Nagyon le vagyunk maradva mobilalkalmazások terén
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A
Amúgy nekem is van nyomógombosom, egy Motorola V360 (2005!!!), melyet addig használok, míg mûködik. Kristálytiszta a hangzása. Annyira jó vele telefonálni. (Az LG Optimus Net és Blackberry 8520-asomat meg most cserélem le egy Samsung Omnia W-re.)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Viszont a fiatalok (hál istennek) nyitottak az újdonságokra.
Csak éppen ma már annyi alkalmazás van, mint a szemét. Éppen olvastam valahol, hogy az Apple boltjában a sok százezer alkalmazás kevesebb mint 10%-át töltik le. Idõjárás progikból is van millió, feladatkezelõsbõl is millió stb. Az emberek beírják a keresõbe, hogy "idõjárás (weather)", és telepítik a legelsõt. A többi programnál detto.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
1, internet elérés nem azért kell a programoknak mert debuggolni akarja a fejlesztõ (wtf...) vagy kémkedni, hanem mert a többsége reklámot tartalmaz amit csak úgy tud letölteni a netrõl ha megkapja ezt az engedélyt. Azért már a google-t kell ekézni hogy ehhez full internet elérési jog kell és nincs olyan hogy internetes hirdetés elérése vagy hasonló
2, azért nem települ a program ha megtagadod valamelyik engedélyét mert nyilván használni akarja azt, aztán te lennél a legjobban felháborodva ha elszáll a program mert nem tudja irni az sdkártyát engedély hiányában...
3, sok esetben látszólag értelmetlen engedélyt azért kér a program mert a google hülyén oldott meg néhány dolgot az androidban.
Whats app? Viber?
Ha van egy jó alkalmazásod, akkor annak lesz közönsége. Ennyire egyszerû.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Az Apple nagyon szigorúan ellenõrzi az appokat, míg Androidnál nincs ez a kontroll.
Mivel a WP a kedvencem, ha választani kell, akkor az MS inkább az Apple-t kövesse ezen a téren. De szeritnem a másik irányba tart.
Na igen, csak a kettõ összefügg:
- ha telepítéskor kéri az összes engedélyt (Android), akkor vagy megadod neki mindet vagy nem használod,
- ha mûködés közben kéri az engedélyt (iOS), akkor dönthetsz úgy, hogy adott dolgot nem engedélyezel (mondjuk a fotóid közt turkálást), de a programot használhatod tovább. Ezért (is) sokkal biztonságosabb (és szerintem átgondoltabb) az Apple rendszere.
Ebbõl az a tanulság, hogy munkára ne használd a telefont és magán célra is csak akkor ha nem félted az adataid. A yahoo-s címemet is feltörték, kellett is írjak a yahoo-nak és igazoljam magam, szerencsére látták, hogy valami nem stimmel, hirtelen nem lehettem kínai így hát visszaadtak az accot. Na de ezt lehet másképpen törték fel...
Kezdetben az elemlámpa alkalmazást is megvették, és egy jó ötlettel az ember szarrá kereshette magát pillanatok alatt a 0.99 USD-kbõl. Ma már ez a piaci ugyanúgy telített mint a PC-s. Arra sincs esélyed, hogy az alkalmazásod egyáltalán megismerjék, ha nincs már másik 50-100 jól menõ, amin tolod a reklámját. Másrészrõl az apró kis alkalmazásokat percek alatt 18 példányban leklónozzák, és tökéletesre csiszolják az indiai meg pakisztáni fejlesztõk, szóval egyszerûen nem érdemes ezzel foglalkozni.
Én magam 2 HTC csúcs készüléket megjáratttam a kezemben, az egyik 8 hónapig volt a kedvencem (HTC desire), aztán HTC sensation. Napi újraindítás kellett nekik, a HTC sensation nagyon rossz teló.
IPhoneon évente egyszer ha kell.
IOS-re jobb appok vannak, nem tagolt annyira rendszer, mint Android alatt. És így nem kicsitt jobb is, persze ott is vannak rossz alkalmazások, de jóval kevesebb.
Amúgy nem vagy egyedül, az én ismerõseim többségének is nyomógombos van, én csak azért vettem, mert a munkámhoz kell és hogy bár lássam hogyan futnak a programok amiket csinálok. Az is igaz, hogy vagánykodókkal nem haverkodok 😊
Sajnos rosszul gondolod, mert vanpár játék IOS-re és androidra, ami igen nagy siker, Angry Birds vagy egy goggle térkép alkalmazás, viber, soundhound, csak hogy néhányat említsek a legnagyobbakból. Milliós bevételeket hozott a gyártóknak, és persze dollárban.
Az iOS teljesen kulturált ilyen szempontból, például telepítéskor nem kér engedélyt semmire, csak amikor az adott dolgot elsõ alkalommal használja. Sokkal követhetõbb és érthetõbb megoldás.
Az appokkal is ez a helyzet: a cikkben szereplõ, rendszeresen letöltõ felhasználók azok, akiknek valóban szükségük van ilyenekre, vagy csak kíváncsiak. De sokan feleslegesen használnak "okostelót", így természetes, hogy appokat sem fognak letölteni, mert tökéletesen elég nekik a meglévõk tudása, szolgáltatása. Ezekbõl sosem fog senki sem pénzt kihúzni, mert nem is foglalkoznak ezzel a témával. Szóval a konferencia kicsit álságosnak tûnik, inkább a nagy cégek érdekeit szolgálja, mint az "egyszerû fejlesztõét".
Fotósképzések, workshopok kezdőknek (az alapok) és haladóknak (műtermi fotó): www.fotoskepzo.hu
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Mert én eddig a térkép alkalmazáson kívül kizárólag felesleges alkalmazásokat találtam a Galaxy telomhoz. Vagy a mobilszolgáltatók lefizetik az androidos alkalmazáskészítõket, hogy nehogymár számon tudjuk tartani mennyit telefonálunk?
Jó dolog-e az okostelefon? Igen az. Nekem van buta is és okos is. Pl a Blackberry 8520 az tetszik. Igaz telefonáláson és sms-en kívül semmire nem használható BES nélkül, de 7-8 nap a készenléti ideje. Erre pl tök jó.
Az emberek meg nem hibásak. Kell az okosteló, mert mindenkinek az van. De csak hívásra és üzenetekre (bár utóbbira már kevesebben) használják. Fogyasztói társadalomban élünk, ami még nem is tetõzött, pedig már most gondok vannak emiatt.
A cikkhez hozzászólva: én nem látok potenciált a nagy tömegek számára történõ mobil fejlesztésben - ahogy a nagy tömegeknek szóló PC-re való fejlesztésben sem. Kis cégként, magánzóként megrendelésre kell dolgozni, ahol a megrendelõ gyakran zárt, belsõ használatú szoftvereket kér. Ezeknél nem kell a megtérülésben gondolkozni, meg parázni hogy jó tageket adtunk-e meg a leírásnál, mivel ha a megrendelõnek megéri, megrendeli a munkát, ha nem, akkor meg meg nem. Sajna amíg nem vagyunk akkora cégek, mint a mobil (PCs) piacot uraló szoftverfejlesztõ cégek, addig csak álmodozás az, hogy ezen a piacon labdába rúgjunk, és megéljünk belõle.
Ha mégis a maga ura akar lenni az ember, akkor nem mobil alkalmazást kell fejlesztenie, hanem egy problémára kell megoldást adnia. Az hogy ehhez mobil app, PC-s weboldal/app, vagy éppen egy esztergált tengely szükséges, az részletkérdés. A lényeg hogy tudjuk, hogy sokaknak kellene ez, és meg tudjuk oldani a problémát. Ha a megoldás eszközét leszûkítjük mobil készülékre, akkor valószínûleg hamar bele fogunk abba futni, hogy már minden meg van írva. És valamibõl a másodikat - de pláne a századikat - már nem éri meg megcsinálni.
Amióta leszedtem minden szemetet, 1 hétig is bírja az akku, azelõtt csak 1 napot ment. A haverok meg nem hiszik el.
Az iPhone-oknál nem tudom mennyire rossz a helyzet, de azt én nem hiszem, hogy valaha venni fogok, irtó drága és sajnálok rá annyit költeni. Két havi fizetés egy telefonért? Komolyan gondolják? Na jó, lehet hogy csak Erdélyben ilyen alacsonyak a programozók fizetése (de még mindíg jobb mint a normálisnak számító 50000 forint), nem csoda hogy tömegesen mennek ki az országból...
Õ meg nem értette.
El kellett magyarázni, hogy bizony az õ születése elõtt ilyn telefonok voltak.
Egy fontos dolog, nem volt ekkore app hype, mikor az Iphone elrajtolt, mert nem is terveztek ilyet. Ezért feltörték a telefont is csináltak alkalmazásokat rá a felhasználók. Jobs gyorsan reagált rá, és megcsinálták az App storet, innen indult az egész.
Aztán rájöttek a cégek is, hogy ez nagyon fontos bevételi forrás.
De õk is annyi app-ot használnak, amennyit letöltök, húgom dettó. Öcsém az, aki szokott kísérletezni, meg én.
Szerintem az állítás teljesen áll.
Míg ott a lányom, aki 5 éves, és szinte 2 naponta tölt le valami új programot a Iphonre, vagy az ipadre. Pedig csak 5 éves, de írni olvasni már tud.
A 20 alatti generáció érti ezt a telefont, a 30-40 között elég kevesen, onnan felfelé, meg csak nagyon-nagyon ritkán töltenek le.
(Abban nem foglalok állást, hogy ez jó, vagy nem, csak azt mondom, hogy ez van.)
Ahogy a hülyegyerekek mosógépmániáját sem értem. Megy a parasztja az utcán egyedül és üvölt a zaj a kezébõl. Hangminõség az gyökkettõ, de legalább van. Nem az appokat kell bemutatni az embereknek hanem az értelmes használatot, és a headseteket.
Na ezt a mondatot nem tudom értelmezni... Ki az a barom aki rendszeresen tölt le mindenféle szart a telefonjára? Az a rész még oké lenne hogy találjon egy normális programot és amíg meg nem találja addig kísérletezget a programokkal... Na de ha már megvan minden akkor minek tölt le újat? Nem használni akarja hanem elbaszni? Ha meg a frissítéseket is belevette a rendszeresen letöltökbe akkor a telefonja okosabb mint a felhasználó.
Az 50 felettiekre? vagy a húsz alattiakra? A legtöbb embernek egyáltalán nincsen szüksége "okos" telefonra, csak most ez a divat, régen a "paraszt" 20kg kétkazettás magnón hallgatta a zenét, a mai, meg "okostelefonon" kihangosítva.
Vajon milyen hatással lenne egy olyan reklám, hogy "unod már a hatalmas kijelzõt, ami nem fér a zsebedbe? Eleged van hogy a nap végén sír a telód a konnektorért? Leesett, betört a kijelzõje? Ugyanmár! Itt az új nokia xyz classic, 1 hónap üzemidõvel, extra strapabíró felépítéssel. Mert a mobiltelefon legyen MOBIL."
Szerintem elég vastag réteg kapna rá, többek közt én is 3-4 tapicskolós undormány után 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Na õk azok az emberek, akik sima mezei butatelefont szeretnének, de mivel azok szép lassan kihalnak, ezért kénytelenek az általuk utált nagy batár szar hamar lemerülõs tapicskolós szemetet venni.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
*fiamnak lényegében mindegy lett volna, de ma már (illetve régen is így volt) a kicsik között muszáj új cuccokkal virítani, a lányom pedig (ahogy egy lassan kamaszodó lányhoz illik) a nap 24 órájában tartaná a barátnõivel a kapcsolatot (amit persze csak mindig új telefonon lehet megtenni: apple, apple, nokia)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Másrészt viszont, aki nem akar/tud semmit telepíteni, annak ugye, hogy elég lenne 10-20 ezer forintos alapgép is a százezres iPhone-ok helyett? Az a kategória gyakorlatilag számítógép, tehát ez olyan, mintha explorer+paint+passziánsz kombót használna valaki egy új PC-n.