2
  • zetortraktor
    #2
    Az art film nem művészfilmet jelent, hanem egy kategóriát. És kibaszott vicces és izgalmas és érdekes filmek is vannak - a nézőket viszont csak a képregényfilmek meg a huszadik részek érdeklik.

    Ki mondja, hogy a Mocsok nem jó film? A Don Jon is mekkora volt. Vagy A nagymester.

    De szerintem félreérted a dolgot. Ez mindig is így volt. A különbség, hogy most nem kapnak támogatást. Ennyi. Eddig volt alternatíva. Mostantól nem lesz. Persze az is hozzáállás, ha valaki azt mondja, hogy ami nem tömegtermék, az ne is létezzen. A zenei téren is lehet Miley Cyrust meg Justin Biebert hallgatni.
  • hgaben90
    #1
    Nem ártana pár olyan filmet is készíteni, amit az Ezerfejű Cézár díjaz jegyvásárlással, nem pedig egy tucat sznob kritikus valami szobrocskával. ("Több százezer eladott jegy"- ha ezt lebontjuk vetítésekre és filmekre egy teljes évi ciklusban, ez röhejesen kevés)
    Valami olyanra lenne szükség, ami vicces, izgalmas, urambocsá' értékes üzenetet hordoz. Egy szóval: érdekes.

    Amíg nem jönnek rá a művészkék, hogy elsődleges dolguk a szórakoztatás lenne és csak utána jön a saját agymenéseik megörökítése, ha már megteremtették (ők maguk, nem alapítványoknál kilincselve) a hozzá szükséges tőkét, addig nem tudok egy könnycseppet sem ejteni a magyar filmművészetért.

    Haters gonna hate, de ha régen egy művésznek nem akadt mecénása, az szépen csendben éhen halt, és a kutya se ugatott utána. Ha valami érdektelenségbe fullad, hülyeség milliókat pazarolni rá.