24
 • Flexcsi
  #24
  Helyesbítek.
  Mindet lövedékállónak hívják, de a további kiegészítések teszik csak igazából golyóállóvá. Forrás: lovedekallo-mellenyek
  Az elektromosságra megdermedő folyadék lehet ilyen kiegészítő.
 • Flexcsi
  #23
  lövedékálló a "ruha"

  Ezt a szót hogy lövedékálló, azokra szokták írni ami nem golyóálló.
  Meg van határozva hogy melyik mennyi mozgási energiát képes felfogni.
  Vagy rossz a fordítás.
 • barret
  #22
  Azért egy video jó lett volna,hogy a nehézgéppuska sorozatot hogy bírja!
  Komolyabb tűzerő ellen semmi esélye sem lenne.
  Ez csak a mesében működik.
 • Cobra.
  #21
  Pont hogy probléma, ha eltalálják az akkut, mert a Li-ion igen erős tűzzel ég, ha oxigénnel érintkezik.
 • Pares
  #20
  Nem értem, mire fő ez az elnevezés, én semmilyen robotot nem láttam a videóban.
 • Whysper
  #19
  Hjaa már értem akkor most miért nincs kifizetve az a sok közalkalmazott és miért kellett bezárva tartani az közintézményeket! Átcsoportosítás van anyagilag a TALOS TALTOS csoda vértezetre 8)

  Hjaaj rájöttem. Most meg kell halnom! 8)
 • lapaleves
  #18
  persze, csak értelme nincs, mert minden mozdulatodnál lassítod-gyorsítod-meghaltál.

  csak a torzón van értelme, mondom. a többi testrészen irracionális.
 • Sir Quno Jedi
  #17
  Már hogyne lehetne. Gyakorlatilag többrétegű páncélt csinálsz és a rétegek közé teszed az aksikat. AZok is lemezek (sőt lehet hajlítható is, ez is új fejlesztés). Az aksik önálló szigetekben vannak, megfelelő védelmi elektronikával, ergó ha kilövik őket, megsérülnek, noproblemo, a többiek még köszönik jól vannak, csak az össz tárolókapacitásod csökkent kicsit. Fontos, hogy ártalamas kémiai vegyi anyag ne jusson be a katona testébe az aksikból, de ez is megoldható ügyesen (pl. egy olyan burkolat az aksik alá, ami semlegesíti az aksi aktív komponenseit, ha azok ráfolynak stb.)!

  Olyan benzintankot is csináltak már évekkel ezelőtt, amit nem lehet felrobbanatnai sehogysem, pedig csurig van benyával. Ilyen méhsejt szerkezetű cuccz. Nem is igen folyik ki a benya belőle magától, ha megfelelő az anyag és a sejtek formája/mérete (ugye számít a viszkozitás stb.).
 • lapaleves
  #16
  most csak én nem láttam semmi értékelhetőt a videóban?

  az akksi azért nem olyan egyszerű, hogy mindenhova pakolászunk akksit, hiszen a torzón kívül sehova se lehet.

  más kérdés, hogy kis darabokban akár a lövedékek ellen is használna valamit.
 • Sir Quno Jedi
  #15
  Az is lényeges, hogy mindenki az irányított robbanófejes kézifegyverekkel kísérletezik manapság, aminél a kilőtt skuló ott robban, ahol akarják, ergó a fedezék nem véd ellene, mert mögémegy és ott durran. Azon fegyverek ellen a könnyűgyalogság totálisan védtelen. Gyakorlatilag hiába a fedezék, ablak, sarok, pajzs, bármi, egy ilyen kézifegvyerrel játszi könnyedséggel szednek ki bárhonnan, anélkül, hogy magát a fedezéket meg kéne bontaniuk. Egy ilyen fegyveres ellen csakis egy full testpáncél véd (indirekt tűz elleni védelem), de mivel ezeknek a fegyóknak iszonyat tűzereje is lehet, így a páncél mérete meghaladja az ember éltal önállóan cipelhető szintet jócskán. ERGÓ ha nem csinálsz teknőckatonákat, akkor az első összecsapásban hiánytalanul elveszíted őket mind.

  Ugyanakkor ha VANNAK tekikatonáid, akkor bemennek a városba és kirámolják a modern fegvereikkel, amiknek nem számít a fedezék, ellenben őket csak direkt találatokkal lehet megagyalni. Dupla biztosíték a túlélésre. Az ellenség kifogy gyorsan a nehéz robbanószerekből, rakétákból, gránátokból és aztán banzai! Hagyományos haderővel nem 1xű egy ilyen platoont megállítani. Gyakorlatilag közel ember méretű mozgó minipáncélosok, annak minden előnyével és hátrányával.

  Így tudod a jelentős gazdasági potenciálodat valós katonai erőre fordítani 1xű lépésekben. Ha több pénzed van és modernebb technológiád, akkor olyan katonákat tudsz kiállítani oda, akik bedarálják a durva túlerőt is, ha azok hagyományos eszközökkel vannak csupán felszerelve. Így a befektetés gyorsan megtérül. ÉS nem sipákolnak a hátországban a civilek, hogy a fiaik hullanak a harctéren, mivel csakis vérprofi hivatásosokat vetsz be, azokat is viszonylag kis létszámban. Eléggé morálromboló tud lenni az ellenségnek, mikor te pár tucat katonát veszítesz, ők meg ezreket. Igaz, neked ez TÖBBE került, de a végén minden megtérül. :D
 • Sir Quno Jedi
  #14
  Jobbat mondok, akár robbanó motort, vagy energiacellás cuccot is lehet bele szerelni, hiszen az eddigi project-jeikben ez bezony előfordul. Hangos a moci, de hasznos és a hidraulikát elviszi, az aksikat tölti. Üzemanyagot meg eddig is vittek magukkal a szállíójárművek miatt. Ne feledjük rengeteg robotot használnak már, aknakeresésre stb., ha azok bírják, ezek is fogják.
 • Sir Quno Jedi
  #13
  http://electroauto.hu/hu/termekek/szemelyszallitas/emt48

  Láthatjátok, hogy mekkora utat meg lehet tenni egy nem is olyan könnyű járművel, egy nem is túl nagy aksival (és itt órákról van szó).

  Ne feledjátek, hogy egy párszáz kilót elcipelő exoskeletonba/páncélba belefér még egy fél mázsányi aksi is, ha muszáj.

  Maximum azt csinálják, hogy a szerkezeti elemekbe rejtik az aksikat, hiszen pl. egy ipad is egy bazi nagy akis, rajta néhány nyák és kijelző. Ha itt beleépítik a rudazatokba, merevítésekbe, lemezek alá, stb. szépen elosztva az aksikat, az egyrészt megoldja azt a problémát, hogy ha érül az aksi(k egy része), attól a cucc még megy tovább, nem áll le, hiszen van még mindig tartalékja. A súlyeloszlás is sokkal jobb lesz így.

  Ahogy itt már felvetették ez egy rohamöltözet. Ülnek a csapatszállítóban és töltésen vannak, ledobják őket ejtőernyővel, vagy kiszállnak, ha szárazföldi cucc és harcolnak egy fél órát-órát, majd visszaspuri és kivpnás (esetleg átszállás másik, immár efltölött armorba és akció tovább, a régi meg töltésen marad a csapatszállítóban). Vihetnek mobil aksikat, töltőállomást/generátort, vagy töltő állomásokat hurcibáló szállító"kutyákat" (ugye ez is kész van nekik, ügyes kis robik). Meg ha csak simán dekkolnak, kempelnek, akkor nem is fogyaszt sokat a páncél.

  Egy megfelelően felpáncélozott nehézgyalogságnak számos előnye van egy bevetésen! Láthattuk a T600-as szereplését a Terminator 4-ben az elején a városban! :DDDD
 • Sequoyah
  #12
  "...Mivel még nem rendelkezünk Tony Stark energiarendszerével..."

  Na itt a baj. Tony Stark az energiarendszerrel kezdte, nélküle semmire sem ment ő se. Mindennek a lényege az energia, és ebben most se léptek ezek szerint előre...
 • lammaer
  #11
  Szegény amcsi katonák akik ezt használják majd.. mindegyiknek világítani fog a mellkasa, és egy repesszel még mellbe is vágják őket :)
 • Narxis
  #10
  Ez forradalmasítani fogja a hadipart.
 • wraithLord
  #9
  Ez inkább a Crysis Nanosuitjára "emlékeztet", nem Iron Man powersuitjára.
  Ha már a szórakoztatóiparból veszik az ötleteket, miért nem inkább egy S.T.A.L.K.E.R.-szerű exoskeletont fejlesztenek ki, az talán még használható is lenne. Bár az áramforrást ott sem tudnák megoldani. Azon a téren is kellene valamit alkotni...
 • Komolytalan
  #8
  Majd megölik őket álmukban. Az amcsi hadsereg csak támadni tud - nemrég rúgtak ki 2 tábornokot, mert nem tudták megvédeni a rájuk bízott bázist.
 • csimmasz
  #7
  Hát ez meg mi a jó fene volt?
  Ennek a videónak anyi köze van a Vasember féle páncélhoz mint az emberiségnek az inter galaktikus utazáshoz.

  Filmekben már láttunk olyant de a valóság az, hogy a földet is épp, hogy eltudtuk hagyni.
 • fszrtkvltzttni
  #6
  Ez nem kacsa, csak nem hangsúlyozták eléggé az energiaforrás problémáját. Ez max arra lesz jó egy ideig, hogy a páncélozott csapatszállítóból kilép, a lehető legrövidebb idő alatt elvégzi a feladatát, aztán vissza, és újratöltik.
 • endrev
  #5
  Lefogadom, hogy ki fog derülni, hogy kacsa (a teljes sztori, nem a videó). Nonszensz, amiket leír a cikk, és nem is egyeztethető össze a videóval, aminél még egy Boston Dynamics szállítórobot-bemutató is többet mutat.
 • Skill
  #4
  valamire el kell költeni a fejlesztésre szánt pénzt . mert ha megmarad jövőre nem kapnak.
 • aaron12
  #3
  A vezetéknevem szerb írásmóddal ugyanez, tehát van értelme így is :3
 • kissssss
  #2
  ugye ezt a marhaságot nem gondolják komolyan?
 • ProgServ
  #1
  2 észrevétel.
  1: Az nem TALOS, hanme TALTOS, mert csak így van értelme! :D
  2: A fickó úgy néz ki, mint egy Tinininja Teknőc! :DDD