16
  • IMYke2.0.0.0
    #16
    Próbáltam eléggé semlegesen fogalmazni - miközben Molnibalage üzenetére válaszolva küldtem el. Ő talán észlelte, hogy nem számára szólt, és sértés meg aztán végképp nem akart lenni.
  • ugh
    #15
    Arrol van szo hogy igy mindent at lehet nezni ki merre hany meter.
    Mivel jatszol, mit nezel, mit olvasol mi a melod, kapod a celzott reklamokat orba szajba.
    Ha meg nem tetszik amit csinalsz meg lehet nezni titkosszolgalatilag miket is tarolsz fent hatha van valami amit hasznalni lehet.
    Total ordit, uvolt, hogy erre megy ki a jatek mega lovera.
    Ez meg mekkora hogy ha nem fizetsz havi dijat akkor nem jatszol.
    Pedig lehet tolnal mondjuk valami regi gamet mert az ujak meg nem erdekelnek de csak akkor teheted meg ha fizetsz havi dijat.
    Most megvetted 5 eve mondjuk 10 dolcsiert, akkor jatszol amikor akarsz, es nem kerul tobb penzbe mint a villanyszamla.
    Ez bassza a csoruket mert felhoben fizetned kene erte akkor is.
    Ez az ingye' van csak a beetees. Aztan meg majd amikor szalad a szeker es az allambacsi ugy latja jo bolt, meg kivetnek ra adot is.
    Az lesz a jegeso felho :D
  • ugh
    #14
    Ez egy eszetlen nagy faszsag.
    Sokan el vannak szalva hogy milyen jo hogy az uj konzolokban, hogy kozos a memoar a cpu es a gpu szamara mert nincs pci-e kozte es nem kell az adatokat tolugalni ide-oda.
    Meg ezen is megy sikitas es akkor a pci-e sebessege hol van a leggyorsabb "megveheto" netetol?
    Namamrmost ok, hogy itt csak a kesz kepet kapod vissza, de az infot el kell kuldeni ami nem keves ai, fizika, grafika, hang anyamkinja, majd az egeszet keszrematekozva visszakuldeni.
    Ez egy lazalom es nem megvalosithato.
  • Molnibalage
    #13
    Pontosan erről beszélek. Normális netre nincs esélyed, a szart is drágán mérik. A VGA viszont kvázi mindenhol ugyanannyi. Tehát ki szórakzona ezzel a felhő alapú ötlettel, mikor a saját vasa hosszú távon tördék befektetéssel többet tud.

    Ahogy látom, ma a felső alapú hülyeség egyfajta trendi baromság lett, ami totál feleslegesen erőltetnek. Mintha ez lenne az IT éppen kikiáltott szent grálja.
  • ostoros
    #12
    Amit írtál, az őt támasztja alá...
  • IMYke2.0.0.0
    #11
    ÉS akkor ébresztő: ne az ország belső kivételezett részével számolj...
    Határvidékeken még vezetékes telefon, kábelnet sincs, és lógunk az aláírásomban lévő hulladékon.
    Igen, ez elvileg egy osztott 2 megabites net...
    Még egyszer: dugd a kezed a jeges vízbe, hogy lásd mi a valóság körülötted...
  • Molnibalage
    #10
    Én nem értek a témához, de nekem hülyeségnek tűnik. Arról van szó, hogy ha gyenge a VGA, akkor netkapcsolaton átmegy a számítás, a túloldal számít majd visszaküldi az eredményt? Ha igen akkor röhögnöm kell. Nekem mázlim van és jó a netem, de mikor egy online játékban több száz ms-os pinggel rendekező usereket lámátom, akkor ott miféle játékélményről van szó ekkora lag mellett...?

    Ezen felül egy igen combos középkat VGA is 40k HUF úgy, hogy itthon minden számítógépalkatrész valahogy drágább, mint kint ahol picivel jobb az átlagkereset...

    Egy középkat új gép 140-ből simán összerakható, ha a ház marad a régi és meglevő. Ha valakinek csak a VGA ára a bibis, akkor meg gondolkozzon már. Milyen netkapcsolat kell és milyen ára van? Egy "szutyok" netkapcsolat ma 4-8k HUF. Tehát néhány hónap előfizetés = egy VGA ára.

    Egy VGA-t jó esetben 3-4 évig nyüstöl az ember. Ha cask havi néhány órát játszik, akkor négy év alatt is legyen 60 óra játék, ami röhejesen alulbecslés. 40k HUF/ 60 óra = 666 Ft/óra. Olcsóbb, mint a mozijegy, sokkal.
  • sz0mark
    #9
    Hát nem értem itt a problémáitok. Annyira nem lehetetlen mint az képzelitek, már több ilyen szolgáltató is van, pl a fentebb említett Gaikai (volt szerencsém kipróbálni a Mass Effectet rajta), és van a mindenki számára elérhető OnLive.
    Teljesen korrekt, megveheted a játékot, és játszhatsz vele további havidíj nélkül, vagy bérelheted is pár napra! esetleg ki is próbálhatod ingyen, vagy van egy ilyen előfizetés szerűségük amelyben csomó játékot megkapsz ez idő alatt. Én sztem teljesen tökéletesen működik, tény, hogy FPS-t én sem ezen játszanék, de egy Assassins Creed már teljesen élvezhető, és nem kell hozzá egetverő internet kapcsolat, otthoni 5Mbps ADSL-el, simán tudtam játszani a tabletről...

    És igen, ebben én is hiszek, hogyha majd streamelt szaroktól függünk, akkor a cégek átveszik felettünk a hatalmat, irányítani fognak minket, és rabszolgáik leszünk, bár biztos lesznek rebelius szervek akik lázadni fognak, egy sötét pince mélyéről, proxyk mögül fogják saját gépükön futtatni majd a játékokat, de őket el fogja nyomni a rendszer... komolyan!?
  • cateran
    #8
    Ne viccelj mar...
    AMD A4 X2 5300 3.4Ghz,
    . ASROCK FM2 A55M-DGS - FM2 - A55 FCH - 2 DDR3 2400 - 7000 SERIES GRAPHICS,
    . 4GB DDR3 Kingston 1333 single module,
    . Integrated Sound Card,
    . Manufacturer Supplied Cooler,
    . No Optical Drive,
    . 500GB S-ATAIII Hard Drive 6.0Gb/s,
    . No Secondary Hard Drive,
    . AMD R9 270X (2048MB PCI Express DDR DVI),
    . No Monitor,
    . CiT 1011B Midi Black Case with 500W PSU,
    . 500W PSU with 12cm Fan,
    . No Operating System,
    . No Software,
    . Logitech Keyboard and Mouse Deskset,
    . 12 Months Warranty,
    . In Store Collection,
    . Payment by Debit Card

    370 angol font....
  • who am I 7
    #7
    Egy közepesen erős használt videó kártya(amivel már tudsz fullhd-ben játszani) már 30 rongy körül van, ehhez egy 4 magos proci, ami szintén nem a gyengébbik fajtából van 20 rongy, memó meg legyen 6-10k.Alaplapot is lehet gubizni 10-15k körül.Hol vannak itt a százezrek?De ha, mindenből vacsi újat veszek, akkor is max ennek a 0.75X-öse.Csak rá kell szánni az időt..egy játékosnak nem éri meg ez a gamer cloud...annak viszont igen, aki mondjuk 1 héten játszik 3-4 órát végülis..bár akkor is arcába fogja kapni a laggot rendesen.
  • gforce9
    #6
    Ez szerintem videotömörítésekről és videostream-ről akar szólni elsősorban. Aki azt hiszi, hogy központilag lehet streamelni 10 peer számára egy képet a játékból, miközben egyszerre mind a 10 részt vesz a játékmenet alakításában interaktívan (10 autóversenyző, 10 játékos egy fps mapon), az nincs tisztában ennek a problematikájáról. Ilyet értelmesen nem lehet megvalósítani, kivéve ha minden peer elfogadja, hogy mindegyikük játéka laggos.
  • TokraFan
    #5
    Hülyeség az egész!
    Arról szól ez is, hogy jól lehúzanak, másrészt pedig az ellenőrzésről. Ha majd ilyen streamelt szaroktól függünk, akkor lesz teljhatalma a cégeknek. Csak egy gombnyomás és semmid nincs, ki vagy tiltva a rendszerből. Kenjék a hajukra.
  • Cat #4
    Én speciel marharitkán játszom, és szerintem a fiatalokat kivéve sokan vannak így. Elképesztően el vannak szállva a grafikus kártya árak. Egy játékos gép több százezer forintba kerül, havi néhány óra játékért nem éri meg beruházni ilyenbe. Ha rövid időre is lehet bérelni, és néhány ezer forintért nagyfelbontásban tud az ember játszani néhány kiválasztott játékot, szerintem lenne ennek piaca.
  • Zero 7th
    #3
    Azt szerintem sehol nem mondták, hogy NEKED lesz jó.

    Ellenben veszel egy számítógépet, amire streamelsz, bérelsz egy másikat, ami a tényleges munkát végzi, előfizetsz egy izombrutál internetet, és még a játék használatáért is fizetsz.
    Nincs olyan lépés, amit ki tudnál kerülni. MINDENÉRT fizetsz. Ahogy az jó birka módjára kötelességed.
  • Narxis
    #2
    Annak aki nem ért hozzá vagy nem akar vele foglalkozni de jó internete van.
  • SupraMKIII
    #1
    Ezzel már többen is próbálkoztak - én nem hiszek benne. A lag és az internet elérés részét leszámítva miért lenne olcsóbb bérelnem egy olyan processzort és video kártyát, ami nagygépes környezetben fajlagosan kb 5-10x annyiba kerül, mintha csak úgy bemennék valahova, és megvenném. Ráadásul e mellé még otthon is kell gép.

    Szóval kinek is jó ez?