1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • barcalaci84
    Kár előre aggódni... Nálam speciel mennek simán a steames játékok...még nem éreztem ingert h oculus homeless :) legyek...
    Mindent ott veszek ahol épp olcsóbb... (volt ami oculus storeban volt olcsóbb)
  • Razor18
    Urak,

az Oculus Riftemhez még az egykezes kis "marok" távirányító van, a dupla Touch-ra nincs is szükségem. Az egykezes kis ős-távirányítómal ki tudom kapcsolni az Oculus Home idegesítő háttérzenéjét? Remélem csak ezért nem fog kelleni Touchokra beruháznom...

Köszi
  • Since
    Megköszönném ha küldenél linket, a "csökkentett" Oculus Home-ról még nem hallottam... OpenComposite-t nézegettem, ez gyakorlatilag OH-n belül "enged" játékokat indítani steamvr nélkül. Link
    Utoljára szerkesztette: Since, 2019.08.21. 05:13:48
  • Marcinko
    Az Oculus Homenál nagyobb frame droppot okozó és erőforrást zabáló háttéralkalmazást már rég láttam.....nem véletlen vannak rá programok , hogy anélkül is fussanak a játékok. A programok amikre gondoltam az a Oculus Tray Tool és a "csökkentett" Oculus Home.

Elite Dangeroust teszteltem simán megy Home nélkül csak SteamVR-ban...Szerintem ha az megy akkor megy minden.

Ha kellenek akkor küldök linkeket de gugli ontja a magyarázó videókat és a linkeket.

Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.20. 20:16:21
  • Since
    Elég sok steam játékom van és szinte csak a steames platformot használom játékokra, viszont a Rift S "hivatalos" szoftvere az Oculus Home. Olvastam, hogy elvileg Oculus Home-ból letudod indítani a SteamVR-t, viszont elég sok embernél framedroppokat eredményez, ez nem tudom mennyire igaz. Illetve arról nem találtam semmi infót hogy lehet-e csak SteamVR-t használni, tehát le lehet-e valahogyan tiltani az Oculus Home-ot hogy ne indítsa el. Nektek ebbe van tapasztalatotok?
  • Marcinko
    Figyelj arra hogy ne a paypal váltson neked hanem a kártyaszolgálatatod úgy tudsz még 10.000 Ft., spórolni
  • Marcinko
    Menjünk pontról pontra, mert volt Rift S-em

- "szebbek a színek de ez lehet hogy csak egy marketingfogás..." Szerintem még a CV1 hez képest is mosottabbak a színek és a fekete.....
    - "használtan nem találtam, viszont újonnan 444€ és nincs szállítási költség ~144k Ft" 450 volt nekem és ki kell fizetni a postát, így volt nekem 498 Euro azaz 161307 Ft.
    - "NEM állítható Hardwaresen az IPD (IPD-met lemértem még egyszer, 67-68mm...)" Annyi nekem is - CV1-t evvel a beállítással használtam - és el kellett adnom mert nem bírta szemem
    - "5x kamera, ezért a "tracking" állítólag sokkal jobb"....passz
    - "refresh rate 80hz"....van akit zavar nekem nem volt időm ezt észrevenni ....sajnos:(
    - displayportos csatlakozás ami számomra "kényelmesebb" mint a HDMI
    - több játék hivatalosan támogatott és nem kell "vesződni" vele........Igaz.......... kis hátrány, hogy az Oculus Storeban arany áron tudod megvenni azt amit SteamVR-ban, steamen, allkeyshopban filléresen - kb fele áron - meg tudsz

08. 27. körül itt lesz a használt SO+ nekem ha érdekel irok majd róla.

Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.18. 15:16:14
  • Since
    Igen, szállítást rádobják így összesen 473€ mutat nálam ami 167k... Azért ez még is csak több mint a 144k :) Viszont a használt Samsung még 300€-on áll, gondolom feljebb fog menni kb. 350-re, egyszerűen nem tudom hogy melyiket válasszam, nagyon nehéz.
  • Neocortex
    Német amazonra gondol szerintem amit linkelt is, ránk nem vonatkozik az ingyen szállítás és rávernek valami adót is, ezért 483€ összesen
  • barcalaci84
    Linkelned h hol van rift S 444 euróért ingyen szállítással?
  • Since
    Megmondom oszinten ez a kulso tracking nekem annyira nem tetszik, illetve nagyon draga is, ennyit nem er meg nekem
  • TomStorm
    Egyiket se.Valve Index,meg kell várni!:)
  • Since
    Minél jobban belemászok a technikai részletekbe, annál jobban elbizonytalanodok :) Ami biztos, hogy két lehetséges készülék jöhet szóba :

Samsung Odyssey Plus :
    - magasabb felbontás 1600 x 1440
    - olcsóbb, igaz csak használtan nézegettem, állítólag fél évet használta a srác (szerintem max 350€-ért elvihetem + szállítási költség kb. 20€ ~ 120k Ft)
    - magasabb refresh rate 90hz
    - állítható Hardwares IPD
    - állítólag kényelmesebb
    - HDMI csatlakozás
    - 2x kamera

Oculus Rift S :
    - kisebb felbontás, viszont nem vettek észre a két készülék között olyan nagy különbséget (1280 × 1440), sőt, a Rift-re azt mondták hogy talán szebbek a színek de ez lehet hogy csak egy marketingfogás...
    - használtan nem találtam, viszont újonnan 444€ és nincs szállítási költség ~144k Ft
    - NEM állítható Hardwaresen az IPD (IPD-met lemértem még egyszer, 67-68mm...)
    - 5x kamera, ezért a "tracking" állítólag sokkal jobb
    - refresh rate 80hz
    - displayportos csatlakozás ami számomra "kényelmesebb" mint a HDMI
    - több játék hivatalosan támogatott és nem kell "vesződni" vele

Konfigom :
    i7-4790k 4.00 Ghz
    16GB RAM
    GTX 980 videókártya

Úgyhogy nagyon feladtam magamnak a leckét, nem tudom eldönteni hogy melyik legyen, árban kb. 20k lenne a különbség, viszont a Rift S az új lenne, és nem lenne használt... Mondjuk mellé még lehet hogy kéne venni valami porvédőt meg egy kényelmesebb szivacsot hozzá, nem tudom mennyire bírnám elviselni...
  • Marcinko
    ebay.com/europe szekcióban vagy ebay.de nézzél körbe. Ott lehet garanciális SO+-t venni 90-120e Ft között. Ebben benne van a szállítás és nincs vám - EU-n belül - , ellenben nagyon lement a Font. Most vettem egyet jó árban de még láttam kettő hármat a briteknél.
  • Since
    Azt hiszem hogy felejtős lesz, felnyomták az árat, illetve még rájön az adó illetve a szállítási költség, kb. 140re jönne ki :) Hardware aprón találtam Lenovo Explorert, de mivel az IDP-m elég magas és magát a hardwaret nem lehet állítani ezért csak pénzkidobás lenne valószínűleg, bár 75k ban megegyeztem az illetővel.
  • barcalaci84
    jobb mint a vive , meg mint a cv1...hardweresen is lehet ebben is állítani a pupillatávolságot (szoftveresen mindben lehet , de azért mint alattam írták , az nem mindenkinek elég)
  • Since
    Én úgy tudom hogy az Odyssey-nél lehet állítani az IDP-t (softwaresen), igazából nem egy Vive kategória ezt tudjuk, de talán megér egy százast...
  • Marcinko
    Én CV1-et használtam 3 éven keresztül , majd váltottam az S-re aminél a fix 63,5 FOV egyáltalán nem vált be nálam.

A CV1 alapból IPD beállítása nálam 68-on volt a legkellemesebb, de sokat teszteltem - órákat - 64-es beállítással, és eután döntöttem a Rift S vásárlásáról, de ennek ellenére sem vált be Rift S. Szóval én azt javasolom mindenkinek aki HMD vásárlás előtt áll, hogy vagy manuálisan állítható IPD-s HMD-t vegyen vagy előtte tesztelje le magának a vásárolni akart változatot.
  • peti79
    Nekem sima Odyssey van, imádom. Szimulátorokhoz használom, nagyon elégedett vagyok vele!
  • Since
    Azt hiszem a Samsung Odyssey + jobb valasztasnak tunhet, igaz picivel dragabb is hasznaltan mint a Lenovo. Link
    Esetleg velemeny errol a keszulekrol?
  • Since
    Még amit megnéztem az a IDP, elég "gnóm"fejem van, és olyan 67-69 mm a szemközti távolság. Erre a headsetre meg azt olvastam hogy nem állítható, és 64-65mm-es távolságra ajánlott, nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni...
  • Since
    Jo a gepem igen, a videokartya eppenhogy eleg hozza GTX980. Gondolkozom rajta, bar a MS storebol mar levettek a termeket valamilyen oknal fogva, illetve volt egy ket negativ komment is...
  • barcalaci84
    A lenovo explorerekben még lehet fantázia... Hardverapro 80 körül vannak... Kicsit alkudnek meg rajta, de azo legalább teljesek, meg jobb felbontas mint a vive...
    A géped amúgy jó vr-re?
    A minimum követelményeket érdemes lecsekkolnod az egyes headseteknel
  • barcalaci84
    3 dof működne velhetoen... És pár játékban talán lehet billentyűzetet , de én erről lebeszelnelek...
    Gyakorlatilag papírnehezeknek jó így...es tovabbadni se tudod majd...
    Szimulatorban is furcsa h csak 3 dof van
    És azért már elavultnak is számít az a kijelzo, úgyhogy értéke szerintem nem nagyon van
  • Since
    Talaltam a hardware apron htc vive headsetet, semmi sincs hozza, viszont az lenne a kerdesem, hogy csak a headsettel tudnek jatszani VR jatekokkal vagy szukseges hozza a kiegeszitok is? Billentyuzet + eger kombo...
  • barcalaci84
    56 ezernél tarta a licit, de ha most lenne vége akkor nem viszi senki , mert az eladó altal meghatározott minimum árat nem éri el...
    'Reserve not met "
    úgyhogy lehet 200 -ért eladó :)

riftet keresgélj szerintem , mert az eleve olcsóbb volt így valószínűleg olcsóbban ki lehet fogni használtan is...
    hardveraprón is szoktak lenni

• Since
    Belinkelem, túl sok minden nem derül ki, csak azt írják hogy használt, de gondolom legalább 100k-ra felfogják majd nyomni...
  • Neocortex
    Én is használtam vettem őket, nem volt gond. eBayen ha sok friss pozitívja van az eladónak akkor biztonságos. Német amazonon pedig főleg, ott szó nélkül vissza is küldheted ha nem tetszik. Sokan mostanában váltanak az újabb generációra ezért lesz egy csomó előző generációs használt hirdetés
  • barcalaci84
    Szimulatorozashoz elég egy base station - t beuzemelni...
    Tippre én azt mondanám h a licit 100 ezer felett fog megallni... Ha nem akkor vélhetőleg valami nem is működik benne... Jó olvasd el a leírást
  • Since
    Igen csak itt az a kerdes, hogy tudnam e a headsetet kulon hasznalni jatekokhoz vagy telepitenem kell az osszes tartozekot egy szobaba? Az 55k egy kezdo licit ar gondolom feljebb fog menni. Esetleg elkuldom a linket es mondhattok rola velemenyt hogy megeri-e... Meg az is kerdeses hogy hasznalt, ki tudja hogy mukodni fog...
  • Neocortex
    rift cv1 és htc viveom volt, nem éreztem lényeges különbséget a kettő között. De a helyedben akkor viveot vennék 55-ért mert alapból jár hozzá kontroller is
  • Since
    Ebayen lattam htc viveot mindennel egyutt, bar igaz hogy hasznalt, es 55krol indul... Rift S kicsit azert huzos...
  • barcalaci84
    Ha új kell, akkor rift S németből 160 ezer huf... Vagy vadászni kell rift cv1-t... A régebbi modellek touch nélkül voltak, azokat jellemzően olcsóbban is adják... 80 körül már nem olyan rossz vétel szerintem...
    A rift S mellett szól h új 2 év garanciával,van touch is, de nem kell sensor, illetve nagyobb a felbontas és sokkal kisebb a screen door (szunyoghalo) szimekben olyan 80 - 100 méterrel messzebbre látok és a műszerfal is élesebb
  • Since
    Egyelőre csak szimulátorozáshoz, esetleg egy két játékhoz egér + bill.
  • barcalaci84
    Mire szeretnéd használni?
    Ha szimulatorozashoz, akkor valóban nem feltétlenül szükséges kontroller, de ha másra is, akkor azért nem árt, mert jó vr tartalmakhoz elengedhetetlen...
  • Since
    Sziasztok! A tanácsotokat illetve a segítségeteket szeretném kérni a témában. Picit utána olvastam a VR headseteknek illetve megnéztem az árakat és kicsit padlót fogtam :) Nekem igazából elég lenne egy sima headset is, nem kellenek controllerek illetve tracking bázisok, de nagyon nem találtam ilyen headsetet illetve nem nagyon tudom hogy milyet lenne érdemes venni... Ebayen nézegettem használt VRokat de nem tudom hogy megérné e, a használt dolgokban abszolút nincs tapasztalatom. Mi a véleményetek illetve tudtok nekem segíteni a választásnál? Tracking station meg controller nem kell...
  • Marcinko
    Nagy ugrás nincs de emiatt gépet sem kell cserélni és élesebb a kép. Egy lépés előrelépés ! Most már olyan mint egy Full HD monitor érzetre.
  • TomStorm
    Mennyivel szebb,élesebb a képe S-nek CV1-nél?Van nagy ugrás?
  • barcalaci84
    Cv1 - t így használtam probléma nélkül... Meg előtte a dk2 - t is... (ahhoz eleve adtak is dvi - hdmi adaptert)

• peti79
    Én Delock DP - HDMI átalakítót próbáltam, de annyira vibrált a kép, hogy pár perc után le is tettem a használatáról. Ennyit a 60hz-ről.