Bill Gates: nem az internet fogja megmenteni a világot

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cigány kultúrát a helyén kellene kezelni! Mondjuk Indiában. :-)
+1

Oké, akkor menj el Libiába vagy Dzsibutiba vagy Algériába aztán élj ott, bánom is én, ha szerinted az ott a kánaán európához képest akkor menj és élj ott, nem kell itt verned a nyálad. Valahogy mégsem látom hogy az európaiak tömegével vándorolnának ki a csoró arab országokba...

"ha pl egy millióval több gyerek lenne" akkor 1 millióval több munkanélküli lenne... Termelõ ipar nélkül továbbra is ugyanazt a pénzmennyiséget osztod szét csak egyre többfelé. Logika, logika...

Amúgy a határ lezárásban én is reménykedem, de lehet, hogy már késõ. A már bent lévõk leszaporodják az Európai kultúrát. Az oroszok persze megússzák, de mi szerintem nem fogjuk.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Az a baj a multikultival, hogy amelyik kultúra fejlett már annyira, hogy tudjanak az emberek egymás mellett élni, annak tagjai jól megvannak saját környezetükben.
Viszont akik vándorolnak, azok meg viszik magukkal a maguk primitív, élhetetlen kultúráját.
Le kell zárni a kulturális határokat és csak azokat átengedni, akik be tudnak vagy hajlandóak beilleszkedni.
Én is pontosan errõl beszélek. A magyar társadalom szaporodásának hiányáról. A cigányok NEM a magyar társadalom. Õk mások. A magyarnak kellene szaporodnia, a cigányokkal pedig kezdeni kell valamit. Talán exportáljuk õket nyugat Európába.

Már megbocsáss de az nem éhezés, hogy közben azért mindenkinek jut annyi kaja, hogy szaporodjon kb úgy mint a nyulak. Az állatok is akkor szaporodnak el mikor bõséggel van kaja.

Magyarországon a kevés gyerek már most problémákat okoz, de ehhez kicsit másképp kellene gondolkodnod, ha pl egy millióval több gyerek lenne, több tanárra, élelemre, ruhára stb... lenne szükség. Nagy valószínûség szerint igen jótékonyan hatna a foglalkoztatási adatokra. Olyanokról nem is szólva, hogy biztonságban lenne a nyugdíjad mert valószínûleg 30 év múlva is lesz itthon PÉK aki megsüti a kenyeret és befizeti a járulékot amiben, hogy õszinte legyek most nem vagyok egészen biztos.

Egy korosodó társadalom a multiknak sem vonzó elõbb utóbb nem fognak találni elég munkást, és egyszerûen nem is jönnek ide fokozva ezzel a munkanélküliséget.

Én sem a cigányokról beszélek hanem a Magyarokról. Ugyanis nekik/nekünk kellene több gyermeket vállalni.

"te jobban szeretnéd ha nem 10 millióan élnének ekkora területen hanem mondjuk 80 millióan mint Indiában?"

Dél-Koreában ötször annyian élnek ugyanekkora területen. Ne mond, hogy a világ elmaradott része.

5-10 év és az európai határok le lesznek zárva, ez ügyben ne aggodj. Sõt a hazatoloncálások is meg fognak indulni. Nézd meg itthon milyen erõs lett a Jobbik. Ugyanezek a folyamatok elindultak a többi európai országban is, a liberális multikulti pártok a béka segge alatt, a németeknél is buktak egy óriásit. Lassan mindegyik európai ország belátja hogy olyan népekkel nem lehet multikultit játszani akik nem akarnak beilleszkedni.

na ne mond? Mond csak beszéltél te már borsod megyei tanárokkal, védõnõkkel? Nem hiszem... Jártál te már vidéken szülészeten? Teli van 14 éves terhes cigánylányokkal... Csak errõl a média nem beszél. Ebbõl irtozatosan nagy gáz lesz, kelet magyarországon az alsó tagozatosak fele már roma, de nem ez a baj, hanem amilyen szülõi háttérrel illetve mentalitással érkeznek...

A szaporodáshoz szükséges minimum kaja meg a normális életszinvonal koránt sincs egysúlyban. Ezért nem ellentmondás.
Az éhezés meg az éhhalál nagyon nem ugyanaz, az a gond hogy kevered a szezont...

Magyarországon meg a kevés gyerek semmi problémát nem okozna. De tényleg miféle problémát okozna, erre kiváncsi vagyok? Mert a mezõgazdaság gépesítve van, tehát kevesebb ember képes ellátni többet, az ipar gépesítve van ugyanez a helyzet.

Magyarországon egy nagy gond van, hogy a gyerekek többsége már cigány az ovodától kezdõdõen. Nagy ez egy k.rva nagy gond, mert õk semmihez sem értenek, többségük számolni sem tud, ráadásul fogyatékos is mert apuka összefeküdt a lányával...

Tévedsz. Az Európai hozzáállás pontosan az Európai kultúra megszûnéséhez vezet el. Majd az itt lakó indiaiak csinálnak gyereket helyettünk. És akkor majd itt is az lesz, hogy a muzulmánok a hindikkel háborúznak. A maradék "fehérek" pedig csak kapkodják majd a fejüket.

Túl sok filmet nézel. A családon belüli erõszak jóllehet gyakori, de nem általános jelenség.

Ez meg nem igaz, lásd magyarországi cigányság. Kulturális kérdés ez. Még egy 50 éve nem volt ciki nagycsaládosnak lenni, most ha dolgozni akarsz 1-nél többet már rizikós bevállalni mert nem jó szemmel nézik a munkaadók és elõnyben részesítik a gyerek nélkülieket. Ennyiben jó a mostani kormány, hogy az intézkedései pontosan oda mutatnak, hogy helyzetbe hozzák azokat akiknek jobbak az anyagi lehetõségeik és vallanák is a gyerekeket. Szóval hál isten nem vagyok egyedül ezzel a szemlélettel.

Háború = Éhínség
Ebben a két szóban benne van minden magyarázat a népességvándorlásra.
Valahogy annyi kaja mégis van, hogy szaporodjanak. Nem ellentmondás ez? Ha éhezés van akkor miért nem csökken a lakosság? Amúgy én sem tartom szerencsének, hogy ennyien vannak, de az egy természetes következménye annak, hogy ott a család az egyetlen biztos támaszod. Az a másik véglet ami itt is Magyarországon megy itt meg már annyira kevés ami ha nem is most de elõbb utóbb igen komoly problémákat fog okozni. És amúgy hány százalékuk vándorol el?

Molnibalage
Az ilyen dumán fetrengek a röhögéstõl. A különbség annyi, hogy akkor még óvszerre sem telt meg nem volt hormonális és számtlan más fogamzásgátlási módszer sem. Hogyhogynem akik számára ez elérhetõ, ott egybõl kevesebb gyerek születik...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hogyne lenne. Ó egek te hol élsz egy párhuzamos univerzumban???
Azokban az arab országokban ahol nincs olaj (vagy nem felkapott turisztikai célpont) óriási az éhezés és a szegénység.
Szerinted az un. arab tavasz minek köszönhetõen tört ki? Ezek az országok tele vannak fiatalokkal (a nagy gyerekvállalási kedv miatt), viszont nincs munka, nincs kaja, nincs jövõkép, nincs semmi.

Nem véletlen hogy az arabok csak úgy özönlönek be európába (egyre több gondot okozva). Vagy mit gondolsz miért van az hogy elmész bécsbe tele van arabbal, elmész németbe tele van törökkel, elmész franciába tele van arabbal (náluk gyakorlatilag már a foci válogatottban sincs fehér ember), elmész angliába teli van arabbal meg indiaival meg pakisztánival??? Nyilván mert olyan k.rva jó ám otthon az élet azért vándorol mindegyik több ezer kilométert...

Ez szimpla evoluciós alkalmazkodás. Megnõtt az élethossz, lecsökkent a gyerekszám mivel nincs szükség annyi gyerekre.

Ez nem értékválság, egyszerüen értelmetlen tevékenység teleszarni az országot gyerekkel mikor nincs rájuk szükség. Vagy te jobban szeretnéd ha nem 10 millióan élnének ekkora területen hanem mondjuk 80 millióan mint indiában? Lenne sok értelme 70 millió éhezõnek, amikor a mostani 10 millió is alig tud elhelyezkedni...

Konkrétan nézd már meg mennyi gyerek születik Magyarországon. Ez öcsém értékválság, még a háborúban is többet szültek. Nehogy már most nehezebb legyen a helyzet. A különbség annyi, hogy akkor a család volt a legfontosabb most meg nem.

Nem mond már nekem, hogy a törököknél vagy az arab világban éhezés van. Indiában is csak szaporodnak annyira nincsen kaja. Mivel meg one Európai mércével nézve rendõrség, és szociális rendszer ugyan a családodon kívül kire támaszkodhatsz? Nagyon racionális az õ szaporodásuk érdekes az senkinek nem fáj, hogy az Amerikaiak szétfogyasztják a bolygót (meg mondjuk a gazdagabb Európaiak is).

zola2000
Egy európai/délázsiai gazdag országban miért várna csak szenvedés a gyerekekre? Mert ott (itt) van lassan kevesebb mint egy gyerek/nõ arány.

A

zola2000
Szerintem azt kellene megvizsgálni, hogy mi az oka annak, hogy azok a jól menõ-fejlett országok, ahol észak európaiak/délkelet ázsiaiak élnek (ha nem pusztított kommunizmus vagy hasonló), míg mások országai miért nem tudnak fejlõdni.

Ilyen szempontból érdekes, hogy az arab országok legalább akkor jól mennek, ha van jól eladható nyersanyag pl olaj, míg egy afrikai országon általában az sem segít, illetve a DAK még úgy ahogy megy.

Nem szeretem az ilyen általánosítást, de érdekes dolgok ezek.

A

Molnibalage
Értékválság az, hogy nem baszod teli gyerekkel a világot, akikre csak szenvedés vár? A tudatos családtervezés értékválság? Hát öcsém, eszemfaszom megáll...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gates eddig se volt gonosz. Csak béna, de ez más kérdés. 😄 Nézzetek meg pár interjút mikor Jobbsal vitázik. Gates nem igazán ellenséges. Pár hónapja volt egy kiírása...nem tudom még tart-e, az volt a célja, hogy olyan WC-t fejlesszenek ki amihez nem kell víz, és 10 centbõl megoldható az egyszeri...használat.
Pár millió dolcsival jutalmazza aki ezt összehozza. és nem lehet persze környezetkárosító hatású.

Úgy gondolom õ az egyik olyan ember aki tudja mit tegyen a pénzével, és megpróbálja jóra felhasználni.
"ellenben a nagy család biztosíték arra, hogy öreg korodban is lesz mit enned"

Igen? Még véletlenül sem fognak ám agyonverni a gyerekek és elásni, á nem, miután az apjuk egész életükben verte, megerõszakolta õket meg éheztek majd biztos el fogják látni az apjukat amikor az a tisztes életben megöregszik...

Amugy feltenném neked a nagy kérdést: mibõl fog téged az az 5-6 gyerek etetni amikor nekik sincs meg a napi kajájuk? Ja megvan majd õk is csinálnak 5-6 gyereket fejenként, ekkor már lesztek vagy 30-an és akkor majd jól lesz ennivaló, igaz hármotóknak sem jutott. Oh wait...

Ez csak magyarországon müködik mert itt alanyi jogon jár a segély mig a munka alkotmányellenes. De itt sem sokáig müködik már mert nincs mibõl, a fehérek meg ma még csak áramot vezetnek a kerítésbe meg fagyállót a hordóba, holnap meg már fegyveres örökkel fognak járnak és szögesdrótos betonfalak mögött lakni.

"Vond le a hosszútávú következtetéseket, hogy melyik életforma a fenntarthatóbb"
Az európai ez nem nagy kunszt.

Azert billi batyo mondott olyat is hogy ra lehetne bizni a nepesseg megtizedeleset.
Steve Jobs egy fasiszta barom volt ruhelte mindenki mint a szart.
Az alapitvanyozas meg egy nagyon jol profitalo dolog nem veletlneul csinaljak a rotchild-ek meg a ro-fuck-ellerek is vagy soros "baratunk" .
Iszonyat penzeket lehet atfeheriteni vele.
Mint ahogy hamarosan mi sem tudjuk kitermelni a nyugdíjasaik mostani életszínvonalának tartásához szükséges erõforrásokat. Mondhatják majd, hogy jaj de hát õ egész életét végig dolgozta neki az jár. Persze járna csak épp a török vendégmunkás pék cseszik majd olcsóbban kenyeret sütni. De ez már megint más téma.

Te másról beszélsz. A nyugati világban meggyõzõdésem szerint értékválság van. Itt nem a család a fontos hanem a profit, a karrier, a minél több nö és vagy férfi megfektetése, a fogyasztás, és a saját magam igényeinek maximális kielégítése. Még a csóringer országokban nem gondolkodnak ezeken illetve nem is annyira fontosak, ellenben a nagy család biztosíték arra, hogy öreg korodban is lesz mit enned, hogy ha baj van megvédenek stb.. stb.. Ha ott élnék bizonyára nekem is lenne vagy 5 - 6 gyerekem.

Vond le a hosszútávú következtetéseket, hogy melyik életforma a fenntarthatóbb.

és még nem beszéltem a munkanélküliség és az automatizálás kapcsolatáról, ami talán még 4 milliárd földlakónál is világválságot okoz hosszútávon, most képzeld el 8+ milliárddal
ja de van egy-két olyan dolog is, hogy multikulti és népvándorlás és beilleszkedni képtelen megélhetési bûnözõ... az északi országokban például a többszörösére nõtt a nemi erõszakok száma, fõleg azok az esetek miatt amikor afrikai és ázsiai erõszakol fehér nõt... ha nem hiszed nézz utána... az éhezõknek általában nincs veszteni valója, a börtönben meg 3-szori étkezés van amúgyis, a népesség meg lassan 8 milliárd lesz a világon, vond le a következtetéseket...
Molnibalage
Túl sok pénz túl sok embernek. Dollármilliárdosként sem telne erre. Kínában 15-20 év múlva durván csökkenni fog a népesség. India az, ami nõ.

A nagy népesség önmagában nem probléma, amíg az egy fõre esõ erõforrás felhasználás alacsony. Nem igaz, hogy ez nem esik le. Az USA lakossága lehet, hogy "csak" ~300M, de olyan mértéktelen módon fogyasztanak, hogy ez a 300 M sokszorosan többet fogyaszt, mint Afrika és talán egy másik kontinens együttesen...

Az hogy BG ebbe az irányba "nõtt fel" a feleségének Melindának köszönhetõ. Én is egyetértek nagyon szép eszme az egész, DE ha mindenkit megmentünk akkor csak elõsegítjük a demográfiai robbanást, ami már amúgy is folyamatban van, de ennél sokkal gyorsabb lenne a tempója. A kérdés inkább az, hogy feléljük-e a bolygót és ha igen, akkor hány év alatt, illetve van-e esély arra, hogy nem lakjuk le teljesen, hanem harmóniában tudunk élni az anyatermészet maradékával (mert mezõgazdaságra mindig is szükség lesz). Az én tippem az, hogy magunk alatt vágjuk le a faágat és majd jót káromkodunk amikor letörik... vagyis az emberiség kipusztul... hogy atomháború vagy egy óriási természeti katasztrófa adja az utolsó lökést az olyan mindegy.
Én ha dollármilliárdos lennék, egy dologra adnék pénzt: minden kínai vagy indiai nõ kapna 100 dolcsit arra a hónapra, amikor nem esett teherbe.
Szerintem egy kicsit rosszul látjátok a dolgot, amikor azt gondoljátok, hogy Bill Gates tegnap még egy vérengzõ fenevad volt, ma meg egy angyal. Bill Gates már több mit 10 éve folyamatosan azon dolgozik, hogy másokon segítsen. Nem csak az újságok kedvéért ad adományokat. Azért van saját alapítványa, mert ha pl odaadom a vöröskeresztnek a pénzem, hogy afrikaiakat támogasson, akkor a pénz valószínüleg egy afrikai fegyveres kalóz csoport számláját fogja gyarapítani. Nem könnyû segíteni a szegényeken.
Amúgy a Steve Jobs életének fõ célja az volt, hogy kinyírjon konkurens cégeket, pl Google. Steve Jobs azt mondta, hogy nem számít, az se, ha az összes pénzét rá kell költenie a háborúra, akkor is kinyírja a Google céget.

Azt hiszem elég nagy a különbség.
Nem tudom ennél jobban hova ugorhatna a népesség. Amúgy nagyon úgy tûnik, hogy ott lesznek demográfiai válságok ahol viszonylagos jólét illetve jólét van. Ha az embernek van mire költeni a lovéját valahogy nem lesz annyira fontos, hogy családja legyen.

Jól látod. Két élû dolog ez a humanitárius tevékenység.
Magnum PI
Én úgy tudom, hogy Mark 2010-ben felajánlotta a vagyona felét jótékonysági célra. Nem tudom, hogy ez meg is valósult-e de ha igen, akkor az nem kis összeg.

Magnum PI
Az a baj hogy Indiában vagy Afrikában ha sikerülne megoldani, hogy minden ember vizet és élelmet szerezzen, akkor megugrana a népesség és ismét éhezés és vízhiány lenne.

Márk sem pénzéhes, csak még fiatal. Ha elég sokáig talpon marad a cége, amíg megöregszik, és elég sok helyen jár majd, ahol szörnyûbb dolgokat is láthat, mint az internet nélküliség, akkor bizos megváltozik nála is a fontossági sorrend. De azért gondoljunk bele, ha Bill nem lett volna pénzéhes és nem halmoz fel akkora vagyont, akkor most nem tudna olyan jószívûen adakozni. <#eljen>
Jó arc lett így öreg korára. Nagyon úgy néz ki fel is "nõtt" ahhoz, hogy ilyen sok pénze és ezáltal hatalma legyen.

Afrikában elõször a fejekben kell rendet tenni.
De azért a Windows-t nem bocsájtjuk ám meg ettõl még! 😄
Nocsak, az "õsellenségbõl" milyen jó arc lett. 😉 100%-ban egyet tudok érteni Bill Gates-szel.
Teljesen igaza van, de ha az ember nem tok hulye vagy penzehes paje#&os mint cukorkhegyi akkor magatol is rajon erre...
laca103
A nem is olyan sok éve, a közéletben elterjedt démonikus, a gonosz Microsoft még gonoszabb vezéreként szereplõ, önzõ multimilliárdos Bill Gates imázs láthatóan darabokra hullik 😊

Személy szerint osztom amit mond az öreg. Kit érdekel a net, ha nincsen tiszta víz a házban? Az persze más ha infrastruktúrálisan elérhetõvé tesszük ingyen a közkönyvtárakban az internetet, hisz gyakorlatilag olcsóbb egy net-"tárat" létrehozni, mint egy könyvtárat összegyûjteni.

Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?

← ElőzőOldal 2 / 2