9
-
kvp #9 "minél nagyobb a gömb sugara annál nagyobb a gömb"
Latszik, hogy nem olvasol ogorog matematikai szakirodalmat, mivel ezt meg anno Arkhimedesz bizonyitotta, es meg is adta hozza a pontos kepletet. A sejtes pedig az egyiptomiaktol szarmazik, meg bizonyitas nelkul.
A legtobb ignobeles kutatas egyebkent egyetemi tanarkent dolgozo kutatok mellek project-jeibol szarmazik. Tehat a tanitas mellett csinalni kell valamilyen alapkutatast is. Az ilyen alapkutatasokban az a jo, hogy penzt nem adnak ra, hanem a tanar normal bere egyben a kutatas finanszirozasi kerete is. Mivel a tanar meg szeretne elni, ezert altalaban a penz 0%-at forditja a kutatasra, vagy valamilyen kelloen kis osszeget amit ossze tud szedni palyazati penzbol. Ezekbol a kutatasokbol sokszor csak egy publikacio szuletik, valamilyen ad akta nevu tudomanyos szakfolyoiratban. Ezek kozzul szedik ossze az ignobelesek a viccesebbeket. Ertem hogy idopazarlas az egesz, de a tudomanyos vilag valamiert elvarja, hogy minden egyetemi tanar kutasson is valamit a tanitas mellett. -
#8 A matematikait sajnos még mindig nem nyertem meg, pedig jó 20 évvel ezelőtt felállítottam mérhetetlen kutatás árán a relativitás elmélet szintjén mozgó szabályomat miszerint "minél nagyobb a gömb sugara annál nagyobb a gömb". Pedig ezt eddig soha senki nem kérdőjelezte meg, szemben Einstein úr hipotézisével... -
Donwrath #7 jah az lemaradt, hogy 10millió dollár a díj, persze zimbabwei, ami kb 1000ftal egyenértékű :D
-
johnfly #6 Az ellő tehén például az átlagosnál is tovább marad fekve, de ha feláll, akkor hamar le is fekszik újra -
fszrtkvltzttni #5 Hajrá, mindenki előtt ott a lehetőség. Csak aztán nehogy elgörbüljön a szád az "álomfizud" láttán. XD -
fszrtkvltzttni #4 Tehene válogatja. Döglődő teheneknél pl. pont ellenkező megfigyelés tehető. XD -
Zero 7th #3 Az lehet, hogy nyilvánvaló volt, csak épp tudományos megalapozottsággal nem jelenthetted ki.
Vagyis eddig ezt csak hitted, most már tudod is. -
csimmasz #2 Nekem is ez tetszett a legjobban!
Ezen én is elkutatóskodnék évekig csak legyen olyan fizum mint annak aki ezt kiokoskodta.
Én is raknék érzékelőket, meg szép grafikonokat készítenék belőle meg minden.
-
KopaszIsten #1 "Először is, minél tovább fekszik egy tehén, annál valószínűbb, hogy hamarosan feláll" - olvasható a tanulmányban. "Másodszor, amint a tehén feláll, nem lesz egyszerű megjósolni, mikor fekszik le újra".
Ez eddig is elég egyértelmű volt...