7
  • dchard
    #7
    Elmin:

    A porbléma pont az, hogy ezért a 7500 HUF-ért egy erősen korlátos, és brutális válaszidővel megáldott csomagot kapsz. A böngészési élmény egy kalap szar lehet egy olyan összeköttetésen, ahol a földi állomás elérése is 1000ms és akkor még messze nem érted el azt a kiszolgálót amit szeretnél, ráadásul ezt az utat visszafelé is meg kell tennie a csomagoknak. Ez tényleg csak ott alternatíva, ahol valóban semmilyen más lehetőség nincs de mégis kell kapcsolat. Ilyet használnak például a töltőállomások, olajfúró tornyok, vagy olyan távoli kutató bázisok amik a semmi közepén vannak. Senki nem fog a hétvégi házára műholdas etet venni ennyiért, csak hogy tudjon internetezni. Ergó a konzumer piacot továbbra sem "érik el", hiába van akárhány százalékos lefedettség. Ez ugyanaz mint a műholdas telefon: hiába van az Iridiumnak 100%-os bolygó fedése, mégsem váltanak tömegek rá, mert mocsok drága, kevés a kapacitás. Ez a műholdas rendszereknél mindig is így lesz.
  • Elmin
    #6
    Kíváncsi lenék, hogy az a 100ezer forintos parabola ár vajon tartalmazza-e a beüzemelést. Viszont a havidíj nem olyan rossz 7500 egy 20 Mbps sebességű csomagért. Persze tudom van ennél sokkal jobb ár érték arányban.
  • culas25hc
    #5
    Ahogy nézem, ez így még mindig kurva drága. Olcsóbb egy vállalatnak telephelyet váltani :D:D
    De komolyan, kb 100e forint telepítési díj, havi 23e előfizetési díj, és ezért kapsz egy lassú 25 Gb-os netet. Hát erre aztán faszán lehet vállalkozást építeni :S
  • dchard
    #4
    Szokásos SG-s hozzá nem értés. Definíció szerint eddig is elérhető volt mindenhol, csak éppen brutálisan drága volt és még mindig az. A 10 Eurós csomag meg erősen sarkos tekintve, hogy a telepítési díjat mindenkivel megfizettetik ami a két irányú műholdas kapcsolat miatt olyan 70-80 ezer Forint, nem beszélve arról, hogy a csomagok közel olyan korlátosak, mint a mobilnet. Nem beszélve a rendelkezésre álló rádió spektrum szűkös kapacitásáról, vagy a közel másodperces fordulási időről amivel még csak a földi állomást értük el.

    A műholdas net eddig is és ez után is kizárólag azoknak alternatíva, ahol semmilyen más módon nem nyújtható szélessávú szolgáltatás.
  • Omega
    #3
    az ebben a gáz, hogy 1s-ot kell várni minden parancs végrehajtására
  • Elmin
    #2
    Ez pont nem olyan. Mert ez egyenesen a műholdakra van irányítva mint a többi parabola, ezért sokkal kevésbé érzékenyebb az állatokra és a fákra. Ez inkább csak a viharokra érzékeny.
  • flashpointer
    #1
    Na ez tetszik, de egy isminek is hasonló volt (mikrohullámú talán) és ha a gólya beült a vezetékre amerre nézett a tányér már nemjött, meg elé nőtt egy fa aztán ki kellett vágni