Oculus Rift
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Humble
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Mindennel tökéletesen tudok játszani (szimek, pingpong, asgard wrath, Beat saber stb) és szerintem sokkal jobb mint a rift S, mert a kép olyan mintha monitoron játszanal...
Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.10.11. 15:40:08
Oculus Quest 2-nél engem meglepett, hogy erős Wifin keresztűl tud vezeték nélkűl 90fps-t és nem kell +200 dollárért venni egy kiegészítőt mint a Vive-nál.
Én semmit nem tudok róla.
BTW Én úgy érzem a Rift S-el ki fogom tudni húzni egy darabig, főleg, hogy a régi játékok jó részére nem volt még időm se. Plusz ne beszéljek pld a No man sky-ról, ami most kapott nemrég egy jó nagy upgradet de azzal se játszottam hónapok óta...
Szóval az újabb generációkban ha lesz ilyesmi kábel nélkül mint quest, akkor majd cserélünk.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.10.03. 17:45:29
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.07.03. 14:13:10
mit kell csinalni?
Különösebb változást én nem vélek felfedezni ha allitgatom, bár a manuális ipd allitasnal se láttam komoly eltérést a CV1-n.
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
Amit te mondtál az a c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SteamVR\resources\settings\default.vrsettings ben lehet állítani
"ipd": 0.063,
"ipdOffset": -0.0070, ez alapból 0.0 számítási mód ( IPD-m ( nekem 70 ) mm - 63 mm = IPDoffset = 7 mm )
Az IPD-m nekem 70 mm ezért az IPDoffsettel szoftveresen állítom át , de így csak a "világmérete" world scalling áll be "normálra".
fizikai IPD beállításon nem változtat az be kell lőni a szemednek manuálisan , persze csak ha lehet.
Pld. Rift S-nél 15 perc után elviselhetetlenül feszült a szemem.
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
Rift S Csak PC-n használható. Quest PC-vel és különállóan is használható
A Rift S-nek LCD kijelzője van és ezért a színek és a fekete nem olyan jó, mint a Questben, de az LCD kijelző miatt a screen door effect kevésbé jön elő, mint a Quest esetében, annak ellenére, h a felbontása kisebb. A Questnek OLED kijelzője van és ezért a színek és a fekete jobb, mint a Rift S esetében, de az OLED kijelző miatt a screen door effect jobban előjön, mint a Rift S esetében, annak ellenére, h a felbontása nagyobb.
A Rift S esetében az IPD (szemek közötti távolság) beállítások szűkebb skálán mozognak, mint a Quest esetében. Így előfordul, h egyesek a Rift S-nél nem tudják beállítani akkorára, ami nekik ideális lenne.
Árban a Rift S és a Quest 64GB-os verziója megegyezik, azonban, ha a Questet számítógépen (is) akarod használni és a hivatalos kábelt akarod megvenni mellé, akkor drágábban jön ki, mint a Rift S. Ugyanakkor olcsóbb, nem hivatalos kábelekkel is működik. Ha megfelelőt veszel, akkor ugyanolyan jól, mint a hivatalossal.
A Rift S kényelmesebb, mint a Quest.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.12. 20:29:22
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Vettem egy chromecast3 -at, hogy kivetítsem a képet TV-re.
Ez működik is, a szemüveg menüjében kiválasztom az eszközt és már küldi is a képet, viszont..
Ahogy kirakja a képet TV-re berak egy nagy poros pontot a jobb oldalra a látómezőbe, ha leválasztom a TV-ről akkor eltűnik.
Logikusan arra gondolok, hogy az oculus quest rakja oda a pontot, mivel abban látszik csak.
Hogy tudom eltüntetni azt piros pontot?
Köszönöm.
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
...sose azt nézd...
DK2 után beújítottam pár év szünet után.
Elvárások nélkül kapcsoltam be, de utána az állkapcsom kiszakadt a pofámból :)
Szeretnék pár dolgot átbeszélni valakivel aki már régebb óta nyúzza, akár privátban is.
Headset kábelt csak külföldről lehet valahonnan rendelni? Kurva macska megrágta a kábelt...
Egy próbát megérhet.
Töröld az OculusClient könyvtár tartalmát az AppData/Roaming -ban.
Mindent újra be kell a varázslóval állítani, de ha ez megoldja....
Az eredeti guide amúgy ezeket a mappákat említi, de ez eléggé ágyúval verébre:
"3. Remove any Oculus folders from the following locations
* C:\Users\YourUserProfile\AppData
* C:\Users\YourUserProfile\AppData\Local
* C:\Users\YourUserProfile\AppData\LocalLow
* C:\Users\YourUserProfile\AppData\Roaming
* C:\OculusSetup-DownloadCache"
Más gépen amúgy működik ?
Te mit csináltál?
...sose azt nézd...
Napok óta nem érem el az Ocolust, inaktív a státusza.
Hibaüzenet:
Oculus App Status
Can't reach Oculus service.
Please try restarting your computer.
If that dosen't work try repairing your Oculus App.
Már többször újratelepítettem az alkalmazást (pepair), de semmi.
Mi a teendő???
De lehet az USB hosszabbítás a nem megy... Pl nálam csak az egyik usb3-s portban megy a hosszabbítás, a többiben nem...
Azt steamvr folyamatos dolgot nem tudom mi...
Nálam most nincs tray tool (de nem is használtam ilyesmire) és a steamvr címeket is tudom inditani oculusbol ha már korábban 1x elinditottam steamből
Home egyébként nem zavar alapvetően.
Hosszabítás viszont jól jönne, az RTX2070-nek nem kéne hogy zavaró legyen teljesítmény szempontjából, de ha a 3e forintos kábel nem jó neki, amit ajánlott az oldal hogy mindenki azt vesz hozzá, akkor nem tudom mi lenne a jó neki. Erről nincs valahol bővebb infó?
A beállításokat megnézem, mert arra még nem fektettem energiát!
A szobát ki (Home) ki tudod kapcsolni a beállítások közt is valahol.
A hosszabbítás nem megy minden kábellel és a videokártyad is lehet h nem szereti...
Ha steames játék akkor a steamvr beállításokban ellenőrizd h nem - e állított be valami eszetlen felbontast....
Kedden sikerült mindent megcsinálni, szépen futottak is a játékok, feleségemmel jót szórakoztunk. Tegnap csinált plusz helyet, így a 3*3m terület 5*4m-re bővült. Emiatt be akartam tenni a 3m-es hosszabító kábelt, de a headset folyamatosan kapcsolódási hibát jelzett. Kivettem a hosszabítókat és visszadugtam az eredeti csatikat a gépbe. Így 2-3 újraindítás és vagy 20 csatlakozó ki-be húzás-dugás után végre elindult a szemüveg. Display portot cserélnem is kellett a videókártyába, mert anélkül nem jött be kép a hedseten.
Ez után felvettem az új méreteket a guardianban, de mikor elindítottam a játékot, akkor akadozott, sőt a kép helyenként kifagyott. Elég élvezhetetlen lett az egész. Ez valami bug, vagy valami összezavarta? Hosszabítóval miért nem működött? A nagyobb guardian tér okozhat lassulás vagy a ocuclus tray-el beállított értékek között kell keresni a porblémát?
Válaszokat köszi!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.29. 10:19:50
Második kérdésemre a válasz a steam és Oculus tray tool illetve jó pár beállítás az oculus home és steam programok használata előtt. A VR oázis mindkét problémára jó kis videót készített. Angol tudás szükséges.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.26. 15:04:28
Ezt ki lehet iktatni valahogy?
Illetve hogy tudom steames játékokat beizzítani?
Valamint van-e arra lehetőség, hogy a monitoron keresztül lássa más is mit csinálok. Ez főleg arra lenne jó, hogy mikor feleségem elkezdi csinálni, akkor tudjak neki instrukciókat adni.
Köszi előre is!
experience alatt demo-ra gondolsz?
Legjobb vr címek is ott vannak
Ha raszursz a top selling-re akkor látni fogod h melyek a legjobb cimek
Illetve még viveport infinityre is érdemes regisztrálni... Van ingyenes időszak és ingyen játszhatsz az ottani jatekokkal
De a legjobbak az oculus storeban lesznek...
Akkor nem a szemcsihez jár játék, hanem steamen van sok ingyenes játék hozzá? Jól értem?
Te egyébként miket javasolsz kipróbálásra?
Ingyenes és fizetős felállásban?
Vader immortal nagyon komolyan néz ki, de úgy látom episode 1-et nem lehet már megvenni, de az episode 2 is csak 9$ SW fankként, ez nekem első napos cucc lesz, úgy érzem
KB 160 ezerre jön ki... Illetve holnap vagy jövő pénteken varhatoan kap egy 50 eurós csökkentést...
Játék meg elvileg nem jár hozzá. 2 rajzoló programot lehet aktiválni...
Persze van sok ingyenes dolog, játék a storeban és steamen is