18
  • ocskoszilard
    #18
    Mindennek van előnye és hátránya, pl megnézném azt az embert, aki billentyűzet-egér kombóval szimulátorozik valami normális játékkal, azokhoz már legalább egy gamepad illik, a másik pedig, hogy ki mihez szokott hozzá, aki világ életében konzolon tolta, az kontrollerrel is lehet olyan jó vagy jobb mint pár ember billentyűzettel meg egérrel.

    #14
    +1
  • Celeborn
    #17
    Ebbe a lebutításba nem mennék benne (van benne igazság), mert nem erre céloztam az előző hozzászólásomban, inkább arra, hogy amíg PC-n pl. egy stratégiai játék esetében, - mint a videóban is - van a képernyő szélén elrendezve mindenféle bizbasz, amit egérrel frankón lehet kattintgatni, de ugyanez kontrollerrel nem megy. (eleve pointer sincs) Erre van egy (szerintem) frankó találmány a körtárcsás menü. Nem tudom, mi a rendes neve. A lényeg, hogy másfajta menürendszert használnak ami direkt kontrollerre kitalált, ennél fogva ilyen esetekben nem lesz előny ez a tapipados móka. Az FPS-ben való célzás továbbra is kérdéses. Talán jobb ezzel a cuccal, de ugyanazt amit egy egérrel tudsz, nem fogják elérni így sem.
  • sanyicks
    #16
    "Viszont konzolokra eleve úgy fejlesztik a játékokat, hogy az analóg stick-ekkel minden könnyen elérhető legyen."

    Nem kell ilyen finoman fogalmazni. Úgy BUTÍTJÁK a játékokat, hogy analóg stickkel is játszható legyen. (Bamba lassú ellenfelek, béna célzással. Vagy bénán és lassan vezető, gyakran hibázó AI-k.)
    És ezeket változtatás nélkül pc-re portolva lesz a még hard fokozaton is lazán elsőre végigjátszható játék.
  • Hoz_Hun
    #15
    +1
    Nem is tudok mit hozáfűzni. Egyetértek az első betűtől az utolsóig.
  • Celeborn
    #14
    Szerintem ez egy meddő vita. Kb. 20 éve vagyok a PC-k "szerelmese", de az utóbbi egy-két évben valahogy úgy vagyok, hogy ha játszani akarok, akkor konzol, minden másra ott a PC. Nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy ez azért jó mert.... baromság. Felesleges győzködni egymást, hogy melyik miért jobb. A lényeg, hogy ki, hogyan érzi jól magát. Ha valaki a konzolon való játékot élvezi, akkor élvezze, ha valakinek a PC-n való játék jön be, hát legyen. Nem tök mindegy? Mire való a játék? Hogy jól érezzük magunkat. Van akinek a szőke jön be, van akinek a barna, mégsem akarjuk meggyőzni egymást, hogy miért jobb az egyik mint a másik.

    Ami pedig ezt a kontrollert illeti, valóban újra felfedezték a tapipadot, ami akár jó is lehet. Viszont konzolokra eleve úgy fejlesztik a játékokat, hogy az analóg stick-ekkel minden könnyen elérhető legyen. Itt nem az FPS-ekre gondolok, mert ott ez valóban jól jöhet.
  • sanyicks
    #13
    a kontroller kényelmetlen. Mint mondtam nekem a gamepadtól tud megfájdulni a kezem, nem az egértől. A kontroller fogásánál a kéz izzadásról nem is beszélve, amivel nem vagyok egyedül látva a hűtéssel elátott kontrollereket. Furcsa módon egérnél nincs ilyen probléma.
    És ott van még hogy a gamepaddal jóval gyengébben/pontatlanabbul lehet irányítani egy játékot mint mással.
  • Szefmester
    #12
    Hát ha lehet akkor még inkább érthetetlenné tetted. ;)

    Neked az a bajod hogy hülye vagy venni gamepadot a PC-dhez a teszkóban 3000ért, vagy skót vagy a kényelemért kiadni kb 15-20k Ft-ot, mert egy vezeték nélküli egér+bill már ennyiért is kapható. A kanapén pöffeszkedni ingyen van, és tuti van két párna amivel a "deszkát" megtámaszthatnád és használhatnád a rendszert.

    Nem.. neked tökéletes a vinnyogás hogy kényelmetlen, és jobb a konzol meg a gamepad. Persze ha a konzolon akarnád megírni ezt a posztot akkor biza túlórázol rendesen! ;) Jah de kérem.. az úgy kényelmesebb!

    A hozzászólásod nem volt más mint tömény kifogásgyűjtemény a lustaság szponzorálásával. Simán lehet kényelmesen hátradőlve játszani a bill+egérrel is, ahogy a gamepadokkal is. Ez a Steampad pedig ötvözi a kettőt. Előnyökkel és hátrányokkal együtt.

    Lehet agyatlan mennyiséget költeni gamepadra, meg fotelra, meg át lehet rendezni a lakást, de józan ésszel megtalálja az ember a kompomisszumot és akkor elégedett lesz vele.

    Sok vérkonzolos azt mondja jobb a gamepad, mert élethűbb, meg jobb tévén játszani mint kis monitoron, aztán a tévét nézik 3 méterről a monitort meg nézed max 1ről... eredmény a látótérben a monitor nagyobbat foglal le.
  • lestyanrobi
    #11
    Szerintem neked nem esett le a problémám. Könnyű mondani, hogy költsek el kb. 100+ ezret az egészre és váltsak le egy működő és nem kényelmetlen rendszert. Mert hogy ha ezeket mind összeadod, kb. annyi! Teljesen jó az egér+bill most is, csak nem nyújtja azt a kényelmet, mint a kontroller! Ez azért van, mert az egérnek kell minimális hely ami teljesen sík és nálam az az asztalom, amíg nem cserélek le több dolgot, addig nincs más. Írod ezt a sima falemezt is. Jó ötlet. De nálam nincs hol használni. Fotel nincs sajnos, széknek olyan a karfája, hogy oda nem tudom tenni. Nem vagyok full kocka, úgyhogy maradjunk annál, hogy nem úgy tervezem a szobát, hogy életem hobbija a kockulás (legalább amíg nincs rá pénz és idő). Persze ne érts félre, tetszenek amiket írsz! Ez a két irányító is nagyon jó, főleg az állítható egér egy álom, de ki költ ennyit egy ilyenre, ha kell másra is? Csak az egér 30 körül van! (lényegtelen, hogy kb. a legdrágább elem, mert sok dolgot kéne venni)
    Remélem így érthető, szerintem mindkettőnknek igaza van.
  • Szefmester
    #10
    A problémáidra: Nem megfelelő az asztal? Csináltass magadnak. Nem tetszik a szék, állítsd át. Fotelben akarsz kockulni? Mi tart vissza? A billentyűzeten is ritkán használsz 20-25 gombnál többet, szóval vehetsz nyugodtan egy és egy szerű kütyüt, beülsz a kanapédra, fotelodba és nyomod neki. Használtam már PC-t ágyban fekve billentyűzettel és egérrel, szóval ez a kényelmetlen így játszani eléggé kislányosan nyafogós. Ennyire lusta ne legyél már!

    És mielőtt kötözködnél az asztal árával, egy lapszabász minimális felárért csinálja meg neked a tökéletesen személyre szabott asztalt. Ami nem lesz még egy. Hiszen ha már az idiótábbja mindenféle bolti világítással csicsázza egyedivé a gép házat, pont az asztal maradjon ikea szabvány?

    Ha meg a konzol megoldható kényelmesre, akkor a PC miként is nem? Legolcsóbb megoldás: Veszel egy 30*100*0,5 méretű farostlemezt és bedobod az öledbe...erre felár max a vezetéknélküli bevitelire váltás lenne.
  • Daffit
    #9
    Láttam már kontrollerel is nagy játékosokat és én is végigtoltam pár FPS XBoxon, de soha nem tudtam megszokni. Nem vagyok ellene, csak már túl öreg vagyok :D
    De annyira nem jó ötlet, mint a HL3 vagy az Ep.3
  • lestyanrobi
    #8
    Az, hogy akárhogyan forgathatod-foghatod a kontrollert és olyan testhelyzetből irányítod, ahogy akarod, eléggé nagy plusz kényelmet ad. Ahhoz, hogy hasonlót érj el bill+egérrel hosszútávon, elég körültekintően kell kiválasztanod az összes környezeti elemet is, mert nem lehet akármilyen testhelyzetet felvenni hosszútávon. Magas asztal nem jó, alacsony asztal nem jó, szék olyan legyen amiben nem akarsz fészkelődni (rohadtul drága egy jó szék, hacsak nem találsz tök véletlen egy olyat, ami rád van öntve, ilyet még nem láttam!) és ezek legyenek jól beállítva egymáshoz képest is. Aztán egy jó egér 10 ezertől kezdődik, mondom ezt úgy, hogy sokmindent kipróbáltam már és a mostanit 6 ezerért vettem. (Vagy csak én vagyok ennyire nagy igényű?)
    A maroknyi kontroller egyébként azért maroknyi, mert marokba kell :) Nekem nagyon kényelmes, pont kézreesik (gondolom nem mindenkinek).
    Persze amit mondasz, egyszer nálam is meg fog, vagy meg akar majd valósulni, csak ahhoz mindent le kell cserélni és jó nagy pénzt rákölteni. Na akkor azt mondom, hogy igazad volt, addig irigykedek, mert egyelőre nem megoldható nálam az a kényelem és sok más embernél se.
  • kissssss
    #7
    egy jó fotellal és szgép asztallal ugyanolyan jó kényelmet lehet elérni mintha kanapén hátradőlnénk és úgy püfölnénk a marokmatyi kontrolert.
  • sanyicks
    #6
    Jobbnak tűnik mint a hagyományos gamepad, nem kicsit. Ezzel már élvezhető is lehet egy játék, bár egér szint még mindig nincs meg (egyébként nekem a gamepadtól szokott fájni a kezem, nem az egértől)...
    Remélhetőleg ilyesmi ps4-en is használható lesz, mert a steam box egy vicc lett azt tuti nem veszek... ha meg pc-n játszom akkor meg inkább egér.
  • Szefmester
    #5
    Nem a billentyűzet és egér versenytársa akar lenni, hanem a gamepadoké. Azokat meg keresztbe lenyeli reggelire!
  • lestyanrobi
    #4
    Ne így álljatok hozzá, soha nem lesz olyan jó, mint egy egér. Viszont ránézésre jobbak lesznek vele az FPS-ek, mint a mostani xbox360, ps3 és hasonló kontrollerekkel, meg aztán a lényege az ilyen kontrollereknek, hogy baromi kényelmes hátradőlve, leengedett karokkal játszani, sokkal kényelmesebb, mint az egér+bill kombináció.
    Szóval az ötlet nagyon jó, persze én biztos nem vennék ilyet, mert van xbox kontrollerem és a kis touchpad-nek az érzete sehol nem lesz a rugós karokéhoz képest. FPS-ekre meg nálam az egér egyébként is alap és az is marad.
    Örülnék, ha sikeres lenne, szívesen kipróbálnám, csak nem vennék.
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    Sosem teszem le az egeret. Legfeljebb akkor, amikor X360 for Windows controllerrel játszom.
  • cateran
    #2
    "A kontroller ugyanis minden olyanra képes, amire az egerünk is."
    Hat nem...ez 1 tapipad 1 laptoprol. Szeretettel varom, ahogy rts-t tol azzal a szarral (korokre osztott strategianal kit erdekel a pointer gyorsasaga?) Meg nem lattam/hallottam olyan embert aki tapipadot hasznalt volna jatekra 1 laptopon. Persze lehet hogy, vegtere is animal szexfilmek is vannak, az emberek minden perverzioban benne vannak.:D
  • Szefmester
    #1
    Egy tartós tesztre kérnék, de ha látatlanban kéne dönteni (azaz próba nélkül): IDE VELE!