97
-
dyra #57 Ne személyeskedj. A lényeg, hogy nincs annyi Német és Angol amennyi kellene, hogy fent tudják tartani magukat ilyen szinten. Gyanítom ott is keveset szülnek a nők. Ami valami miatt csak van. De hagyjuk. További szép napot. -
#56 Istenem, a szokásos balfasz érv. És, ha elmenne minden bevándorló, akkor szeritned azok miből élnének te zseni...? -
#55 Hát itt sikerült akkora baromságot benyögnöd, hogy csoda hogy nem szakadt rád az ég...
Ilyen "gyáva" emberek mentek át az Újvilágba és hozták létre azt, amit.
Ha már ekkora szád van, akkor várom a terveket tőled, hogy hogyan lehetne az utolsó embereig kibaszni a teljes jelenlegi politikai garnitúrát, mert amíg ezek itt vannak, addig nagy változás nem lesz.
Egy 20+ éves bevándorló, akinek oktatási háttere 0 abból hogyan lenne orvos te zseni? Azért jön, hogy majd a gyerekének sokkal jobb legyen nekik csak simán jobb vagy nem is jobb, mert csontig ledolgozzák magukat... -
dyra #54 Nem értem minek személyeskedsz. Leírtam egy folyamatot. A szegény országokban a család a legfőbb támasz. Mivel se normális szociális rendszer se normális rendőrség. Kaja van meg szegénység nagy. Szaporodnak mint a nyulak. Európa meg nem szaporodik minek következménye, hogy az istenített Németországod vagy Angliád KB 1 hónap alatt földre rogyna ha onnan kivennéd a bevándorlókat és a vendégmunkásokat akiknek köszönhetően vannak tudják tartani és fokozni a szintet. Ha 1 millával több a gyerek akkor nem ugyanannyi pénz kerül szétosztásra mivel több lesz az előállított produktum mivel több embernek kell előállítani magyarul, hogy értsd több kenyér kell például. Vagyis többet kell TERMELNI! Nem nyaklóra kell szaporodni persze, de azért ennél bizonyosan több kellene ráadásnak sokkal. Ehhez pedig szemléletváltás kell, hogy pl a nők ne 40 évesen szenvedjenek az első gyerek legyártásával mikor már öregek, és mindenféle kezeléssel meg drága hokusz pokusszal tudjanak csak szülni. Hanem egy gyerekbarát társadalom kialakításával elérni, hogy akár az egyetem mellet lehessen már gyereke valakinek, hogy még fiatal korában mikor rágenerálódás is sokkal jobb tudjon szülni. Ehhez pedig család centrikus gondolkodás kell nem olyan, hogy fontosabb a karrier, a pénz a lakás, az új utak az új plázák, az új szórakozási baromságok. Egy olyan, hogy az a legfontosabb, hogy meglegyen egy egészséges szint ami garantálja az ország hosszútávú működését. Ennyit mondtam.
-
ostoros #53 Az a baj, hogy menekülnek, ahelyett, hogy ott helyben próbálnának meg segíteni a saját sorsukon. A gyáva meghunyászkodó ember az aki inkább elmenekül. Márpedig az ilyeneknek sehol sem lesz igazán jó. Európában is inkább a gyerekeik azok, akikből orvosok lesznek, nem a bevándorló szülőkből. -
torreadorz #52 Ez már komplexebb téma. -
#51 Milyen? 10%. Ja, és nagyon visszavettek az arcból mióta bent vannak a parlamentben, de ettől még most is képesek ordas baromságok mellé állni... -
M2 #50 Határokat le kellene zárni, de közben a határ menti országokban (Törökország, Afrika északi része) felgyorsítani a kulturális fejlődést, így a szerencsétlen menekülőknek is lenne egy letelepedési helye. -
ostoros #49 Hát lehet, de ahogy te is említetted a kelet-magyarországi helyzetet, ott nem tudom mit lehetne kezdeni? -
torreadorz #48 A bent lévők még kezelhetőek, mert ha nincs utánpotlás előbb utobb be fognak illeszkedni. Csak amig ez egy nagy átjáróház addig nem -
M2 #47 A cigány kultúrát a helyén kellene kezelni! Mondjuk Indiában. :-) -
torreadorz #46 +1 -
torreadorz #45 Oké, akkor menj el Libiába vagy Dzsibutiba vagy Algériába aztán élj ott, bánom is én, ha szerinted az ott a kánaán európához képest akkor menj és élj ott, nem kell itt verned a nyálad. Valahogy mégsem látom hogy az európaiak tömegével vándorolnának ki a csoró arab országokba...
"ha pl egy millióval több gyerek lenne" akkor 1 millióval több munkanélküli lenne... Termelő ipar nélkül továbbra is ugyanazt a pénzmennyiséget osztod szét csak egyre többfelé. Logika, logika... -
ostoros #44 Amúgy a határ lezárásban én is reménykedem, de lehet, hogy már késő. A már bent lévők leszaporodják az Európai kultúrát. Az oroszok persze megússzák, de mi szerintem nem fogjuk. -
M2 #43 Az a baj a multikultival, hogy amelyik kultúra fejlett már annyira, hogy tudjanak az emberek egymás mellett élni, annak tagjai jól megvannak saját környezetükben.
Viszont akik vándorolnak, azok meg viszik magukkal a maguk primitív, élhetetlen kultúráját.
Le kell zárni a kulturális határokat és csak azokat átengedni, akik be tudnak vagy hajlandóak beilleszkedni. -
ostoros #42 Én is pontosan erről beszélek. A magyar társadalom szaporodásának hiányáról. A cigányok NEM a magyar társadalom. Ők mások. A magyarnak kellene szaporodnia, a cigányokkal pedig kezdeni kell valamit. Talán exportáljuk őket nyugat Európába. -
dyra #41 Már megbocsáss de az nem éhezés, hogy közben azért mindenkinek jut annyi kaja, hogy szaporodjon kb úgy mint a nyulak. Az állatok is akkor szaporodnak el mikor bőséggel van kaja.
Magyarországon a kevés gyerek már most problémákat okoz, de ehhez kicsit másképp kellene gondolkodnod, ha pl egy millióval több gyerek lenne, több tanárra, élelemre, ruhára stb... lenne szükség. Nagy valószínűség szerint igen jótékonyan hatna a foglalkoztatási adatokra. Olyanokról nem is szólva, hogy biztonságban lenne a nyugdíjad mert valószínűleg 30 év múlva is lesz itthon PÉK aki megsüti a kenyeret és befizeti a járulékot amiben, hogy őszinte legyek most nem vagyok egészen biztos.
Egy korosodó társadalom a multiknak sem vonzó előbb utóbb nem fognak találni elég munkást, és egyszerűen nem is jönnek ide fokozva ezzel a munkanélküliséget.
Én sem a cigányokról beszélek hanem a Magyarokról. Ugyanis nekik/nekünk kellene több gyermeket vállalni. -
ostoros #40 "te jobban szeretnéd ha nem 10 millióan élnének ekkora területen hanem mondjuk 80 millióan mint Indiában?"
Dél-Koreában ötször annyian élnek ugyanekkora területen. Ne mond, hogy a világ elmaradott része. -
torreadorz #39 5-10 év és az európai határok le lesznek zárva, ez ügyben ne aggodj. Sőt a hazatoloncálások is meg fognak indulni. Nézd meg itthon milyen erős lett a Jobbik. Ugyanezek a folyamatok elindultak a többi európai országban is, a liberális multikulti pártok a béka segge alatt, a németeknél is buktak egy óriásit. Lassan mindegyik európai ország belátja hogy olyan népekkel nem lehet multikultit játszani akik nem akarnak beilleszkedni. -
torreadorz #38 na ne mond? Mond csak beszéltél te már borsod megyei tanárokkal, védőnőkkel? Nem hiszem... Jártál te már vidéken szülészeten? Teli van 14 éves terhes cigánylányokkal... Csak erről a média nem beszél. Ebből irtozatosan nagy gáz lesz, kelet magyarországon az alsó tagozatosak fele már roma, de nem ez a baj, hanem amilyen szülői háttérrel illetve mentalitással érkeznek... -
torreadorz #37 A szaporodáshoz szükséges minimum kaja meg a normális életszinvonal koránt sincs egysúlyban. Ezért nem ellentmondás.
Az éhezés meg az éhhalál nagyon nem ugyanaz, az a gond hogy kevered a szezont...
Magyarországon meg a kevés gyerek semmi problémát nem okozna. De tényleg miféle problémát okozna, erre kiváncsi vagyok? Mert a mezőgazdaság gépesítve van, tehát kevesebb ember képes ellátni többet, az ipar gépesítve van ugyanez a helyzet.
Magyarországon egy nagy gond van, hogy a gyerekek többsége már cigány az ovodától kezdődően. Nagy ez egy k.rva nagy gond, mert ők semmihez sem értenek, többségük számolni sem tud, ráadásul fogyatékos is mert apuka összefeküdt a lányával... -
ostoros #36 Tévedsz. Az Európai hozzáállás pontosan az Európai kultúra megszűnéséhez vezet el. Majd az itt lakó indiaiak csinálnak gyereket helyettünk. És akkor majd itt is az lesz, hogy a muzulmánok a hindikkel háborúznak. A maradék "fehérek" pedig csak kapkodják majd a fejüket. -
ostoros #35 Túl sok filmet nézel. A családon belüli erőszak jóllehet gyakori, de nem általános jelenség. -
dyra #34 Ez meg nem igaz, lásd magyarországi cigányság. Kulturális kérdés ez. Még egy 50 éve nem volt ciki nagycsaládosnak lenni, most ha dolgozni akarsz 1-nél többet már rizikós bevállalni mert nem jó szemmel nézik a munkaadók és előnyben részesítik a gyerek nélkülieket. Ennyiben jó a mostani kormány, hogy az intézkedései pontosan oda mutatnak, hogy helyzetbe hozzák azokat akiknek jobbak az anyagi lehetőségeik és vallanák is a gyerekeket. Szóval hál isten nem vagyok egyedül ezzel a szemlélettel. -
scagnetti #33 Háború = Éhínség
Ebben a két szóban benne van minden magyarázat a népességvándorlásra. -
dyra #32 Valahogy annyi kaja mégis van, hogy szaporodjanak. Nem ellentmondás ez? Ha éhezés van akkor miért nem csökken a lakosság? Amúgy én sem tartom szerencsének, hogy ennyien vannak, de az egy természetes következménye annak, hogy ott a család az egyetlen biztos támaszod. Az a másik véglet ami itt is Magyarországon megy itt meg már annyira kevés ami ha nem is most de előbb utóbb igen komoly problémákat fog okozni. És amúgy hány százalékuk vándorol el? -
#31 Az ilyen dumán fetrengek a röhögéstől. A különbség annyi, hogy akkor még óvszerre sem telt meg nem volt hormonális és számtlan más fogamzásgátlási módszer sem. Hogyhogynem akik számára ez elérhető, ott egyből kevesebb gyerek születik... -
torreadorz #30 Hogyne lenne. Ó egek te hol élsz egy párhuzamos univerzumban???
Azokban az arab országokban ahol nincs olaj (vagy nem felkapott turisztikai célpont) óriási az éhezés és a szegénység.
Szerinted az un. arab tavasz minek köszönhetően tört ki? Ezek az országok tele vannak fiatalokkal (a nagy gyerekvállalási kedv miatt), viszont nincs munka, nincs kaja, nincs jövőkép, nincs semmi.
Nem véletlen hogy az arabok csak úgy özönlönek be európába (egyre több gondot okozva). Vagy mit gondolsz miért van az hogy elmész bécsbe tele van arabbal, elmész németbe tele van törökkel, elmész franciába tele van arabbal (náluk gyakorlatilag már a foci válogatottban sincs fehér ember), elmész angliába teli van arabbal meg indiaival meg pakisztánival??? Nyilván mert olyan k.rva jó ám otthon az élet azért vándorol mindegyik több ezer kilométert... -
torreadorz #29 Ez szimpla evoluciós alkalmazkodás. Megnőtt az élethossz, lecsökkent a gyerekszám mivel nincs szükség annyi gyerekre.
Ez nem értékválság, egyszerüen értelmetlen tevékenység teleszarni az országot gyerekkel mikor nincs rájuk szükség. Vagy te jobban szeretnéd ha nem 10 millióan élnének ekkora területen hanem mondjuk 80 millióan mint indiában? Lenne sok értelme 70 millió éhezőnek, amikor a mostani 10 millió is alig tud elhelyezkedni... -
dyra #28 Konkrétan nézd már meg mennyi gyerek születik Magyarországon. Ez öcsém értékválság, még a háborúban is többet szültek. Nehogy már most nehezebb legyen a helyzet. A különbség annyi, hogy akkor a család volt a legfontosabb most meg nem. -
dyra #27 Nem mond már nekem, hogy a törököknél vagy az arab világban éhezés van. Indiában is csak szaporodnak annyira nincsen kaja. Mivel meg one Európai mércével nézve rendőrség, és szociális rendszer ugyan a családodon kívül kire támaszkodhatsz? Nagyon racionális az ő szaporodásuk érdekes az senkinek nem fáj, hogy az Amerikaiak szétfogyasztják a bolygót (meg mondjuk a gazdagabb Európaiak is). -
#26 Egy európai/délázsiai gazdag országban miért várna csak szenvedés a gyerekekre? Mert ott (itt) van lassan kevesebb mint egy gyerek/nő arány. -
#25 Szerintem azt kellene megvizsgálni, hogy mi az oka annak, hogy azok a jól menő-fejlett országok, ahol észak európaiak/délkelet ázsiaiak élnek (ha nem pusztított kommunizmus vagy hasonló), míg mások országai miért nem tudnak fejlődni.
Ilyen szempontból érdekes, hogy az arab országok legalább akkor jól mennek, ha van jól eladható nyersanyag pl olaj, míg egy afrikai országon általában az sem segít, illetve a DAK még úgy ahogy megy.
Nem szeretem az ilyen általánosítást, de érdekes dolgok ezek. -
#24 Értékválság az, hogy nem baszod teli gyerekkel a világot, akikre csak szenvedés vár? A tudatos családtervezés értékválság? Hát öcsém, eszemfaszom megáll... -
ProgServ #23 Gates eddig se volt gonosz. Csak béna, de ez más kérdés. :D Nézzetek meg pár interjút mikor Jobbsal vitázik. Gates nem igazán ellenséges. Pár hónapja volt egy kiírása...nem tudom még tart-e, az volt a célja, hogy olyan WC-t fejlesszenek ki amihez nem kell víz, és 10 centből megoldható az egyszeri...használat.
Pár millió dolcsival jutalmazza aki ezt összehozza. és nem lehet persze környezetkárosító hatású.
Úgy gondolom ő az egyik olyan ember aki tudja mit tegyen a pénzével, és megpróbálja jóra felhasználni. -
torreadorz #22 "ellenben a nagy család biztosíték arra, hogy öreg korodban is lesz mit enned"
Igen? Még véletlenül sem fognak ám agyonverni a gyerekek és elásni, á nem, miután az apjuk egész életükben verte, megerőszakolta őket meg éheztek majd biztos el fogják látni az apjukat amikor az a tisztes életben megöregszik...
Amugy feltenném neked a nagy kérdést: miből fog téged az az 5-6 gyerek etetni amikor nekik sincs meg a napi kajájuk? Ja megvan majd ők is csinálnak 5-6 gyereket fejenként, ekkor már lesztek vagy 30-an és akkor majd jól lesz ennivaló, igaz hármotóknak sem jutott. Oh wait...
Ez csak magyarországon müködik mert itt alanyi jogon jár a segély mig a munka alkotmányellenes. De itt sem sokáig müködik már mert nincs miből, a fehérek meg ma még csak áramot vezetnek a kerítésbe meg fagyállót a hordóba, holnap meg már fegyveres örökkel fognak járnak és szögesdrótos betonfalak mögött lakni.
"Vond le a hosszútávú következtetéseket, hogy melyik életforma a fenntarthatóbb"
Az európai ez nem nagy kunszt. -
ugh #21 Azert billi batyo mondott olyat is hogy ra lehetne bizni a nepesseg megtizedeleset.
Steve Jobs egy fasiszta barom volt ruhelte mindenki mint a szart.
Az alapitvanyozas meg egy nagyon jol profitalo dolog nem veletlneul csinaljak a rotchild-ek meg a ro-fuck-ellerek is vagy soros "baratunk" .
Iszonyat penzeket lehet atfeheriteni vele. -
dyra #20 Mint ahogy hamarosan mi sem tudjuk kitermelni a nyugdíjasaik mostani életszínvonalának tartásához szükséges erőforrásokat. Mondhatják majd, hogy jaj de hát ő egész életét végig dolgozta neki az jár. Persze járna csak épp a török vendégmunkás pék cseszik majd olcsóbban kenyeret sütni. De ez már megint más téma. -
dyra #19 Te másról beszélsz. A nyugati világban meggyőződésem szerint értékválság van. Itt nem a család a fontos hanem a profit, a karrier, a minél több nö és vagy férfi megfektetése, a fogyasztás, és a saját magam igényeinek maximális kielégítése. Még a csóringer országokban nem gondolkodnak ezeken illetve nem is annyira fontosak, ellenben a nagy család biztosíték arra, hogy öreg korodban is lesz mit enned, hogy ha baj van megvédenek stb.. stb.. Ha ott élnék bizonyára nekem is lenne vagy 5 - 6 gyerekem.
Vond le a hosszútávú következtetéseket, hogy melyik életforma a fenntarthatóbb. -
nlght #18 és még nem beszéltem a munkanélküliség és az automatizálás kapcsolatáról, ami talán még 4 milliárd földlakónál is világválságot okoz hosszútávon, most képzeld el 8+ milliárddal