9
-
#9 Hát kb. -
#8 Dédöregapád is felnőtt hűtő, villany és mentőszolgálat nélkül. A mostaniak nem tudnak ezek nélkül felnőni. Nem azért, mert lehetelen, hanem mert ezek az emberi világ olyannyira "természetes" részévé váltak, mint most a fészbúk. Úgyhogy, ha azt akarnád, hogy a gyermeked anélkül nőjjön fel, akkor valami 3ik világ beli ország nyomornegyedében kellene felnevelned, vagy elzárva a külvilágtól, a többi embertől. -
Csiki1991 #7 Hát nem tudom... a mi generációnk is felnőtt táblagépek, mobilok és fb nélkül... Nem értem miért kellene ezen változtatni... -
#6 Ismerőseim, haverjaim is már a csöppnyi, még beszélni sem tudó gyerkőcnek is ájpedet vesznek (csóróbbak wayteq-et stb.) és a gyerek szépen elrajzolgat rajta, kifestőzik, játszik, idővel olvasgat, keresgél, tanulgat, videózgat, pl. mesefilmeket néz, zenét hallgat, kíváncsiskodik, szokja a technológiát, ami nélkül később nem tudna élni, nem lenne melója sem.
Egy ilyen táblagép tök intuítiv egy kisgyermeknek is és érdekesebb, mint a világ legérdekesebb csörgője. Egy kapu/ablak a világra a kis kezeiben. Igazi mágia! Semmi sem versenyezhet vele egyelőre. -
#5 Sok cég ELEVE jelen van a facsén. Illetve oda IS fejleszt. KÉnytelen, ha a kusztomerek facsebolondok, még a felsővezetés is néha. Ezé készülnek android interfészek, meg IOS interfészek is a nagy rendszerekhez IS. -
#4 Hát, ha engem egy cég FB-n keresztül akarna elérni belőlem legfeljebb vaskos röhögést váltana ki... -
#3 Én fejlesztő vagyok, mégsincs facse akkom. Ugyanakkor iskolákban már nem lehet anélkül megélni, mert az iskolai kapcsolattartás alapvető eszköze. A tanárok is ezen keresztül érik el a diákokat, adnak feladatokat, gyűjtenek be kész munkákat stb. (Sok cég is ezen keresztül éri el a dolgozóit pluszban.) Ergó félhivatalosan is az oktatás része már. Így nyilván ha lenne kölyköm, nem tilthatnám el tőle, sőt, segítenem kéne neki benne, még ha nem is értek egyet vele. EZ a jelen és a jövő, tetszik, vagy sem. Aki kimarad az lemarad... :D -
heist #2 Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Az én értékrendem szerint pl. egy 10 éves ne lógjon a facebookon, semmi keresnivalója ott. Mondjuk vannak iskolák akik nem így gondolják, vagy az osztálytársai, egy egész, komplett közösség, és ha nem akar kirekesztetté válni akkor bizonyos mértékig asszimilálódnia kell.
És ez egy gyereknél elég komoly dolog, ha az ember már felnő, már kialakul egy önálló értékrend, akkor meg kevésbé lesz kitéve egy közösség befolyásolásának, de gyerekkorban ez még bitang nehéz. -
harmi2009 #1 Erről szól szülőnek lenni. Mi ebben a probléma? Át kell adni egy értékrendet a gyereknek amihez tartania kell magát és amitől a szülő sem tér el.