16
  • tar86
    #16
    Már megint feltörölték a padlót ezzel a Martonyival? Ott fekszik a kocsma sarkában a saját hányadékában a szerencsétlen! Micsoda szégyen! Amúgy pedig a lehallgatóközpont nem az ami követségen van , hanem D utcai zsinagóga alatti pincébe, oda nincs bejárása a Martonyinak, csak ha meghívót kap! Nem lehet őket kiútsítani se mert bérelt helyük van, ezek használják a légterünket, az infrastruktúránkat, költségvetésünket,ezért kell sok százezer magyarnak külföldre menekülni a megélhetés miatt!
  • Sir Cryalot
    #15
    Ássunk egy akkora gödröt amibe belefér az összes ökomaszlag!
  • ostoros
    #14
    Szerintem pedig semmivel nem kisebb jelentőségű, mint az európai kisebb államok. Kissé elegem van már az ilyen szövegekből.
  • kvp
    #13
    "Itt van egy írás erről, de az nem szerepel benne, hogy az FBI-al közös projekt lenne."

    Eredetileg 98-ban meg kozos project volt. Aztan a valasztasok utan az akkori uj kormany (fidesz) a magyar netre magyar poloskat elv szerint csinalt sajatot, amit a magyar torvenyek szerint hasznalnak. (ezeket persze oktober 23 utan az akkori kormany /mszp/ felrugta mint pestre vezenyelt hataror az egyszeri tuntetot) Az amerikaiak meg nem vittek haza a cuccukat (szeptember 11 ota meg indokuk is volt ra) es szerintem jol elvannak egymas mellett. Tovabba az amerikai rendszer hasznos informacioforras tud lenni a magyaroknak is, mert az nem csak Magyarorszagon belul gyujt adatokat hanem a kornyezo barati orszagokban is. Az indexen egyebkent van a temarol frissebb cikk.
  • ManoNegra
    #12
    Ez érdekes. Itt van egy írás erről, de az nem szerepel benne, hogy az FBI-al közös projekt lenne. Akkor ez valami hazaárulás féle volna, majd a lebukás után kis műfelháborodással tetézve?

    Akik meg azt hiszik, hogy mi olyan kis pont vagyunk, akit nem kell lehallgatni, az valóban naív. Nem vagyunk egy világhatalom, de a hatalmat felettünk is gyakorolják, és szeretik tudni mi folyik a magyarmaton...
  • vision5
    #11
    naívak vagyunk
  • muerte2
    #10
    Nem minket hallgattak le, Innen is történt megfigyelés, lehallgatás.
    Magyarisztán hol érdekli az USA-t? :D:D
  • kvp
    #9
    Eloszor is az itthoni lehallgato rendszert meg az fbi-al tortent kozos megallapodas alapjan telepitettek hozzank, meg valamikor a 98-as valasztasok kornyeken es az mar tudta az email figyelest is. Ezt azota fejlesztettek, de senki nem mondta az amerikaiaknak, hogy ne tegyek. Masodsorban a jelenlegi magyar vezetes tudja hogy megfigyelik (az amerikaiak es az oroszok is, utobbiak engedely nelkul), ezert megtette a megfelelo ovintezkedeseket, pl. nem beszelnek telefonon olyan dologrol ami nem mehet le akar az esti hiradoban is. Harmadszor az amerikai rendszer annyira lyukas, hogy mindenki ezt hasznalja a tobbiek megfigyelesere, tehat a kinaiak es meg az anonymous aktivistak is ki-be jarkalnak a szolgaltatokhoz telepitett amerikai vegpontokon, nem csak itthon hanem mashol is. A magyar allam egy ettol fuggetlen, magyar fejlesztesu es sokkal biztonsagosabb rendszert hasznal, az amerikai szabvany szerinti LI interface-el szerelt keszulekekbol csak adatot fogad. Ez termeszetesen azt jelenti, hogy az osszes europai allam megfigyeli az osszes teruleten tartozkodo kommunikacios eszkozt es joparan (pl. az angolok amerikai engedellyel, a franciak sajat erobol) az amerikai rendszereket is hasznaljak amerikai allampolgarok es mas amerikaban tartozkodo szemelyek megfigyelesere, mint ahogy az amerikaiak az europai rendszereket hasznaljak az europai allampolgarok megfigyelesere. Persze a nyugati vezeto politikusok ezzel vagy nem torodnek (franciak) vagy nem tudtak rola (nemetek). Ebbol az utobbi a problemasabb. Obama helyzeterol meg a fuggetlenseg napjabol jut eszembe egy idezet az 51-es korzettel kapcsolatban: Ha az elnok nem tud rola, akkor sokkal meggyozobben tudja tagadni a letezeset.
  • torreadorz
    #8
    Tulajdonképpen az hogy lehallgatták minket az amcsik igazából pozitívum. Mert ha már lehallgatni se akartak volna akkor már tényleg teljesen jelentéktelenek lennénk :)

    Kb. mint a westerfilmekben amikor azon hisztizik valaki hogy csak 10 dollár vérdijat tüztek ki a fejére... :)
  • immovable
    #7
    Fúú micsoda nagy hal lehetünk. :DDDD
  • rolika
    #6
    Ordítanak az egerek.
  • Lunki88
    #5
    Többek között ezért is kellene ésszel szavazni a közelgő választásokon. Szebb jövőt!
  • ManoNegra
    #4
    Ez a 75 év a lehetőségeinket tekintve közel sem összehasonlítható, de az szinte biztos, hogy messze a legnagyobb bűne a rendszerváltó politikai elitnek van.
  • Barkasfarkas
    #3
    "épp nem tudja eldönteni, hogy az Európai Unió, vagy az Egyesült Államok felé kötelezze-e el magát"

    Magyarra fordítva: melyik s...t nyaljuk?
    Csoda, hogy ilyen mentalitással mindenki pofozógépnek nézi ezt a szerencsétlen országot? Az, hogy kicsik vagyunk, még nem zárja ki egy markáns külpolitikai attitűd lehetőségét. A normális önvldelmet pedig pláne nem.
    Ehelyett pedig csak meghunyászkodás van, minimum 75 éve.
  • ugh
    #2
    Nem! Ez azt jelenti, hogy elmagyarazzak milyen szabad is vagy.
    Ha esetleg nem tunt volna fel.
    ;)
  • Sir Cryalot
    #1
    "a szabad kibertér által inspirált kreativitás és szabadságtudat sem emelkedett még olyan magas szintre, mint mostanában"
    ...

    "a szabad kibertér által inspirált kreativitás és szabadságtudat"

    -szerintem ez a képmutatást és a mindent elborító öko-maszlagot jelentheti ugye?