcsóbb tableteken (akár asztalin is, akinek az kell) használnának. Na most. Amikor a mobil OS akkora fölénybe kerül, hogy már nem érné meg az X86-ot tolni, akkor megértem, hogy alulról szerveződve váltanak.
    De így forszírozva, fölülről szervezve egy ilyen lépés brutális piacvesztést fog okozni.

    A nincs Win legacy, jószerivel számomra semmi értelme nem lesz Win-en maradni, és megyek ár más platformra.
  • Ender Wiggin #4
    addig nem, amíg a winfos a leguniverzálisabban használható - és használt - platform a játékoknak és alkalmazásoknak.
  • mousee
    #3
    Egész pofásan terjed az alma (legalábbis én egyre több mac-et látok magam körül), és az ubuntu mögött is egyre több a támogató. Amíg van win7-re support, addig felesleges temetni az MS-t, de ha továbbra is erőlteti ezt a vonalat, akkor eléggé necces a jövő. Maga az elképzelés jó, de a valóság azt mutatja, hogy a tapicskolós felület és a PC két külön világ, ami nagyon nem érdemes összemosni, hiába ez a trend. Lásd 8-as széria: Van egy kisebbség, aki használja és szereti, egy jóval vastagabb réteg ami használja, és nem szereti (de ezt adták a géphez), és van egy brutális többség, aki elítéli, hogy hülyeség az egész.

    Meglássuk mit hoz a jövő.
  • Szefmester
    #2
    Nagyon úgy néz ki. Vajon melyik cég és oprendszere fogja kiváltani? Mert szinte biztos hogy szépen lassan elkezd majd zuhanni a windows részesedése egy konkurens miatt.
  • speed2006
    #1
    Nagyon úgy néz ki, hogy a 7-es volt az utolsó használható windows.