78
SOMA - a következő Frictional-projekt
  • grebber
    Amnesia: Rebirth – Itt a SOMA alkotóinak új horrorja, és pont olyan félelmetes, mint vártuk

• grebber
    650K eladás
  • JaSoN HuNTeR #76
  • JaSoN HuNTeR #75

Nagyon jó ez a játék!
  • Loál János #74
  • grebber
    Akkor már csak rengeteg idő és bubdleba beszerezzük
  • scomcomputers
    Lassan kész.....
  • Nesuten
    akkor lehet végigjátszom még egyszer ...
  • grebber
    Remek. Várom nagyon!
  • Andriska86
    A játék fordítása nagyjából 33%-os készültségnél tart, az első fejezet már elkészült :)

• Nesuten
    Nagyon jó lett a játék szerintem !!! és ha megismersz tartalmakat a játékból még úgy is eszméletes maga az egész ...

• lwb
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sikerül az, feltölti a két másolatot (credits után várjál és lesz még egy rész, ahol Simon és Cathering egy erdőben és a tengerparton vannak), csak amiről másolták, az a Simon és Cathering nyilván lent marad. Mivel másolják őket, nem mozgatják. Simon meg összetöri a kijelzőt mérgében - mármint a lent maradt Simon.
  • mans
    Köszi,de aztán a végén összevesznek és nem jön össze.
  • scomcomputers
  • lwb
    Catherine egyike az állomáson dolgozó tudósoknak. Az ő tudatát is bescannelték, ezért ma már ő is csak egy programként létezik. Konkrétan a játék elején az omnitoolunkba töltjük fel, ő lesz a mi Cortanánk a játék során. A játék végén WAU, a mesterséges intelligencia akar minket megölni. Igazából az egész játék során ő és az ő teremtményei akarnak: a halat is ő irányítja. A visszaszámlálása a műhold kilövését jelzi. A játék ugyanis arról szól, hogy lényegében az emberiség kihalt egy meteorbecsapódás miatt, a kevés túlélő a víz alatt talált menedéket, de haldoklanak, ezért kitalálják, hogy legalább valami maradjon belőlük a tudatukat a 2010-es években Munshi által kitalált agyscannelés technikával lementik, ami mint egy A.I., programként létezik majd tovább. Aztán ezeket egy adathordozón kilövik az űrbe, a feltöltött tudatuk pedig egy paradicsomi VR környezetben élnek, napenergiával hajtott műholdon. Lényegében a játék célja elérni a műholdkilövő állomásra, feltölteni magunkat és Catherine-t és kilőni azt az űrbe.
    Ha azon gondolkozol, hogy van különbség 'fájl áthelyezése' és 'fájl másolása' között, akkor már rá is éreztél az egyik központi konfliktusra a játékban, mivel itt csak másolás létezik ... Ami ugye feltöltés után otthagyja az eredetit a földön ...
  • mans
    Végre egy ember aki nem örjöng meg üvöltözik a gameplay alatt.
  • Nesuten

1. rész

2.rész
  • mans
    Én a thétáig mentem aztán töröltem a játékot,elején még lehetett félni,aztán már csak fusztráló volt.Végét megnéztem videón de nem értettem hogy pl ki az a Chaterine..

Aki meg akart ölni a végén az ki volt?utána meg az a hal,a visszaszámlálós részt se értettem
  • Module
    A Tau pályán mikor ki kell tépni a csöveket,az utolsó csőre kilép a játékból.Van erre megoldás?Update fent van.
  • extra sensory
    Semmi értelme a fegyverhasználatnak, mivel ez egy "run or hide" játék. Itt csak ez a két opció van, pont ez a lényeg. Teljesen elvenné az izgalmat ha meg lehetne ölni az ellenfelet. Gyilkolászós játékból amúgy is rengeteg van.
  • lwb
    Na, vége. 10 óra. OK volt, de az Alien Isolation nagyon stabilan ül a trónján, ez a közelébe sem ér. Innentől spoiler.

Nagy szopás, hogy mindjárt az elején, kb 1-2 óra után lejön a nagy bumm, hogy mi is csak egy másolat vagyunk, nem valódi ember. Innentől kezdve az egész történet eléggé értelmetlen lesz. Kilőni az ARK-ot, ami csak programokkal van tele, az emberiség kihalt, az egésznek semmi értelme. Nem hagyott a végére semmi csavart, ami a székhez szögezett volna. Az Omicron óta legkésőbb meg pontosan tudjuk, hogy ha copy van és nem move, azaz az előző másolat attól még megmarad. Játéktechnikailag azt sem értettem, hogy amikor átmegyünk a power suitba, ami elvileg megnöveli az erőnket jelentősen, akkor miért kell még mindig fosni a WAU dögeitől. Pl. a másik sétáló power suittól, ami elvileg ugyanaz mint mi. Miért nem tudjuk mi leütni őt? Itt nem Daniel vagyunk, aki gathererök elől menekül egy szál ingben vagy Ripley akit a xenomorf üldöz, hanem egy tök ugyanolyan sétáló robot. Az se sokat segít, hogy a végén az utolsó sétáló dög elől sokkal jobb elszaladni, mint rejtőzködni. Elszalad: kapu kinyit. Fut még egy kört, aztán mire kinyilt, átszalad. Kövinél kezdjük elölről.
  • Module
    Baxxxus,hogy legalább egy pájszert nem képesek adni hogy fejbe qúrhassam azt a dögöt benne xD Nagyon jó game,de a weapon nagyon hiányzik belőle!Úgy a Bioshockot verhetné!
    Utoljára szerkesztette: Module, 2015.09.30. 17:53:25
  • Synchronous
    Mit értesz rájátszás alatt? Én ismerem Pistit, tényleg fosik az ilyen játékoktól... nem játssza meg. Jani direkt azért is játszatja mindig őt ezekkel, mert ő sokkal jobban fél a horrorjátékoktól.
    Sőt az Oculus-os játékokra ez hatványozottan igaz mert az Oculus még rátesz egy hatalmas lapáttal a játékélményre. A végigjátszásokat is úgy mutatják be, hogy akkor játszanak vele először... nem úgy van mint másoknál hogy kijátsszák egy csomószor és utána gameplay videót gyártanak belőle és úgy csinálnak mintha akkor látnák az egészet először.

Ott van az Outlast Whistleblower: már megjelenés napján elkezdték tolni... vagy ott az Until Dawn, vagy most a SOMA... amint megjelent máris elkezdték tolni... de számos más játékkal is így van... szóval nehezen tudja megjátszani magát. Ő is annyit tud a sztoriról amennyit te, nem játszott vele korábban. Ja, és tényleg ilyen ijedős... néhányan megvádolják ezzel hogy rájátszik, de megnyugodhattok hogy nem.
  • scomcomputers
    Nagyon jó ez a játék,én most kezdtem el másodszor....az Alien Isolation óta nem toltam többször végig egy játékot,nekem bejön!

Ironman2: van benne jócskán rájátszás is....
    Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2015.09.26. 11:29:45
  • Ironman2
    "videó"
  • Ironman2
    Atyaég! Ez még a megboldogult KriszHD videóinál is ütősebb.Ekkora hisztit levágni!!!!! DD

Vigyázat spoileres a vidó,előre szólok!

szerk:
    off:amúgy tudja valaki mi lett KriszHD-vel?
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.09.26. 02:33:13
  • Hexex86 #52
    Igen elkezdték!
    http://www.patyekmagyaritasai.hu/
  • Ironman2
    Jó lenne magyarul megérteni a játékot,elkezdte valaki fordítani vajon?
  • Ironman2
    Na jól van! Pont tegnap jött ki új driver! Kösz!
  • VikingPingvin
    Azt olvastam nincsenek benne jumpscare-k. A konstans félés hangulat zseniális :D

Bááár
    Theta-n azthittem bezártam a szörnyet az egyik szobába így nyugodtan elindultam felfedezni. Be is törtem egy ablakot erre egyre hangosabban rohan valami felém. Elgondolkozva hátrafordulok és...

Instant escape-quit, kicsit megizzadtam :D
  • Mike333 #48
    Nekem is jól megy a game, fix 60 fps v-sync mellett. i5 4460 @ 3.20, 8 Gb Ram, Gtx 970.

Az atmoszférája nagyon durva, a története meg elgondolkodtató.. Este a legjobb az biztos :D
    Utoljára szerkesztette: Mike333, 2015.09.23. 19:27:51
  • Synchronous
    Frissíts drivert a biztonság kedvéért.
  • Bokafix2
    Elég jó game, ahogy a Frictional-tól megszokhattuk... az atmoszféra félelmetes, a hangok meg külön rátesznek erre egy lapáttal. Még nem értem mi a lószar folyik itt de hamarosan kiderül... az Omnitool már megvan, de sajnos a másik csipet nem találom amit bele kell tenni.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.09.23. 17:26:16
  • KiruHoshino
    SOMA kijátszva. Hát érdekes vége volt. Nem erre számítottam, de a hangulata az nagyon jó volt.
  • lwb
    Nálam nem fix 140-144 fps. i7, 980gtx, 16 gb ram.
  • grebber
    Az én fos gépemen játszhatatlan lett onnantól ( mindent csutka maxra tettem)
  • Ironman2
    Amikor kiszállunk a székből brutálisan beszaggat a játék! Másoknál is?
  • lwb
    T-home. Az nekem matáv marad, ha negyvenszer is átnevezik magukat, akkor is. A szolgáltatás minősége maradt a régi, legalábbis errefelé sajnos. Nosztalgikus érzés a max 10 mbit, amit nyújtani tudnak... :(
  • oneal1
    matáv :D :D
  • lwb
    Nekem fajta játéknak tűnik, mélytenger, horror, stöncörgés, atmoszféra.
    Csordogál szépen lefele steamről, majd meglátjuk, ha a Jóisten és a Matáv is úgy akarja, talán még ma.