5
-
KopaszIsten #5 "Azt gondolom, hogy a jövőben nem hardwaren futnak majd a játékok, hanem különböző szolgáltatásokon."
De igen, hardware-n fognak azok is futni, max. nem abban a dobozban lesz a hardware amit a kezedbe nyomnak, hanem a felhőszolgáltatásokat kiszolgáló szervereken.
Amúgy meg nem túl valószínű, hogy bejön a jóslása. -
Szefmester #4 Oké.. szal fizessek havonta a játék LEHETŐSÉGÉÉRT, majd a játékokért, és ha nekik az tetszik pár év múlva hogy ezzel már nem játszanak elegen és lelövik a szerverekről akkor én is bukom? Nesze neked nosztalgia...
Ez az ötlet kb egyenlő lenne az M$ féle erőltessük a kinectes megfigyelés mert az jó nektek életérzéssel.
Még jó hogy ez csak egy agyhalott producer ötlete. És látván hogy hol tart most a régi jó tekken széria... -
cateran #3 Az a bajom ezzel az egesszel, hogy tulzott bizalom szukseges az adott ceg irant (igen alacsonyan van a bizalmi rataja az IT-s szolgaltatoknak a szememben),teljes kiszolgaltatottsag es az annyira nem meno (lasd a sima always online jatekokat, pl D3 es blizz, ami 1 hete jatszhatatlan lag es loginproblemak miatt) -
#2 Csak egyszer kell tárolni a játékot, a mentést kell mindenkinél külön ... az onlive-gaikai eddig is kísérletezett ilyen dolgokkal és működött, szerintem 2020ra meg sokat fejlődik az internet ... írom ezt úgy hogy én is szeretem a fizikai adathordozókat + konzolokat.
De ha ez így is lesz, akkor sem biztos hogy a jelenlegi konzolgyártók jól tudják majd követni ezeket a változásokat, és nem valami új cégek lesznek majd.
bár Japánban szerintem biztos sikeresek maradnak a fizikai konzolok, mivel pl ma is ott fogy a világon a legtöbb cd illetve ami itt letölthető cím azt ott kiadják lemezen is manapság.
Az biztos hogy sok vásárló már a ps2-3 váltásnál is azt mondta pár évig hogy "minek új gép mikor a ps2 is bőven elég neki", talán lesz még fizikai konzol, de most nem 8 hanem 10+ év múlva lesz a generációváltás. -
#1 Ez egy utopisztikus baromság. Mekkora kapacitás kéne ennek, hogy a szerverek tárolják telepítve a játékot és mindenki acc-át a mentésekkel, és még futtassák is. Egy friss GTA vagy Call of Duty esetében elég érdekes lenne, és ez csak két cím...