11
-
kvp #11 Az illusztracioban levo fenykardok valojaban plazma ivek, olyat meg mar ma is tudunk kesziteni. http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_torch
A cikkben szerplo kapcsolat pedig inkabb abbol all, hogy a fotonok nem kozvetlenul egymassal lepnek kapcsolatba, hanem a mezejuk az altaluk gerjesztett atomok elektronfelhoin keresztul lep kapcsolatba. Ezert az egesz jelenseg csak addig marad meg amig egy adott kozegben haladnak. Onnan kilepve azonnal felbomlik a szerkezetuk, viszont kb. egyszerre lepnek ki. Ez a jelenseg lehetove teszi nagyon pontos impulzus lezerek megalkotasat, ahonnan kozel egy atom vastag lezerimpulzusok lepnek ki, tehat a teljes energiajuk egy atom vastag csomagban adodik le, azaz nagyon rovid ido alatt nagyon nagy energiat tudnak atadni, mindezt a folyamatos uzem altal okozott nagy energiaigeny es holeadas nelkul. -
slickboy #10 Jobb ma egy fénykard, mint holnap egy kvantumszámítógép. :D -
Xellos999 #9 Kvantumszámítógépet mindenkinek! Bár én személy szerint egy vörös fénykardnak jobban örülnék, mégha nem is vagyok nagy SW fan. -
Vol Jin #8 "Ez a technológia sokkal előbb fog megjelenni a titkosszolgálatok szuperszámítógépeiben, mint bármilyen, átlagember által elérhető termékben."
A titkosszolgálatok nem tudnak számítógépet csinálni, mert csak lehallgatnak, meg puccsokat pénzelnek, gyilkolásznak. Aki meg tud számítógépet építeni, az bárkinek eladja. -
Regeaux #7 A kolcsonhatas nem marad meg, mivel az csak a nemlinearis kozegben volt koztuk. -
matatom #6 Nem értek hozzá, de szerintem a válsz (vagy inkább a további kérdések felmerülése) a hogyanra ebben rejlik: "...amikor kilépnek a közegből, sokkal nagyobb az esély hogy együtt teszik, mint különálló fotonokként..."
Mondjuk ebböl nekem nem teljesen világos, hogy akkor ez a kölcsönhatás végülis megmarad, és ha igen, akkor miért? -
fszrtkvltzttni #5 "Lukin elképzelése szerint a rendszer egy napon akár összetett háromdimenziós szerkezetek kizárólag fényből történő megalkotását is lehetővé teheti."
Ha nincsenek ott az atomok, akkor mégis hogyan? Pont azt ecseteli, hogy a fotonok az atomokon keresztül lépnek kölcsönhatásba... -
Regeaux #4 Ez a technológia sokkal előbb fog megjelenni a titkosszolgálatok szuperszámítógépeiben, mint bármilyen, átlagember által elérhető termékben. -
Regeaux #3 Az egy dolog, hogy a cikk írójának fogalma sincs a témáról, de hogy még magyarul sem tud... -
Nailyenugysincs #2 szerintem hamarabb csináltatna a sok scifibuzi(pölö én:D) fénykardot :D az azért sokkal keményebb :D -
fehérfelhő #1 Amint lehetséges, a celebek ebből csináltatnak majd maguknak szövetet, illetve ruhát.
A pénz náluk nem számít, csak a csillogás. A fény-anyagból szőtt ruha pedig valószínűleg fényes lenne, csillogna!