16
  • Tinman #16
    A cikk tényleg iszonyatosan megkésett. Minimum 1.5 éve találkoztunk először ezzel, azóta viszont nem telt el úgy hónap, hogy egyik-másik ügyfél ne szaladt volna bele. A csúcsot idén tavasszal-nyáron érte el, azóta jóval ritkábban találkozunk vele.

    Az eltávolítása után (az 5 perccel lehet sokat mondtam), mindig megnéztük merre járt a t. delikvens. A 13 éves kölyöktől kezdve egészen a 78 éves(!) ZRT. vezérigazgatóig bezárólag MIND kivétel nélkül pornó után kajtattak a neten.

    Említésre méltó, hogy egy esetben kizárólag állatos pornós linkek voltak az előzményekbe... azóta nem szívesen fogok kezek az illetővel :-/
  • Magiszter
    #15
    NOD32 vagy AVG van a gépemen már rég óta. Ilyen "fizessé" vírussal csak cégen belül meg ismerősöknél találkoztam akik IT guruként villognak de a vírusirtót nem telepítik fel a gépre mert "úgy se lesz vírusos". Hát lett.

    Egy USB-s windows/linux meg egy vírusirtó megoldja ezt a gondot is.
  • Rayden02
    #14
    Én még sosem találkoztam ilyennel szerencsére,2007 óta van netem,azóta Avast van a gépemen!
  • ADAMEX9
    #13
    Én is találkoztam már haver gépén ezzel, Windows asztal helyett már ez fogadott belépéskor. A megoldás az volt, hogy ha lehúzod a netet, akkor nem jön be. De mivel sehol nem találtam a fájlt ami okozza, ezért simán rendszer visszaállítást toltam 3 nappal azelőttre.
  • god25
    #12
    Az öcsémnek a linuxára is "jött" egy ilyesmi. A rendszerfigyelőből lehetett a folyamatot kilőni, bezárni nem engedte. Én meg szakadtam a röhögéstől. :P
  • Narxis
    #11
    Még van ilyen is: Link
  • Narxis
    #10
    Van ilyen vírus. Te csak a script verzióval találkoztál.
  • ProgServ
    #9
    Mégvalami...ez nem vírus. A vírus az tud szaporodni, és állományokat fertőz.
    Ez egy harmatgyenge idióta script.

    A hollandoknál ha jól tudom volt 4000 ilyen idióta aki fizetett is.
  • ProgServ
    #8
    Macbook Pro-m van.
    A válasz...sehogy.
    De énis beszoptam...valami képre teljesen véletlenül önszántamon kívül (:D) kattintottam, és paff bejött a police.hu oldala.
    Hogy menjek el az anyámba, fizessek 25 000Ft-ot..mertha kifizetem akkor a 8 évig tartó börtönt kiválthatom, és a benzinkúton tudok venni olyan kártyát amivel fizethetek. :D

    Hát mondom ez gyanús...netezgetek a neten és ilyet a pofámba vágnak meghogy zárolták a gépem? Meg titkosították? Na mondom Maaaargit..ez érdekes mert jogosultságot a gép nem kért, van tűzfalam és vírusírtóm is.

    Osz nézem a linket mégis miez a fos...ahha police.hu peeersze... csak így nézett ki,hogy police.hu.tökömbököm.baromság.akármi.com/faszagyerekvagyhabefizeted.html

    Tehát az akármi,com a domain..én nem a police.hu ahonnét ez a szemét jön.

    A szöveg is érdekes amit ír...mert nyomozás nélkl csak úgy paff jön a nínós bácsi és elvisz....ritkán szokott lenni, pláne indok nélkül. A szövegben az igeidőkkel és a ragozással sincs tisztában a kedves...feltehetően orosz szerző. Na meg a magyar jogreddel.

    Sebaj..mit okozott ez a borzalmas zároló titkosító vírus. Hát előszöris nem zárolt és nem titkosított semmit.
    Annyi történt, hogy a JS jólenne ha kihalna végre. Egy bug miatt berakta magát a kessssbe ez a fos, és akárhányszor elindítottam a böngészőt, ez jött be, sőt a böngészőt be se lehetett zárni, mert egy ablakot mindíg feldobott, hogy na mostfizess vagy jöna villogós maszkos bácsi.

    Na mondom..velem nem baszol ki, kényszerített kilépés...és jé...kilépett.
    Bementem a mappájába töröltem az előzményeket és a kesst.. újrindítottam a böngészőt, aztán a beállításokban töröltem az előzményeket... és paff minden működik mint rég..nem zárolt senki semmit, és a villigós bácsi se volt még itt.
  • galocza
    #7
    a magyar rendőrség is osztály?
    mert hofitól tudjuk, a munkás az osztály, a paraszt az meg ság, az értelmiség réteg. így a rendőrség 2. osztály, feltételezem elemi. 3. osztályba nem léphet.
  • Macropus Rufus
    #6
    pláne ha a magyar user az FBI és/vagy CIA logó alatt kapja meg a rizsát. :)
  • Szefmester
    #5
    Hát nem tudom... valahogy nehezen tudom elképzelni hogy a magyar hatóságok majd angolul küldjenek felszólítást, és azt csak online formában lehessen befizetni. Innentől kezdve pedig hamarabb fogok egy lemezes linux disztróról futtatni egy vírusirtót mintsem nekiálljak fizetni.
  • Cat #4
    Ezek szerint az első mondatot se olvastad el :D
  • Macropus Rufus
    #3
    :) azért arra kiváncsi vagyok, hogy miképpen képes egy ilyen program a root jogokat megszerezni... Ja bocsi: most olvasom, hogy engedély nélkül telepűlnek a dolgok. Engedély nélkül??? Akkor ez valami MS termék lészen. (az Apple rendszereit nem ismerem ennyire, de feltételezem ott sem csak úgy telepűlnek a dolgok.)
  • AgentKis
    #2
    Na jó, lehet, hogy csak 2 az a 4. De 2 tuti...
  • AgentKis
    #1
    Kicsikét megkésett hír. Már 4 éve is volt ilyen.
    Onnan a legegyszerűbb felismerni, hogy a magyar fordításról egy ötödikes is magabiztosan vágja, hogy nem magyar írta.