6
  • nextman
    #6
    En is utalom, ha egyoldal el akarja tarolni a bankkartya adataim. Csak olyan heleyn vagyok hajlando vasarolni, ami nem tarolja el, hanem atiranyit egy banki oldalra.
    Eleg beteg szemlelet, hogy abolt tarolja a vasarlo banki adatait.
    Olyan, mint kecskere kaposztat bizni.
  • Elmin
    #5
    Ezeket a kódokat már csak a banknál tárolják.
  • sanyicks
    #4
    CVC, és szokták tárolni... főleg előfizetéses cuccoknál.
  • TomecK
    #3
    Nem annyira értek a netes fizetésnél mi tárolódik el, de a 3 jegyű "biztonsági" asszem SSC kódot nem tárolják sehol ugye ?
  • Kheller
    #2
    " olyan rendszerben tárolnák a hitelkártya és egyéb kulcsfontosságú adatokat,hogy azok letöltése után sem nyithatóak meg. Erre számtalan módszer létezik"

    Mondanál pár példát, ahol a letárolt adatok nem olvashatóak egy letöltés után? Figyelembe véve, hogy ugye azt a rendszert nyomták fel, amely ezen adokat kezeli, tehát még, ha titkositva is volt, "ismerte" a kódot a titkositott adatokhoz, különben nem tudott volna működni...

    Az meg értelmetlen, hogy ne tárolják az adatokat, valahol úgyis tárolva van, ha egyszer fizetsz az úgyis le van tárolva, ráadásul a userek is szeretik, ha csak 1x kell megadják olyan helyen, ahol rendszeresen fizetnek.
  • item
    #1
    Ez előre borítékolható volt. Az a szomorú,hogy csak sajnálkoznak,ahelyett,hogy olyan rendszerben tárolnák a hitelkártya és egyéb kulcsfontosságú adatokat,hogy azok letöltése után sem nyithatóak meg. Erre számtalan módszer létezik,csak sokszor pont a nagy cégek nem tesznek eleget az ilyen biztonsági intézkedéseknek. Mégis mire gondolt az Adobe,hogy a megszűnt dobozos szoftverek feltörése után csak úgy mindenki áttér a havidíjas kifizetésre ? Olcsóbbnak biztos,hogy olcsóbb ez a fajta verzió,de aki kicsit is komolyan űzi az ipart,az amúgy is rendelkezik dobozos szoftverrel és licenc számmal. Soha nem tartottam jó ötletnek,hogy egy központi szerver eltárolja fizetéshez szükséges bankkártya adatokat.