12
-
Candi #12 A Marson van már stadionunk? Niiincs? Hát az meg hogy lehet? Hmm, elgondolkodtató... -
ostoros #11 * 7 százalék. -
ostoros #10 Szerintem a 16000 ből 1200 az elég magas. Ha a pénzünk közel tíz százaléka nem minket szolgál, az elég gáz. -
ostoros #9 Végül is nem a szám a lényeg, hanem hogy mi mindenre fel lehetne használni. De túlzottan hülyék vagyunk. Amúgy egy India méretű állam költségvetéséhez mérten, feltételezem elenyésző egy űrprogram fenntartási költsége. -
Vol Jin #8 Az államadósság nem olyan, hogy fizeted a kamatokat és akkor marad az adósság. Kötvények vannak, amiknek lejárta van, és kamatostul fizeted vissza a tőkét is. Magyarán nem egy adósságunk van, hanem sok, és ezek rendszeresen lejárnak. Amiket úgy fizetünk ki, hogy felveszünk újakat. Egyébként, ha kamatosítani akarsz, jóval több lenne az 1 milliárdnál. 80 és 100 milliárd közötti az államadósságunk az átlagos kamatlábbal nézd meg, hogy mekkora annak az évi kamata. -
Cat #7 OFF
Haha, ennek többszöröse az összeg, de az se magas. A 2013-mas költségvetés kiadási oldala 16 376 milliárd forint (bevétel 15 325 milliárd forint), míg az adósságszolgálat 1200 milliárd forint (azaz valamivel több, mint 5 milliárd dollár) körül alakul. Ez nettó magas összeg, de érthetőbb, ha ezt egy háztartás költségvetésére fordítjuk le: a fizetésed 100e ft, ebből a lakáshitel törlesztésére 7e forint megy el. Ugye hogy máris más a leányzó fekvése? -
Whysper #6 Az az igazság még a Földi rendet nem teremtettük még és nem leszünk jó léti társadalom a földön addig álmodozhatunk csak a Marsról mert össze vissza nincs pénz erre nincs pénz arra stb. -
ostoros #5 Úgy értem az 1 milliárd csak a kamat, természetesen. -
ostoros #4 Hát ha igaz, Magyarország évente közel 1 milliárd dollárnyi államadósságot fizet ki. Abból azért elég jó kis űrprogramunk lehetne. -
Caro #3 Még ha ilyenre "herdálnánk" a pénzt... -
Macropus Rufus #2 nem értem én azokat ott. Pakisztán a másik fele. Éhheznek, kilóg a seggük a gatyából, de atombomba meg Mars misszió az kell...
okés mondjuk mi sem panaszkodhatunk, ha felesleges pénzherdálásról van szó :|
-
Pares #1 Marsra küldenek szondát, közben meg az utakon sem tudnak normálisan közlekedni.