12
  • narumon
    #12
    Helyes majd olyan cégtől rendelek futárszolgáltatást aki házhoz hozza. Az MPL (HUN Posta) is felbasz néha, hogy itthon van mindig valaki, de ők egyszerűen bedobják az értesítőt és nekem kell bemenni a postára érte. Ahol nem lehet parkolni, ezért tök idegesítő. (Meg egyébként is kapják be).
  • B0nFire
    #11
    Az átvevőpont még sokáig nem lesz opció kisvárosban. Én tízezres lélekszámú helyen élek, de itt sosem lesz. Másfelől ha nekem nem hozza ki a futár, nem buszozok be érte Nyíregyházára, mert az plusz 1500 Ft (a futár ára, de kérdés, hogy akkor miért is fizettem neki ugyanennyit, ha csak lepasszolja másnak?), és ha mondjuk mosógépet veszek, azt nem tudom buszon szállítani, de még a helyi pikkpakkban sem átvenni, és hazáig tolni gyalog, vagy kézi targoncával. Mivel nekem nincs autóm, nem opció az sem, ha 200 méterre van az átvető, mert nem tudom odáig sem elvinni. Hozza csak fel szépen a futár, ha segít felcűgölni a 3. emeletre, még egy 500-ast meg egy kávét is kap. De ha nincs házhoz szállítás, akkor sok boltnak le fog esni a forgalma.
  • Fefy
    #10
    Zseniális a hozzáállásuk a futárcégeknek... Volt már olyan, hogy netes vásárlásnál megadtam, hogy délután 2 után érek csak rá, addig egy forint sem lesz nálam. Ezen felül a szállítási cím mellett egy másik címre áfás számlát is kértem. Ebből az egészből a drága agyoniskolázott futár csak annyit jegyzett meg, hogy arra a címre kell szállítani, amire az áfás számla is lett kérve. Szóval délben ott állt a futás a nyári melós helyemen, kezében a 220k huf értékű pc alkatrészekkel és én csak pislogtam, hogy mi van. Ráadásul még csak az sem lehetett probléma, hogy nem látta a megjegyzést, mivel a dobozra rá lett ragasztva a kinyomtatott megjegyzés is. A kérdésre pedig, hogy miért nem a megbeszélt időpontban a megbeszélt helyre vitte a csomagot, csak annyit mondott, hogy semmi kedve nem volt mégegyszer autóba ülni.

    Ezen és a hasonló (a korábbi hozzászólásokban is olvasható) hozzáállást kellene felszámolni és a kiszállítást átszervezni értelmes időpontokba mondjuk 18h utánra, vagy ha ez nem megy, akkor hívjon fel a futár minden alkalommal legalább 1 órával korábban, hogy esetlegesen módosítani lehessen a kézbesítési címet pl a munkahely címére. Ehhez viszont rugalmasság kellene a futárcégek részéről...
  • hszilard
    #9
    Én rendeltem már könyvet úgy, hogy meg lehetett adni, hogy házhozszállítás legyen-e, vagy ún. postapontra történő kiszállítás. Ha a postapontot választottam, kiválaszthattam egy listából, melyik postára kérem a szállítást. Ebben a listában több ezer cím volt, szerintem az összes magyarországi posta (vagy legalább a többsége).
  • Cat #8
    A futárcég oda szállít, ahova kéred. Tehát az egész nem a futárcégtől függ, hanem a webáruháztól, hogy megállapodott-e a pick pack pont céggel vagy sem. Itt a partnerlista (http://www.pickpackpont.hu/partnereink), ha nincs rajta a kedvenc webáruházad, akkor írj nekik, hogy állapodjanak meg vele. Tipikusan az az üzlet, amivel mindhárom fél (te, webáruház, ez a pikpak) csak nyerhet.

    "A futarcegek jelenleg nem mind szallitanak pick-pack pontra, foleg ha a felado kifejezetten az ember lakcimere adta fel a csomagot."
    Nyilván, ha a lakcímedre kéred, nem fogja máshova vinni :D

    "Ezek szerint pl. a dpd es a gls is szallit azokra? Le lehet adni a futarcegeknel, hogy minden csomagot automatikusan oda vigyenek amit az ember a sajat cimere kap?"
    Ismétlem, szállít, és nem náluk adod le a címet, hanem a webáruháznál, ahol vásárolsz valamit. De egyébként te szeretnél máshova kapni valamit, mint ahova rendeled? (Elgondolkozol néha a kérdéseiden?)

    "Tud a csomagatvevopont ertesiteni ha megjott egy elore be nem jelentett a csomag?"
    Tud, ha megadtad nekik az emailcímedet vagy a telefonszámodat. Emailben, illetve sms-ben (a webáruház szerződésétől függően, hiszen ezt ilyenkor az fizeti) küldenek értesítőt.
  • kvp
    #7
    "Baromságot írsz. Nézd meg legalább a pick pack honlapját"

    A futarcegek jelenleg nem mind szallitanak pick-pack pontra, foleg ha a felado kifejezetten az ember lakcimere adta fel a csomagot. Ez utobbi pedig a paypal-os ebay-es vasarlas egyik fontos eleme, mivel ilyenkor mindig a bankkartyan megadott lakcimre kuldik a csomagot, hogy ne lehessen lopott account-al mas cimre vasarolni. Ha tudjuk a csomag pontos azonositojat, akkor lehet csak telefonon atiranyitani mas cimre, bar akkor altalaban masnap mar az ember munkahelyere is behozzak.

    A megoldas a posta hasznalata lenne, sot ha rajtam allna a futarcegeknek minden elsore nem kebesitheto csomagot a magyar postanak kellene letetbe atadniuk, majd ajanlott kuldemenyben ertesiteni a cimzettet, hogy csomagja jott, atveheti a cimhez legkozelebbi postan. Persze a koltsegeket raterhelnem a futarcegre. Olyan nincs, hogy nem tudjak ertesiteni az embert, hogy csomagja jott, csak eroltetni kellene torvenyileg.

    "Sopronban öt átvevőpont van."

    Ezek szerint pl. a dpd es a gls is szallit azokra? Le lehet adni a futarcegeknel, hogy minden csomagot automatikusan oda vigyenek amit az ember a sajat cimere kap? Tud a csomagatvevopont ertesiteni ha megjott egy elore be nem jelentett a csomag? Ha mindharom tenyleg megoldhato, akkor en is hasznalni fogom. (az elsovel nekem is voltak gondjaim, a munkahelyemre szerettem volna iranyitani az osszes otthonra feladott csomagot, mivel itt van 7/24-es porta, otthon nincs)
  • Cat #6
    "Viszont varhatoan Magyarorszagon csomagatvevo hely csak par darab lesz az orszagban"
    Baromságot írsz. Nézd meg legalább a pick pack honlapját (ahogy nézem, a cikkben is be van linkelve).

    "tehat jo esellyel sopronbol is mar eleve ide kerul majd a csomag es mehet erte a cimzett szemelyesen"
    Sopronban öt átvevőpont van.
  • nextman
    #5
    Persze munkaidoben nem tudjak kezbesiteni, ugyanis sajnos dolgoznunk kell. Szegenyek. Hozzak mondjuk 18 es 22 ora kozott, es akkor at is tudom venni.
    Sokkal egyszerubb, mint 3-szor megprobalni, amikor nem vagyok otthon egyszer sem.
  • kvp
    #4
    Mivel sok esetben a futarok ilyenkor vagy odaadtak egy random szomszednak (pl. 10 emeletes 100 lakasos tarsashazban az elso szembe jovo embernek vagy a pincelejaratnal csovezo hajlektalannak) vagy kidobtak a szemetbe, ezert kenytelenek lesznek atallni, mert a hirkozlesi fofelugyelet vizsgalata alapjan maskeppen varhatoan el fogjak veszteni a mukodesi engedelyuket. (vagy kenytelenek lesznek a postan keresztul ajanlott levelben elkuldeni az atveteli ertesito levelet, majd 5 nap helyett a varhato postafordultaig +5 nap tartani a csomagot) Viszont varhatoan Magyarorszagon csomagatvevo hely csak par darab lesz az orszagban, valoszinuleg pest mellett a jelenlegi logisztikai raktarban, tehat jo esellyel sopronbol is mar eleve ide kerul majd a csomag es mehet erte a cimzett szemelyesen ha tudja, hogy csomagja jon, mert ertesitot mar most sem kuldenek es nem is hagynak papiron sem. Ennek az az ertelme, hogy a nem keresett csomagokat tobbnyire nem visszakuldik, hanem 'megsemmisitik' tehat legalisan hazavihetove valnak. Ezert van az, hogy nev es cim szerint sem kereshetoek a csomagok, tehat ha nincs csomagszam akkor sem adjak oda, ha egyebkent a raktarban van es a tarolasi ido lejarta utan persze akkor is megy megsemmisitesre ha a cimzett eppen ott all a kapuban. Es komolyan gondoltak, hogy pont itt nem lesz kozpontositott, magyar tulajdonu, nemzeti csomag es aruszallitas. (csak az eu miatt lett privatizalva a posta es kinyitva a piac a magan cegek elott, de ez persze nem jo folyamat, foleg a csomagszallito cegek extraprofitja miatt amit akar a posta is kaphatna es abbol tobb jutna az allamnak es a politikusoknak is, tehat mindenki nyerne rajta)
  • lapaleves
    #3
    igen, hát ez nem bonyolult. épeszű, teljesítmény alapján fizetett futárok rádcsörögnek. a hülyék meg nem. de már 6-7 éve is építettünk olyan fícsöröket, hogy ment az sms a következő napi szállításról (ez nemzetköziben legalább olyan lényeges, mint belföldön az érkezési óra).

    ezt a gps alapú követést se nagy ügy összerakni, manapság a handheldek 3g / gps támogatottak. gondolom itt inkább arról van még szó, hogy egy ilyen kütyü 1000eur+, az előző, gprs-onlyk meg még nem olyan régen vannak használatban.

    de ez nyilván inkább epénisz fícsör, mert aki leszarja az úgyse nézegeti meg adja meg az emailcímét. olcsóbb egy jó tarifát kiharcolni mp alapú számlázással és odadobni szerencsétlen sofőrnek.
  • slickboy
    #2
    Persze, hogy macerás a házhozszállítás, mert megadják, hogy mely napon érkezik a futár és várhatod reggel 8-tól este 5-ig. Teljesen életszerű, hogy egész nap otthon ülök, munkába nem kell járni senkinek. Azonkívül volt, hogy megadtam, hogy a címre érkezés előtt 15 perccel hívjon fel a futár. Persze, hogy akkor hív, amikor már ott van és háborgott, hogy most várhat rám 10 percet....
  • Tetsuo
    #1
    Csak annyit, hogy valójában Nagy-Britanniában a létező csomagkövetési funkció, nem mukodik.
    Vagyis az úton levo árut nem mutatja, csak ha depóban van vagy egy célállomáson, azt is néha rosszul.
    Sz@r az egész.