8
 • AgentKis
  #8
  Próbáld RTF-be, azt minden megnyitja! PDF is elég elterjedt formátum, jó eséllyel "beletúrni" sem tud a címzett.
 • AgentKis
  #7
  "Miről beszélünk amikor fel sem ismerik a formátumot az informatikusok egy része?" Hát egy adatbázis programozónak ehhez kb. annyi a köze, mint egy titkárnőnek, vagy egy CNC esztergályosnak. Pedig mindegyik számítógépen dolgozik, sőt az első még informatikus is!
  "meg nekik van beleszólásuk a rendszerekbe amit aztán mindenki használ!"
  Általában ezt az vagy egy idióta főnök (aki másról nem is hallott) vagy mondjuk a 20 éves hagyomány (akkor nemigen volt más használható(!!!) office program az M$-én kívül, szinte ingyen, mivel kiválóan lehetett warezolni)
  Egyébként az M$ és az informatikusok egy része tudja, hogy az m$ vackai éppen az office miatt megkerülhetetlenek a nagyvállalatoknál és az államigazgatásban.
  Kicsit olyan ez mint a vallás, volt kor amikor haladó volt, aztán a fejlődés gátja lett. A váltáshoz ugyanis egyszerre kellene millióknak átállni más programokra, amiket lehet ugya oktatni, de a számtechtanárok nagy része is M$-t tanult.
 • Tsol
  #6
  Mi egyetemen az infófeladatokat 2010-esben csináljuk, de ha doc helyett docx-ben küldjük akkor már meg sem nézi. :D
 • sanyicks
  #5
  Én már találkoztam olyannal is, hogy bár ofic 2010-van, de akkor is doc-ban kell nekik se docx, se odt nem jó, mert CSAK.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #4
  Tényleg van ilyen sajnos. Pedig az MS adott ki frissítéseket a régi office-okhoz is, van részleges docx támogatás.
 • Narxis
  #3
  :DDDD siralmas
 • Szefmester
  #2
  Küldtek már el engem a búsba mert odt ben küldtem el valamit. Azt sem tudták mit küldtem... pedig ők kérték. Majd elküldtem docx-ben... azt sem tudták megnyitni, és ekkor már nagyon csúnyán anyáztak! Miről beszélünk amikor fel sem ismerik a formátumot az informatikusok egy része? És az ilyenek még nem csak hogy munkát kapnak, de még jó fizetést is... meg nekik van beleszólásuk a rendszerekbe amit aztán mindenki használ!

  De jártam már úgy is, hogy az egyik gépen csak office viewer volt felrakva másikra office 2003, a harmadikra meg office 2007.. és melyik gépen dolgozó embert kérték meg táblázat készítésre? Hát persze hogy csak aki megnézni tudta...
 • sanyicks
  #1
  há persze, hiszen a doc még mindig megfejthetetlen :)