7
  • haxoror
    #7
    "a kézmosás hiánya is közrejátszhat a fertőzésben"

    Számomra felfoghatatlan hogy egy csomóan még mindig nem képesek megérteni hogy miért fontos a kézmosás és hogy egyáltalán HOGYAN KELL kezet mosni.

    "Nem mosok kezet mert azzal leszedném a természetes védőréteget!"
    Ezt egy anyától, akinek 2 gyereke van, gondolom ez a fajta az aki a netről rendelt full bizonytalan szarral eteti a gyerekeit mert azt mondta neki a tévé, eszem megáll...
  • Willenbrock
    #6
    Hm,akkor lehet,hogy mégis átszokok a tehéntejre.
  • Tetsuo
    #5
    A "fejlett" nyugaton, pl. itt Ángliában nagyon sokan szinte csak netrol vásárolnak, mert kényelmesebb és talán olcsóbb.
    A tepedt, dagadt disznó angolok, meg a hajvasalt hímnos, korcs gyerekeik lusták, mint a dog. Így, bár fullon van minden hypermarket készkajával, kólával és chips-szel - ok ezen élnek, megis a netrol rendelik, mert nem kell cipelni.

    A minoség miatt is egyértelmu, hogy a net... ugyanis errefelé a városban (mint megannyi más helyen) nincs is semmi. 200.000-es város és halott, full igénytelenség, csak kommersz.
    Ha szukségem van mondjuk egy szintire, objektívre, spéci homérore, hagyományos vérnyomásmérore, UV-lámpára, jobb minoségu kábelekre, hi-fi fejhallgatóra, tabletre stb. akkor vagy van egy minimális választék a városban és onnan duplaáron megvehetem VAGY az eBayrol, Amazonról megveszem egy jó history-val rendelkezotol... szóval inkább az utóbbi.
    Kulonféle dolgokat még (pl. pálmaolaj, bergamot stb.) vagy mosódió, méhviasz is a netrol kell, hogy beszerezzek, mert itt nincs.
    Van egy magyar bolt a kozelben, de durván nem ajánlott ott venni húst és sok egyebet, mert átcimkezett ill. simán lejárt cuccok. Így komoly utánajárás és postakoltség Mo-ról, hogy ehessek jó szalonnát, kolbászt :).
    Bort és pálinkát a futárszolgálat be sem hozhat, azzal gyakran nekem kell fordulnom.

    A globalizációnak koszonhetoen elobb-utóbb ez lesz az egész világon, azután addig redukálódik a választék, az igénnyel egyutt, hogy egyenkaja, egyenruha, egyenszórakozás mindenkinek... szabadon. ;)
    Ezek a folyamatok itt már most látszanak.
    (Ha gazdag lennék, Magyarországon élnék, egy falun. Ehh!)
  • kvp
    #4
    Ugyanaz aki gyogyszert, vitamint es gyogyhatasu szereket is a netrol szerez be, termeszetesen csak ellenorizhetetlen forrasbol. Ezek utan az is csoda, hogy nehanyan nem egyenesen merget arulnak es a termekek jo resze csak higitott/pancsolt/szennyezett tej.
  • GaborT28
    #3
    És ki az a barom, aki a neten akar anyatejet venni?.... hát meglenne a véleményem az illetőről....
  • wraithLord
    #2
    A coliform baktériumok és a Staphylococcus törzsek között van egy pár faj/törzs, ami csak ürülékben fordul elő. Szóval kicsit hülyén van megfogalmazva a mondat.

    Ezek szerint az anyák jól teszik, ha használat előtt 20 percig kuktában forralják a tejet.