13
  • csimmasz
    #13
    Na ez viszont az igazi parasztság, ugyanis nincs gyártási költség se az e-könyveknél vagy akármilyen digitális tartalomnál, de az extra profit nem a szerzőnél csapódik le szerintem, ráadásul ezért nem versenyképes a kínálatuk és ezért van még warez bőven.

  • Ferrer
    #12
    Na pont ezekről beszéltem. Nincs az rendben, hogy a kiadók kegyeire vagyunk bízva az e-könyvekkel, és ezért nem másolhatjuk, nem adhatjuk el / kölcsönbe / ajándékba, de a legpofátlanabb, hogy nem is tölthetjük le x (bizonytalan) alkalomnál többször. Meg kíváncsi lennék, 50 év múlva mi fogja olvasni pl. az Amazon rejtélyes formátumait.
    Ennek ellenére a vicc, hogy árban ugyanannyi mint a papírkönyv, holott nem is vettünk semmit gyakorlatilag (csak egy bérlési jogot legfeljebb)
  • ManoNegra
    #11
    MIndkét adathordozó megsemmisülhet, nem tudom, mitől képviselne több értéket egy papír alapú könyv egy digitálisnál.

    Ez igaz, de egy papíralapú könyv olvasásához nem kell más, csak napfény. Azt el tudod olvasni száz év múlva akár elektromos áram nélkül is, amikor lehet hogy már azt sem fogják tudni, mi fán terem a pdf, mobi, prc és társai.
  • csimmasz
    #10
    Az ismerőseim közül sokan a sorozatokat letöltik, és streamingen nézik az esti filmjüket.
    Mindamellett természetesen TV-znek is de egyre kevesebbet.

    Még is mi a franc van a TV ben?
    Az idióta Gárspár család meg hasonló szemetek.
    Minden értelmes műsor megtalálható a neten is még hiradók is meg bármi.

    Streaming en akkor nézed a műsorod amikor akarod, nem amikor épp adásban van.

  • Narxis
    #9
    A tévénél érdemes lenne azt is eldönteni, hogy mire gondolunk. Nekem a tévé már régóta csak egy nagy képernyős műszaki cikket jelent nem pedig a kábel vagy műholdas csatornákat.
  • Narxis
    #8
    Nem fog eltűnni de jelentősen csökkenni fog a papírkönyvek bevétele. Olyanok fogják megvenni akik kifejezetten a fizikai formája miatt akarják, ezek lehetnek gyűjtők vagy szimplán ahhoz ragaszkodó emberek. Azonban aki csak olvasni akar, szimpla tartalomfogyasztó az az egyszerűbbet és/vagy olcsóbbat választja, nem érdekli más. Egyelőre nálunk az e-book még gyerekcipőben jár mert jogi korlátozások, viták nehezítik a terjesztését.
  • csimmasz
    #7
    A papírkönyvnek szerintem sem tűnnek el, mert van egy fajta hangulatuk, nem is ezt állítottam, de 20 év mulva én szeretném látni, hogy játszol le egy cd-t, dvd-t.

    Minek vegyek akármilyen adathordozót ha a TV, vagy a set top box távirányítójával a elérek szinte minden tartalmat film, zene, akár hangoskönyv?

    Mindenképp ez a jövő, kényelmetlen a fizikai adathordozókkal vacakolni, vagy a szar tv műsorokon idegeskedni.

    Vannak akik kötődnek nem csak a könyvekhez de bakelit, cd, dvd, stb ezeknek mindíg marad dobozos változat de mejd egyre drágábban.

  • Narxis
    #6
    A mozi tényleg idejétmúlt. A színház viszont nem mert az egészen más kultúrát képvisel. A színház egyedisége az élő szereplésben rejlik.

    A tévé jobb a mozinál szvsz hiszen inkább nézek egy kisebb képernyőt de az akkor tűéles képet ad mint egy bazi nagy vásznot sok hangoskodó büdös emberrel összezárva. A streaming megint egy más műfaj az nem veszélyezteti a tévét.
  • Ferrer
    #5
    Miért? Ezek azért nem tűntek el, mert vitathatatlan előnyeik vannak a többihez képest. Ugyanezért nem fog eltűnni a papírkönyv sem. (időtállóság, hordozhatóság, olvashatóság, tipográfia)
  • csimmasz
    #4
    Te kevered a szezont a fazonnal.
    Miköze a mozinak a szinházhoz, vagy a tv hez, teljesen különböző dolgok de a némafilmet megölte a hagosfilm, és ha nem figyeltél volna a torrentre pl, az emberek egy nagy hányada letölti amit megakar nézni.

    Ha lesznek ajánlatok legálisan a tv helyett és ezt egy egyszerű ember is megteheti mint a youtube-on akkor meglátod az is krizisbe lesz.

    Én pl csak este lefekvés előt egy fél órát nézek tv-t elalváshoz amgy meg streaming vagy letöltés, esetleg mozi az arra érdemesebb filmek.

    Te nagyon nem látod mi történik körülötted.


    A kodak biztos a jólmenő papírkép üzlet miatt adta fel azt a részleget.

  • Ferrer
    #3
    A mozival is meghalt a színház. A tévével is meghalt a mozi. A streaminggel is meghalt a tévé.
  • TokraFan
    #2
    MIndkét adathordozó megsemmisülhet, nem tudom, mitől képviselne több értéket egy papír alapú könyv egy digitálisnál. Nyilván, ott a borító és a kötés, de ebben a tekintetben ma már eleve siralmas a helyzet, hol vannak már a régi jó minőségű, művészi értékkel bíró borítók? Ócska, olcsó, sok esetben giccses ízléstelenségek vannak többségében. A tartalom pedig így is, úgy is szöveg, adathalmaz.
    Lényeg az, hogy az informácoó eljusson az olvasóhoz. Hogy az egy nyomtatott papírról, vagy egy e-book-ról történik az teljesen mindegy. Valóban, haladni kell(ene) a korral!
  • csimmasz
    #1
    A papírkép is meghalt, mert eljött a digitális fényképek kora, a papírkönyvekkel cd/dvd lemezekkel is ez lesz, a kor túlhalad rajtuk.
    Lehet kapálózni meg jogvédősködni de váltani kellene.
    Persze az illegális letöltés nem a megoldás.