17
  • Cat #17
    Egy hét alatt Indexre is eljutott:
    http://divany.hu/eletmod/2013/10/17/dolgozzon_ebedidoben_kevesbe_lesz_faradt/
  • Vaszilij Artyom
    Én akkor eszek / iszok amikor megkívánom és ezt teszem már jópár éve. Teljesen elvagyok, nem akarom hogy megmondja bárki is, hogy mikor vagyok éhes és mikor nem.
  • Willenbrock
    Aki ezt kitalálta az kapjon csak száraz kenyeret és egy kis vizet.
  • Tetsuo
    Ezzel a hozzászólással tökéletesen egyetértek!

Másrészt egyértelmu, hogy a leghatékonyabb munkamódszert rabszolgatartó társadalmakban kell keresni. Valószínuleg, feltalálva a spanyolviaszt, idovel eljutunk oda mi is. Kell még egy kis megszorítás, terrorizmus... amire lehet hivatkozni, mikozben brutálisan csorbulnak a jogaink. A transzparensek meg majd hirdetik, hogy minden ember egyenlo, de vannak egyenlobbek.
  • wraithLord
    Az itrovertált emberek teljesítményére biztos káros az ebédszünet, teljesen mindegy, kikkel tölti.
    Nem lehet az embereket egy kalap alá venni, nem vagyunk egyformák, és a munkakörnyezet is ahány munkahely, annyiféle.
  • vk90
    Az anyjuk picsáját
  • Thrawn
    Majd lesz egy tanulmány, mely megállapítja, hogy a rendkívül káros 8 óra alvás helyett 4 is elég és kifejezetten egészséges, ha az így felszabaduló időt munkahelyünkön töltjük lelkesen végezve munkánkat. Az éves szabadságot pedig csak önpusztító hajlamú munkavállalók veszik ki, ahelyett, hogy dolgoznának.
  • Sequoyah
    Megint egy tipikus elszabott kutatás, ami okoskodik ahelyett, hogy logikusan gondolkozna. Biztos statisztikusok írták.

Szóval nem attól leszek hatékony, hogy átdolgozom az ebédszünetet, hanem fordítva. Ha épp kipihentek vagyunk, elkapjuk a fonalat és jól haladunk a munkában, akkor hajlamosak vagyunk kihagyni az ebédet, hogy ne törjük meg a gondolatmenetünket.
  • ostoros
    Hangsúlyozom, nem a hatékony munkavégzéssel van a baj. Hanem azzal, hogy ezt a végtelenségig akarják fokozni. Miközben tudjuk fizikából, hogy nem lehet. Vannak fizikai korlátok. Ne akarjunk Kína lenni, legalább ebben az egyben ne.
  • ostoros
    Hangsúlyozom, nem a hatékony munkavégzéssel van a baj. Hanem azzal, hogy ezt a végtelenségig akarják fokozni.
  • ostoros
    Miért is kéne jobban dolgoznom, mint akár csak egy évvel ezelőtt? Talán több lesz tőle a fizetésem? Vagy talán kevesebb munkavállalóra lesz szükség, és a kollégámmal cseszek ki, mert kibasszák a picsába, mint felesleges munkaerőt? Vagy aki gyárban dolgozik, és túlteljesíti a normát, az nagyobb fizetést kap? Nem inkább a normát fogják felemelni? Ugye.
    Ne az én kontómra akarják növelni a hatékonyságot. Csökkentsék a bürokráciát, hőszigeteljék le az irodát, cseréljék le a világítást ha az kell, legyen jobban megszervezve a munka, használjunk költséghatékonyabb berendezést. DE ne az én feladataimat akarják növelni.Akkor tegyék meg, ha a fizetésem is nő.
  • hgj11
    Akkor rosszul végezték a munkájukat a felbérelt kutatók.
    Ugyanis azt hozták ki, hogy az a jó, ha a munkavállaló maga dönti el, hogy akar-e ebédszünetet vagy sem. Döntését alapozhatj arra, hogy pl. az ebéd kihagyása esetén hamarabb végez a munkájával és hamarabb megy haza, vagy arra, hogy nem éhes, vagy ...
    Mindenesetre az a kutatás határozottan nem javasolja, hogy a munkáltató, vagy az állam beleszóljon ebbe a dologba.
  • fszrtkvltzttni
    Nekem inkább az jött le, hogy ha a főnök a közelben van az káros
  • grobs
    A magyar munkaadók pont a szabad választás rész rontják el mert vagy kötelezően nincs, vagy kötelezően van szünet. Ez pedig minden esetben rontja a hatékonyságot.

A kulcs az, hogy ha szabadon dönthetünk a szabadidőnkről és a társaságunkról, akkor így is-úgy is jobban dolgozunk. Ha ilyen módon esetleg kihagyjuk az ebédszünetet, akkor az növelheti a hatékonyságunkat ... kimarad a kajakóma. A cikk viszont nem ír arról, hogy a vércukor szint leesése sokaknak okoz problémát, így náluk az ebéd kihagyása nem opció, csak a mennyiségét dönthetik el.
  • Szefmester
    Tényleg jót tud tenni egy egy kihagyott. elnézést csúsztatott szünet. Ha nem fixen van a szünet idő hanem van egy napra 20-30percem amit akkor veszek ki amikor akarok akkor nincs gond, de amikor épp nagy melóban vagyok ne mondják már hogy álljak fel mert KELL. Elvesztem a fonalat és kell egy pár perc mire újra beindulok. Pláne ha a szünetben a kolegákkal jót beszélgetek valami nem munkahelyi témáról.
  • Vol Jin
    Szerintem ezt a kutatást egy munkaadókat tömörítő szervezet finanszírozta, mert a munka törvénykönyve változtatása előtt kell egy tanulmány a várható hatásokról. :-D
  • ostoros
    Jót tehet, ha átdolgozzuk az ebédidőt- A munkáltatónak.