42
 • lamer the true
  #42
  Sajnos nem megrendelésre gyártani appot Magyarországban teljesen felesleges. Az átlag Magyar annyira csóró, hogy soha az életben nem fizet semmiért, amivel nem lehet villantani, hanem csak szimplán hasznos.
 • zola2000
  #41
  Én meg a nokia n95ömet vettem elő újra, mert még jó és a második kidöglött drága okostelefonomat olcsó tablettel pótoltam, és még sokkal jobb is.
 • tomcsa4
  #40
  Rendben, kicsit nyersen fogalmaztam. Féiig igazad van. De ne feledd, hogy a mai 25 év alatti generáció a számítógépfüggő generáció.

  Amúgy nekem is van nyomógombosom, egy Motorola V360 (2005!!!), melyet addig használok, míg működik. Kristálytiszta a hangzása. Annyira jó vele telefonálni. (Az LG Optimus Net és Blackberry 8520-asomat meg most cserélem le egy Samsung Omnia W-re.)
 • Jááánoskkaaa
  #39
  Nem írtam semmi hülyeséget, ezek tények! 50 fiatal haver ismerősömből 20-nak sima telefonálás meg sms-re kell és a régi típusut veszi! Az idősek meg kivétel nélkül szintén, az érintősön nagyon nehezen írnak smst és nem is használják a funkcióit! Nem hülyeséget beszélek!
 • tomcsa4
  #38
  Kérlek, ne írd be többször, elsőre is megértettük a hülyeségedet. Pontosan fél hülyeségedet. Igen a használtmobil piaca nagyon megy. Régi telefonok tonnáját vásárolják meg az emberek. Az okostelefonok nemsokára kihalnak és a táblagépek uralják majd a piacot. Táblagép plusz egy nyomógombos buta telefon.
  Viszont a fiatalok (hál istennek) nyitottak az újdonságokra.
  Csak éppen ma már annyi alkalmazás van, mint a szemét. Éppen olvastam valahol, hogy az Apple boltjában a sok százezer alkalmazás kevesebb mint 10%-át töltik le. Időjárás progikból is van millió, feladatkezelősből is millió stb. Az emberek beírják a keresőbe, hogy "időjárás (weather)", és telepítik a legelsőt. A többi programnál detto.
 • Jááánoskkaaa
  #37
  Csapó 2 : A véleményem erről jól értsétek meg!! : Rengeteg embert rohadtul nem érdekel az okos telefon, ő csak telefonálni akar, és már maga az érintő sbaromságoktól megőrül mert szarul tudja kezelni és idegesíti, a hagyományos régi telefonokat keresi szinte a fiatalok 40 %-a, az időseknél meg a 100 %-a! Példa rá sok fiatal barátom ismerősöm, aki csak telefonálni használja, és vesz egy nyomkodós alap telefont, vagy félig érintős félig nyomkodóst, mert nem használja azt a sok alkalmazást amit egy okos telefon nyújtana! Idősebb emberek ismerősök szintén+apám és barátaim anyja apja, sima mezei szintén nyomkodós telefont használ, mert nem tudja szintén kezelni ezt az érintős csoda technológiát, alig tud rajta smst irni és csak a gondjuk van vele! Amíg csak lehet és tudnak az emberek, sima alap telefont fognak használni és csak hívásra meg sms-re, úgy hogy a gyártók bekaphatják de nagyon!
 • torreadorz
  #36
  Mivel kezd már nagyon elharapózni itt a sületlenség, gondoltam megosztok veletek néhány titkot:
  1, internet elérés nem azért kell a programoknak mert debuggolni akarja a fejlesztő (wtf...) vagy kémkedni, hanem mert a többsége reklámot tartalmaz amit csak úgy tud letölteni a netről ha megkapja ezt az engedélyt. Azért már a google-t kell ekézni hogy ehhez full internet elérési jog kell és nincs olyan hogy internetes hirdetés elérése vagy hasonló

  2, azért nem települ a program ha megtagadod valamelyik engedélyét mert nyilván használni akarja azt, aztán te lennél a legjobban felháborodva ha elszáll a program mert nem tudja irni az sdkártyát engedély hiányában...

  3, sok esetben látszólag értelmetlen engedélyt azért kér a program mert a google hülyén oldott meg néhány dolgot az androidban.
 • Jááánoskkaaa
  #35
  A véleményem erről jól értsétek meg!! : Rengeteg embert rohadtul nem érdekel az okos telefon, ő csak telefonálni akar, és már maga az érintő sbaromságoktól megőrül mert szarul tudja kezelni és idegesíti, a hagyományos régi telefonokat keresi szinte a fiatalok 40 %-a, az időseknél meg a 100 %-a! Példa rá sok fiatal barátom ismerősöm, aki csak telefonálni használja, és vesz egy nyomkodós alap telefont, vagy félig érintős félig nyomkodóst, mert nem használja azt a sok alkalmazást amit egy okos telefon nyújtana! Idősebb emberek ismerősök szintén+apám és barátaim anyja apja, sima mezei szintén nyomkodós telefont használ, mert nem tudja szintén kezelni ezt az érintős csoda technológiát, alig tud rajta smst irni és csak a gondjuk van vele! Amíg csak lehet és tudnak az emberek, sima alap telefont fognak használni és csak hívásra meg sms-re, úgy hogy a gyártók bekaphatják de nagyon!
 • pixx
  #34
  Az Angry Birds mai napig újít, Azért évente 2-3x kijönnek új játékkal.
  Whats app? Viber?
  Ha van egy jó alkalmazásod, akkor annak lesz közönsége. Ennyire egyszerű.
 • tomcsa4
  #33
  Az alkalmazás piacon az Apple a legkultúráltabb. Ez biztos. Ameddig Jobs vezetett, addig hatványozottan az volt. Se Androidon, se WP-n (ami a kedvencem) nem használtam bankos szolgáltatásokat (utalás, lekérdezés), csak iOS-en.
  Az Apple nagyon szigorúan ellenőrzi az appokat, míg Androidnál nincs ez a kontroll.
  Mivel a WP a kedvencem, ha választani kell, akkor az MS inkább az Apple-t kövesse ezen a téren. De szeritnem a másik irányba tart.
 • Andrevv
  #32
  Hát akkor tényleg jobban van megoldva. Sajnos még nem volt alkalmam jobban szemügyre venni egyik iPhone-t sem, egyik ismerősömnek sincs és nem is fejlesztünk rá. Majd ha gazdag leszek, kipróbálom :)
 • M2 #31
  "Engem nem az zavar, hogy mikor kéri az engedélyt, hanem az, hogy nem lehet tőle megtagadni és ettől függetlenül használni. "

  Na igen, csak a kettő összefügg:
  - ha telepítéskor kéri az összes engedélyt (Android), akkor vagy megadod neki mindet vagy nem használod,
  - ha működés közben kéri az engedélyt (iOS), akkor dönthetsz úgy, hogy adott dolgot nem engedélyezel (mondjuk a fotóid közt turkálást), de a programot használhatod tovább. Ezért (is) sokkal biztonságosabb (és szerintem átgondoltabb) az Apple rendszere.
 • Andrevv
  #30
  Amúgy nem ok nélkül lettem paranoiás. Egyszer gyanús volt, hogy a céges weboldalunkra folyton lép be valaki és rak fel minden mocskot. Aztán próbából csináltam egy weboldalt amin volt egy bejelentkező oldal. Sehol nem léptem be csak a mobilon, a beépített böngészővel, ahogy máskor is szoktam ha éppen nem vagyok gép előtt. Pár hét múlva beléptek az oldalra. Persze gondoltam arra is, hogy valami más módszerrel törték fel, de nem, ugyanis a próbált jelszók között volt egy olyan helytelen is amit ugyancsak a mobilon próbáltam beírni szándékosan helytelenül. A jelszó nagyon bonyolult volt, semmi értelme, véletlenszerű karakterek. Hogy még érdekesebb legyen, egyiket sem jegyeztettem meg a böngészővel. Nem tudom hogyan és honnan szedték elő a telóból, de megtették.
  Ebből az a tanulság, hogy munkára ne használd a telefont és magán célra is csak akkor ha nem félted az adataid. A yahoo-s címemet is feltörték, kellett is írjak a yahoo-nak és igazoljam magam, szerencsére látták, hogy valami nem stimmel, hirtelen nem lehettem kínai így hát visszaadtak az accot. Na de ezt lehet másképpen törték fel...
 • Komolytalan
  #29
  Netes hozzáférést elég sok alkalmazás azért kér, mert ahhoz hogy debugold szükséges ez, és utána a fejlesztő elfelejti kikapcsolni mikor a release verziót legyártja. Persze lehet pánikolni, de gondolj bele: a te kis szaros adataid kit érdekelnek? Kb senkit. Ha le is lopják, ők szopják meg, mert disket kell pazarolniuk a tárolására.
 • Komolytalan
  #28
  Na igen, Angry Birds - mikor is jelent meg? Lenne ma ugyanolyan sikeres, vagy simán csak elveszne az 1 millió app között? Google térkép és társai - hát bazmeg, Magyarországon nincs akkora cég, aki tudna ilyet fejleszteni, mert egyszerűen nincs akkora kapacitása, meg annyi pénze ami ehhez kell. Nyilván ha XY cég beletol 1 projectbe pár milliárd USD-t, akkor az sikeres lesz, de Magyarországon nincs ilyen, még hasonló kaliberű se.
  Kezdetben az elemlámpa alkalmazást is megvették, és egy jó ötlettel az ember szarrá kereshette magát pillanatok alatt a 0.99 USD-kből. Ma már ez a piaci ugyanúgy telített mint a PC-s. Arra sincs esélyed, hogy az alkalmazásod egyáltalán megismerjék, ha nincs már másik 50-100 jól menő, amin tolod a reklámját. Másrészről az apró kis alkalmazásokat percek alatt 18 példányban leklónozzák, és tökéletesre csiszolják az indiai meg pakisztáni fejlesztők, szóval egyszerűen nem érdemes ezzel foglalkozni.
 • pixx
  #27
  Amúgy nem vennék alapul egy index alkalmazást, mert ismerek jónéhány app fejlesztőt. Androidra senkinek sem érdeke hibátlan alkalmazás fejlesztése, mivel a rendszer alapból buggos. 10-ből 9 android tulajnak már volt fagyás a telefonjával a 10. meg most bontotta ki.
  Én magam 2 HTC csúcs készüléket megjáratttam a kezemben, az egyik 8 hónapig volt a kedvencem (HTC desire), aztán HTC sensation. Napi újraindítás kellett nekik, a HTC sensation nagyon rossz teló.
  IPhoneon évente egyszer ha kell.
  IOS-re jobb appok vannak, nem tagolt annyira rendszer, mint Android alatt. És így nem kicsitt jobb is, persze ott is vannak rossz alkalmazások, de jóval kevesebb.
 • Andrevv
  #26
  Engem nem az zavar, hogy mikor kéri az engedélyt, hanem az, hogy nem lehet tőle megtagadni és ettől függetlenül használni. Ha nem netes program, akkor ne kelljen azt engedélyezzem neki vagy ne kelljen a személyes adataimat odaadjam mikor semmi köze nem lenne hozzá. Szerintem az appok nagy részét kémkedésre készítették sajnos...
  Amúgy nem vagy egyedül, az én ismerőseim többségének is nyomógombos van, én csak azért vettem, mert a munkámhoz kell és hogy bár lássam hogyan futnak a programok amiket csinálok. Az is igaz, hogy vagánykodókkal nem haverkodok :)
 • pixx
  #25
  " én nem látok potenciált a nagy tömegek számára történő mobil fejlesztésben"
  Sajnos rosszul gondolod, mert vanpár játék IOS-re és androidra, ami igen nagy siker, Angry Birds vagy egy goggle térkép alkalmazás, viber, soundhound, csak hogy néhányat említsek a legnagyobbakból. Milliós bevételeket hozott a gyártóknak, és persze dollárban.
 • Nos
  #24
  Én nem a normálisak közé tartozok, és az ismerőseim nagy része sem akkor. Ok, hogy sokan nem használják ki, de azért ne jussunk már el odáig, hogy egyből szar is, ami nem nyomógombos. Nem igaz, hogy sosem volt még egyikőtöknek sem szüksége GPS-re. Akár utazáshoz, akár sportoláshoz elég sokat használom, és több értelmét látom, mintha külön készüléket kellene erre vennem. Az meg egy másik dolog, hogy ha van internet elérésem (pl otthon a wifi), akkor a fél világot egy eurocentért hívhatom. Régen tök nagy telefonszámlám volt, aztán rááltam a voipra, megvettem a legolcsóbb előfizetést, és valamivel több mint háromezer forint a csomagom havonta. Van még benne 100 mega adatforgalom, ami nem sok, de abból is egész sokat lehet telefonálni. A háromezerakányhányszáz forintos előfizetés meg pont elég arra, amikor az adatforgalmam elfogyott, vagy nem tudok netre csatlakozni. Csak az elmúlt tíz hónapban mióta használom kb 60ezer forinttal kevesebbet költöttem telefonra.
 • M2 #23
  Csak nekem vannak normális ismerőseim, hogy mindenki olyan telefont vesz, ami neki szükséges!? Legtöbb a nyomógombos Nokia.
 • M2 #22
  "Az iPhone-oknál nem tudom mennyire rossz a helyzet"

  Az iOS teljesen kulturált ilyen szempontból, például telepítéskor nem kér engedélyt semmire, csak amikor az adott dolgot első alkalommal használja. Sokkal követhetőbb és érthetőbb megoldás.
 • fotoskepzo
  #21
  Ma minden reklám, marketing, tévé, rádió arra ösztökéli az embereket, hogy megvegyenek olyan dolgokat, amire egyáltalán nincs, vagy alig van szükségük. Nem csak a mobiltelefonoknál, és a rájuk írt szoftvereknél ez a helyzet, hanem pl. a fényképezőgépeknél is. Az új MILC kategória pl. tökéletesen felesleges, de "meg kell venni, mert azt mondják a tévében"! A másik oldala, hogy sokkal drágább eszközöket használnak, mint amire _valójában_ szükség lenne: láttam már fotóamatőr apukát, aki kb. 2 milliós szettel (a legprofibb tükörreflexes gép, hozzá 2-3 pár százezres optika) ment a gyerekét fotózni az iskolai rendezvényre. (A szettet kb. 3-szor használta évente. Jó, megteheti, mert van rá pénze.)

  Az appokkal is ez a helyzet: a cikkben szereplő, rendszeresen letöltő felhasználók azok, akiknek valóban szükségük van ilyenekre, vagy csak kíváncsiak. De sokan feleslegesen használnak "okostelót", így természetes, hogy appokat sem fognak letölteni, mert tökéletesen elég nekik a meglévők tudása, szolgáltatása. Ezekből sosem fog senki sem pénzt kihúzni, mert nem is foglalkoznak ezzel a témával. Szóval a konferencia kicsit álságosnak tűnik, inkább a nagy cégek érdekeit szolgálja, mint az "egyszerű fejlesztőét".
 • sanyicks
  #20
  Pedig sokan megveszik pl az ájfónt mert azt hallották az jó és menő, és jó esetben talán sms-re használják, de sok csak telefonál rajta. De sok másik okostelefonnál is a legtöbben beragadnak a facebook fényképzés telefon háromszögbe.
 • Zoliz
  #19
  Androidra tud valaki egy egyszerű havi szintű hivásidőtartam mérőt?

  Mert én eddig a térkép alkalmazáson kívül kizárólag felesleges alkalmazásokat találtam a Galaxy telomhoz. Vagy a mobilszolgáltatók lefizetik az androidos alkalmazáskészítőket, hogy nehogymár számon tudjuk tartani mennyit telefonálunk?
 • tomcsa4
  #18
  Én csak akkro töltögettem mindent lefele, amikor megvettem az iPod Touch 1G-met. Aztán a 4G-n egy kivétellel (GoodReader) már semmit. Egyszerűen nem érdekel.
  Jó dolog-e az okostelefon? Igen az. Nekem van buta is és okos is. Pl a Blackberry 8520 az tetszik. Igaz telefonáláson és sms-en kívül semmire nem használható BES nélkül, de 7-8 nap a készenléti ideje. Erre pl tök jó.
  Az emberek meg nem hibásak. Kell az okosteló, mert mindenkinek az van. De csak hívásra és üzenetekre (bár utóbbira már kevesebben) használják. Fogyasztói társadalomban élünk, ami még nem is tetőzött, pedig már most gondok vannak emiatt.
 • Komolytalan
  #17
  Programozó vagyok, mobilra is fejlesztek. Töltöttem már le appokat, de hozzá kell tennem, csak akkor, amikor kórházba kerültem, és nem volt a közelemben számítógép. Ekkor ugye rájön az ember, hogy az okostelefon appok nélkül kalap szar, mert a böngészője használhatatlan, azon kívül meg kb. semmi sincs benne alapban, ami egy hagyományosban ne volna. Szóval ha az ember tv műsort akar nézni, akkor Port alkalmazás, ha híreket akar olvasni, akkor Index meg Origo alkalmazás, amelyek persze szarabbnál szarabbak, ráadásul leakelnek mint az állat, de még mindig kevésbé rosszak, mintha böngészőben próbálnám megnézni ezeket az oldalakat (akár a mobilos változatukat is).

  A cikkhez hozzászólva: én nem látok potenciált a nagy tömegek számára történő mobil fejlesztésben - ahogy a nagy tömegeknek szóló PC-re való fejlesztésben sem. Kis cégként, magánzóként megrendelésre kell dolgozni, ahol a megrendelő gyakran zárt, belső használatú szoftvereket kér. Ezeknél nem kell a megtérülésben gondolkozni, meg parázni hogy jó tageket adtunk-e meg a leírásnál, mivel ha a megrendelőnek megéri, megrendeli a munkát, ha nem, akkor meg meg nem. Sajna amíg nem vagyunk akkora cégek, mint a mobil (PCs) piacot uraló szoftverfejlesztő cégek, addig csak álmodozás az, hogy ezen a piacon labdába rúgjunk, és megéljünk belőle.
  Ha mégis a maga ura akar lenni az ember, akkor nem mobil alkalmazást kell fejlesztenie, hanem egy problémára kell megoldást adnia. Az hogy ehhez mobil app, PC-s weboldal/app, vagy éppen egy esztergált tengely szükséges, az részletkérdés. A lényeg hogy tudjuk, hogy sokaknak kellene ez, és meg tudjuk oldani a problémát. Ha a megoldás eszközét leszűkítjük mobil készülékre, akkor valószínűleg hamar bele fogunk abba futni, hogy már minden meg van írva. És valamiből a másodikat - de pláne a századikat - már nem éri meg megcsinálni.
 • Komolytalan
  #16
  Na igen, csak már maga az elnevezés sértő. Ugye van az okos telefon - ami 2 nap alatt akkor is lemerül, ha elő se veszed - meg van a buta telefon. És hát ami okos, az biztos jobb mint a buta, mivel mindkettőt lehet kapni kb ingyen (3eFt-s előfizetéssel biztosan), így nyilván mindenki okosat választ.
 • Andrevv
  #15
  Programozó létemre se töltögetek appokat. Túl sok szemét van a Play Store-ban és nincs kedvem hetente gyári beállításokra visszatenni kísérletezések után. A másik dolog meg az, hogy sokszor indokolatlanul sok jogosultságot kérnek az appok, még a legegyszerűbbnek tűnő appoknak is netkapcsolat kell, meg telefonkönyv hozzáférés stb, még akkor is ha semmi köze nem lenne. Nagyon de nagyon kevés app van amiben megbízok, de pl a facebook appja sem tartozik közéjük. Az folyton fut a háttérben, még akkor is ha kijelentkezek, nem tudom kiiktatni, pedig én csak akkor akarok tőle bármit is hallani, ha belépek. A notification-t ha kikapcsolom (amit csak max 8 órára lehet, akkor is ott megy a háttérben és csinál is valamit, meríti az akkut). Persze vannak más appok amik nem engedig futni a process-t, de ahogy láttam fél percenként újra elindul a nem kívánatos processz, majd kilövi. Fél nap mulva meg lemerül az egész.
  Amióta leszedtem minden szemetet, 1 hétig is bírja az akku, azelőtt csak 1 napot ment. A haverok meg nem hiszik el.
  Az iPhone-oknál nem tudom mennyire rossz a helyzet, de azt én nem hiszem, hogy valaha venni fogok, irtó drága és sajnálok rá annyit költeni. Két havi fizetés egy telefonért? Komolyan gondolják? Na jó, lehet hogy csak Erdélyben ilyen alacsonyak a programozók fizetése (de még mindíg jobb mint a normálisnak számító 50000 forint), nem csoda hogy tömegesen mennek ki az országból...
 • culas25hc
  #14
  Nem azért, de alkalmazások nélkül mégis mire jó egy okos telefon?! Nagy kijelzője van...kb ennyi. Totál felesleges százezreket költeni telefonra, ha valaki csak fényképezni, zenét hallgatni, netezni, meg telefonálni akar. Ezt tudja egy régebbi "nem okos" Nokia is. Ja hogy mert az nem menő....
 • pixx
  #13
  Mondjuk a legjobb az volt, mikor egy régebbi nokiámat odatadtam a lányomnak, mert kirándulni vitték. Odadaom neki a kezébe, és nyomogatni kezdte a képernyőt. Nem kicsit döltünk a nevetéstől, mert úgye ez még gombos változat.
  Ő meg nem értette.
  El kellett magyarázni, hogy bizony az ő születése előtt ilyn telefonok voltak.

  Egy fontos dolog, nem volt ekkore app hype, mikor az Iphone elrajtolt, mert nem is terveztek ilyet. Ezért feltörték a telefont is csináltak alkalmazásokat rá a felhasználók. Jobs gyorsan reagált rá, és megcsinálták az App storet, innen indult az egész.
  Aztán rájöttek a cégek is, hogy ez nagyon fontos bevételi forrás.
 • pixx
  #12
  Nekem a családom idén lecserélte az én javalatomra az összes telót Iphonre. Mert úgye a szüleim le voltak maradva, nem tudtak képeket fogadni sem tőlem, sem az ismerőseiktől. Sőt apám hiába kapott sms-t nem vette észre a nokián. Most már észreveszi. Tudja használni a Vibert, facebook stb.
  De ők is annyi app-ot használnak, amennyit letöltök, húgom dettó. Öcsém az, aki szokott kísérletezni, meg én.
  Szerintem az állítás teljesen áll.
  Míg ott a lányom, aki 5 éves, és szinte 2 naponta tölt le valami új programot a Iphonre, vagy az ipadre. Pedig csak 5 éves, de írni olvasni már tud.
  A 20 alatti generáció érti ezt a telefont, a 30-40 között elég kevesen, onnan felfelé, meg csak nagyon-nagyon ritkán töltenek le.
 • Nos
  #11
  A netfüggőség tényleg létezik, ebben abszolút igazat adok neked. De ez az a dolog, ami miatt a "standar user"-ek jelentős részét sem lehetne visszatéríteni a hagyományos készülékhez, marketing ide, vagy oda.
  (Abban nem foglalok állást, hogy ez jó, vagy nem, csak azt mondom, hogy ez van.)
 • Szefmester
  #10
  Aha.. A telefonom csak akkor mászik internetre ha otthon vagyok és rákapcsolódok a wifire. Azaz az asztali gépen kívül a lakás többi pontján. Ha úton vagyok nem netezek mert úton vagyok, ha valahol vagyok nem netezek mert azért vagyok ott mert dolgom van. Nem is értem ezt a szánalmas netfüggőséget.
  Ahogy a hülyegyerekek mosógépmániáját sem értem. Megy a parasztja az utcán egyedül és üvölt a zaj a kezéből. Hangminőség az gyökkettő, de legalább van. Nem az appokat kell bemutatni az embereknek hanem az értelmes használatot, és a headseteket.
 • Szefmester
  #9
  "Mindössze a felnőttek 7 százalékáról mondható el, hogy rendszeresen szokott programokat letölteni"

  Na ezt a mondatot nem tudom értelmezni... Ki az a barom aki rendszeresen tölt le mindenféle szart a telefonjára? Az a rész még oké lenne hogy találjon egy normális programot és amíg meg nem találja addig kísérletezget a programokkal... Na de ha már megvan minden akkor minek tölt le újat? Nem használni akarja hanem elbaszni? Ha meg a frissítéseket is belevette a rendszeresen letöltökbe akkor a telefonja okosabb mint a felhasználó.

 • Nos
  #8
  Mármint nem általában feleslegesek, hanem azoknak, akik nem lépnek túl a standard szoftvereken.
 • Nos
  #7
  Azért vitatkoznék veletek. Az, aki nem tölt le, az még netezik a mobilján, képeket csinál, képeket nézeget, youtube videókat néz, használja a beépített map alkalmazásokat. Tény, hogy a lehetőségeihez képest nem használja ki a telefont, de próbáljatok már meg hagyományos telefonon netezni. Szerintem a képmegjelenítés, és a relatív kényelmes internetelérés akkora lépés a hagyományos telefonokgoz képest, hogy teljesen logikus, hogy ezt akarják használni. Tény, hogy attól a csúcsgépek még feleslegesek, de egy jó kijelző azért elkell.
 • Sajátvéleményem
  #6
  "Van egy korosztály aki nem fogja megtanulni" Nem tudom, hogy melyikre gondolsz?
  Az 50 felettiekre? vagy a húsz alattiakra? A legtöbb embernek egyáltalán nincsen szüksége "okos" telefonra, csak most ez a divat, régen a "paraszt" 20kg kétkazettás magnón hallgatta a zenét, a mai, meg "okostelefonon" kihangosítva.
 • mousee
  #5
  Naja, csak erről a pórnép nem nagyon hall, helyette nyomják szerencsétlen vevőnek az arcába az okostelót.
  Vajon milyen hatással lenne egy olyan reklám, hogy "unod már a hatalmas kijelzőt, ami nem fér a zsebedbe? Eleged van hogy a nap végén sír a telód a konnektorért? Leesett, betört a kijelzője? Ugyanmár! Itt az új nokia xyz classic, 1 hónap üzemidővel, extra strapabíró felépítéssel. Mert a mobiltelefon legyen MOBIL."

  Szerintem elég vastag réteg kapna rá, többek közt én is 3-4 tapicskolós undormány után :)
 • Cat #4
  egyáltalán nem halnak ki, nemrég több ilyet jelentett be a Nokia. Egy hónapos(!) készenléti időt ígérnek.

  Nokia 108

  Nokia 515
 • mousee
  #3
  "Ezek szerint az ilyet használók 47 százaléka még soha nem töltött le applikációkat a készülékére, további 10 százalékával is csak egy alkalommal fordult eddig elő."

  Na ők azok az emberek, akik sima mezei butatelefont szeretnének, de mivel azok szép lassan kihalnak, ezért kénytelenek az általuk utált nagy batár szar hamar lemerülős tapicskolós szemetet venni.