12
-
wdenes #12 http://filmtukor.blogspot.hu/2014/02/fogsagbanprisoners.html -
notarius1234 #11 SPOILER
Igazából én nem gondoltam, hogy a nyomi lesz, hanem azt "vártam", hogy a nyomi elmondja végre, h mi van:) -
#10 SPOILER
nem értelek, hát nem volt jobb úgy, hogy majdnem a végéig azt hitted, hogy a labirintusos nyomi lesz az elkövető, aztán kiderült, hogy mégsem?
a pap sztorijában meg az volt a poén, hogy úgy megvolt a történet elején mintegy "mellékesen", aztán a végén összeértek a szálak.
a nyomi meg csupán annyira nyomi volt, hogy egy értelmes dolgot nem tudott elmondani, sőt, szerintem annyira félelemben volt tartva a nyanya által, hogy nem is mert. -
notarius1234 #9 Azért nem olyan dolgokra kérdeztem rá, amik adottnak vehetők egy filmben, hanem néhány dolog meglétére, vagy esetleges hiányára, bár annyiból igazad van, hogy ebből a megközelítésből kicsit költői volt, de ha mindezt egyéni kritikaként tüntetném fel, akkor már egyből kevésbé lehetne belekötni. -
kalapos01 #8 De ilyen alapon kérdezhetnéd, hogy miért nem szőke a főszereplő, miért beszél a gyilkos, miért nem lő rögtön, miért nem kommunikatívabb Loki a családdal.
Nem te találtad ki a történetet, így építették fel. Ha másképp építik fel, akkor jön valaki, és azt kérdezi, hogy miért nem úgy építették fel, mint ahogy a mostani verzióban. Az történt, amit láttál. Ha valaki másképp cselekszik, akkor másképp történik minden. -
notarius1234 #7 Igen, ez jogos, viszont több olyan dolog is van a filmben, amiknek végül a filmekre nem jellemzően "nincs értelmük" (persze, ettől csak az élethűség erősödik, de egy filmben ugye nem a teljes élethűség lenne a lényeg)
SPOILER
Pl, ha már jól megebrudálta a srácot, legalább mondhatott volna az valami értelmeset, ami alapján kiderül, h a mama a genya, nem a néger kiscsajnak kellett volna ilyen -egyáltalán nem olyan egyértelmű- módon rávezetnie Jackmant. A másik pedig pont ez a szökött fickó, aki végül vakvágány volt, őt is esetleg a film első felében kellett volna belekeverni, mint lehetséges gyanúsítottat, és talán a közepe felé ellőni a vakvágányt, nem a második rész közepén.
Illetve kicsit bajos volt a pap, valamint az általa "rejtegetett" holttest sztorijának a hiánya is, ami szintén ilyen formában nem volt olyan lényeges, amennyire egy filmben ez "szokás".
Ne értse senki félre, nem fikázásból írom ezeket, mert tényleg jó, nyomasztó volt a film, csak ezek valahogy nekem szemet szúrtak. -
#6 SPOILER!
1. minden jel arra mutatott, hogy vagy ő követte el, vagy legalábbis benne van,
2. amikor a néger kislány kiszabadult, és a kórházban megkérdezték, hol volt, akkor mondta jackman-nek, hogy ő is ott volt (hallotta a hangját, amikor beszélgettek a nyanyával...ahol a lányok feküdtek, ott volt a házban, nem is messze a konyhától, lásd a végén a rendőr ahogy körülnéz). ekkor jackman rájött, hogy a nyanya a ludas,
3. a másik nyomi az egyetlen gyerekkorában kiszabadult áldozat volt, aki valszeg valamilyen poszt traumás szindrómában szenvedett, és teljesen belegárgyult az élménybe. de ugye a rendőrnek a virrasztáson feltűnt a faszi (mondják, hogy sokszor megjelenik az elkövető is az ilyen eseményeken, meg a helyszíneléseken, ezért érdemes figyelni ilyenkor a tömeget). emiatt gyanús lett, de nyilván csak később derült ki, hogy mi is a helyzet vele valójában. -
#5 vannak áthallások, ott is, itt is elrabolnak gyerekeket, de egyébként teljesen mások a hangsúlyok.
az sem egy rossz film, de ez még annál is jobb. súlyos...főleg apaként... -
kalapos01 #4 SPOILER
A srácot azért verték, mert azt hitték, ő az elrabló. nem tudták, hogy nem tud semmit. A lány látta a nőnél Jackmant, még ha ki is volt ütve - ő ezért ment oda, ha jól rémlik, de lehet, hogy mondott más részletet is. A másik fickót, aki megszökött tőlük, nem keverte bele senki, de ettől még élte az életét, és odakerült a dolgok közelébe, mert másolgatta őket. Ha nem is tudott semmit, egy ideig gyanús volt. Nem kell tudnia az ügyről ahhoz, hogy felkeltse valaki figyelmét. -
notarius1234 #3 Valóban egy igen nyomasztó hangulatú film, viszont kíváncsi lennék, hogy egyes kérdések másokban is felmerültek-e, mint bennem.
FIGYELEM, SPOILER!!!
Az egyik az, hogy végül is mi értelme volt szrrá verni a bolond srácot, ha végül csak annyi derült ki, hogy tudott a lányokról, de effektíve csak valami labirintusról hadovált. A másik, hogy ebből a hadoválásból honnan tudta Jackman, hogy az öregasszonyhoz kell menni, és miért vitt már fegyvert is hozzá, honnan tudta, hogy vinni kell? Egy másik kérdés, hogy miért mondta a néger kiscsaj, hogy Jackman is ott volt? Gondolom, arra gondolhatott, mikor elment a nőhöz, de ez még szerintem kicsit kevés, főleg, ha ki voltak ütve.
Egy másik fontosabb kérdés, hogy igazából az a másik nyomi fickó miért volt belekeverve, mikor csak talán annyi köze volt az eseményekhez, h őt is elrabolták egyszer, de az ügyről nem is nagyon tudott semmit? -
#2 A leírtak alapján erőteljesen Mystic River gyanús az egész...valaki cáfolná vagy megerősítené? -
portable2 #1 Tényleg nagyon jól sikerült....