26
 • Szefmester
  #26
  Egyszerre vagy fent ugyanabban a játékban, vagy banki vagy egyéb oldalon. Aztán ha jól tudom már figyelik a túlzott kockulást, azaz hogy ne legyél függő nem játszhatsz xy óránál többet. Ha meg azt látják hogy összességében többet tolsz különféle IP címekről ráadásként.. hát akkor biza elindul a kérdezősködés. Akkor is lebuksz ha a KSSN tulaja meghal..

  Mert ezek a számok a születési adataidból generálódnak azaz a név+kssn kombináció nem hamisítható (elvileg) így csak létező emberekét tudod használni.
 • AgentKis
  #25
  Azzal hogy buksz le?
 • AgentKis
  #24
  Én ugyanezt gondolom a számítástechnika oktatásról!
 • AgentKis
  #23
  Ha nem volnánk EU tagok, akkor már így lenne itt is. Az M$ az egész magyar politikai elitet meg tudta volna venni és ez mostanra sem változott. A tojásdobáló csávó meg koppány sorsára jutott volna...
 • AgentKis
  #22
  Látod ott bejött. Szerintem nem járt rosszul a "népen" kívül senki. Mire a nép rájön és úgy szavaz, hogy ez ne legyen (pláne, ha ott is a legkisebb rosszra próbálnak szavazni) addigra a megkenő és a megkent is betegre keresheti magát...
 • kvp
  #21
  Az RRN a magyar szemelyi szam megfeleloje, meg a kepzese is hasonlo (szuletesi datum, nem, stb.). Ez regen minden online tevekenyseghez kellett, de ma mar csak a fizetesi tranzakciokhoz, mivel egyszer egy chatszolgaltatotol elloptak a lakossag 70%-anak szemelyi adatait. Persze ezek a szamok nem cserelhetoek le, tehat valojaban tovabbra is el az osszes ellopott adat, csak tilos hasznalni. (3 ev borton ha elkapnak valakit) Hozzatennem, hogy rengeteg ilyen szamot (komplett listakat) arusitanak kinai weboldalak. Az activex-es komponens arra valo, hogy az RRN alapjan kapjon az ember egy session certificate-et vagy modernebb formaban az RRN-bol lesz egy ipin es abbol egy session certificate. Mellekhatasa az egesznek az, hogy a legtobb oldal masra is hasznalja az activex-et es mindezek melle erosen ie alapuak is, ami miatt nem lehet olyan konnyen megkerulni activex-et futtato mas bongeszokkel. A megoldas ugy nez ki az, hogy ujabban mindenki android alol hasznalja a netet, mivel ott nincs ilyen megkotes. Viszont lenyeges, hogy igy minden fontos tcp kapcsolat titkositott es el van latva egy egyedi azonositoval, tehat minden forum, minden jatek belepes, minden letoltott tartalom mogott van egy jol azonosithato szemelyi szam. A nemetek anno karra tetovaltak az azonositokat, a koreai neten a tcp kapcsolatokra kell hasonlot tenni. Aki azonositatlan, az pedig kulfoldi. A koreaiak 20-30%-a ezert kulfoldi allampolgarkent/kapcsolatkent regisztralodik a koreai halozatban.

  ps: A legtobb koreai e kereskedelmi oldal ugy nez ki, hogy toltsd le az alkalmazast es futtasd root jogokkal. Android alatt meg ugy, hogy toltsd le az alkalmazast es futtasd nem root jogokkal. Ezert van az, hogy sok tartalom a weben egyaltalan nincs jelen, mert desktop windows alatt is csak app-okon keresztul erhetoek el. Most meg jol keresztbe tett nekik a win32 api es a win32-es ie kidobasa a microsoft reszerol. (a teljes netes tartalmuk mehet a szemetbe) A kormanyzat egyebkent mar rajott, hogy rossz otlet volt, csak nem tudnak mit tenni, megsem mondhatjak a cegeknek, hogy azonnal alljanak at masra.
 • Szefmester
  #20
  Ha hamis KSSN-el nyomulsz és elkapnak akkor biza jönnek is érted mert ez kb olyan mintha hamis személyivel csináltatnál bankszámlát.
 • Tetsuo
  #19
  Át kéne venni toluk. :) Fo a biztonság!
 • lapaleves
  #18
  a cikk alapján én úgy értem ez minden bejelentkezős koreai szolgáltatásra (bank, játék, akármi) igaz.

  minden más országban sikerült az embereknek kigazdálkodni az összekuporgatott pénzből a multibrowser kompatibilitást mondjuk ebankhoz. nehéz volt, de sikerült.

  más kérdés, hogy kinézem belőlük, hogy minden értelmesebb fiatal valami fake 14 éves kislány id-jével nyomul.
 • Zoli007
  #17
  A probléma itt egy proprietáris technológia állami monopolizálása. Tessék megoldani nyitott szabványokkal, és kész.
 • fszrtkvltzttni
  #16
  Ez inkább olyan mintha törvénybe lenne foglalva, hogy egy üzlet se fogadhat el Paypal fizetési módot. Technikai támogatásra hivatkozni is hülyeség, hiszen ha meg lehetett oldani táblagépeknél és okostelefonoknál alkalmazással, akkor bármilyen böngészőre lehetne fejleszteni beépülőmodult.
 • Caro
  #15
  Az ActiveX egy förtelem, már itthon sem lehet vele találkozni (nekem nem sikerült az utóbbi 4-5 évben), nem mellesleg ez maga egy biztonsági rés...
  Nem tudom hogy ott miért okoz gondot átállni valami rendes rendszerre.
 • Vol Jin
  #14
  Active-X-re épül a rendszer, az meg csak IE-ben van.
 • asgh
  #13
  Szerintem nem sok ideig marad így ez a rendszer, mert maguk a cégek fogják követelni a kötelező IE használat eltörlését. Amint túlsúlyba kerülnek a mobil eszközök, amiknek nagyon kis százalékán van IE, úgy fognak háttérbe szorulni az IE-t követelő online vásárlások.
  Amúgy kiváncsi vagyok, melyik lobbistának sikerült elérnie, hogy activeX alapú legyen az azonosítás, ami már akkor is bukott technológia volt, amikor az MS kitalálta.
 • zola2000
  #12
  Nem mivel nem az a baj, hogy nem IEnek látja, hanem nem ActiveX ami egy zárt MS szabvány.

  Valaki jól megkent ott egy politikust.
 • CairoJack
  #11
  No látjátok ezt tipikusan az az eset, hogy nem tudni, hogy mikor és kit kent meg az adott cég, de ez a "befektetés" bejött...
 • Narxis
  #10
  leszarom
 • FunStyle
  #9
  És mi van akkor, ha valaki más böngészőt indít, majd megadja, hogy a User agent legyen olyan mint az Explorer-é? Sok bögésző támogatja ezt. (Másnak mutatja magát)
 • Cat #8
  Meg tudják oldani, csak a törvény kötelezi a cégeket arra, hogy kérjék el a KSSN-számot. A bejelentkezés és tanúsítás pedig csak Explorerrel lehetséges. Érthető?
 • Chrisx
  #7
  Ha a legtöbb országban meg tudják oldani a webes vásárlást az összes böngészővel, akkor Dél Koreában ez miért jelent problémát?
 • cipo000
  #6
  Ezzel csak az a gond, hogy IE re köteleznek, ami egy Microsoft termék, tehát ezzel köteleznek a Windows megvásárlására is, és ez az undorító. Ha mindez FF vagy Chrome vagy más ingyenes böngészővel lenne vagy legalább egy a kormány által fejlesztett fizetős böngészővel aminek a megvásárlásával a saját országod támogatod, akkor semmi kivetnivalót nem látnék benne, de így kibaszás a linux/mac-os/chrome-os userekkel, meg mindenkivel, pl cégekkel akik nem akarnak windowsra költeni. Netcaféban bankolni meg biztos nagyon biztonságos...
 • ostoros
  #5
  Ezzel mit akartál mondani?
 • Szefmester
  #4
  Meg arctalan habzó szájú fórum war rasszista témában. :)
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  Nincs is annyi netes adócsalás náluk :-)
 • Molnibalage
  #2
  Látom azt nem látod, hogy egy gazdasági törvényszerűség. Ok, akkor ha más böngészőt akarsz, akkor annak technikai támogatásának kiépítésének költségeit szerinted ki fizeti ki...? Hát a kedves user.

  Ezen felül úgy látom, hogy elkterülte figyelmedet azt, hogy csak bizonyos szolgáltatásokhoz kell ez. Böngészésre azt használsz, amit akarsz.

  Ennyi erővel háborodj fel azon, hogy sajnos n+1 oldal nem fogad el Paypal fizetési módod, ami elképesztő szivatásként élek meg.
 • Narxis
  #1
  Eléggé undorító egy helyzet és ugyanezt mondanám ha Firefox-ról vagy Chrome-ról lenne a szó. Nekem ne írja elő senki, hogy milyen szoftvert használjak pl. OTTHON.